poskodba na avtu na hr, it voznik, brez policije

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
situacija, plaza na hr, pripeljemo se na parkirisce, se ustavimo, ker nasproti pripelje motor z it reg. nekaj motovili in se na koncu prevrne direkt v vrata nasega avtomobila. on ne zna nic drugega kot italijansko, jaz it bolj malo, vem samo, da ponavlja, da on krije skodo in da noce policije. izpolnim evropsko porocilo, on mi da vse podatke o zavarovanju, prepiseva njegovo voznisko dovoljenje, zavarovalno polico, se oba podpiseva, mu dam eno kopijo evropskega porocila (izpolnjeno v slovenscini) in to je to.

danes bom sel na triglav ocenit skodo in postartat postopek.

moram bit na kaj pozoren.

je to na ni policijskega zapisnika lahko razlog, da zadeva ne bo sprovedena do konca?

hvala za info ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
V tujini obvezno mora biti policijski zapisnik.
Edino, če ti skešira na mestu v gotovini škodo, bi jaz odstopil od tega.

Morda boš imel srečo in ne bo težav, če se bo pa sprenevedal boš pa napisal, kako je šlo. Žal je dobrota dostikrat sirota. Čeprav Italijani so precej neobčutljivi za te zadeve.

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Policijo rabiš le za kasko (in menda AO+), tukaj bi moglo it skozi.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Uf, vrjamem, da se z leti stvari veliko spremenijo, ampak pri nas vem, da ko smo imeli rahlo prometno na HR, smo mogl obvezno imet policijski zapisnik... Lahko, da je tuki kej drugače, ker je IT v EU.... Pomoje bo najboljš, če pokličeš svojga zavarovalnega agenta...?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Morda boš imel srečo in ne bo težav, če se bo pa sprenevedal boš pa napisal, kako je šlo. Žal je dobrota dostikrat sirota. Čeprav Italijani so precej neobčutljivi za te zadeve.

predvidevam, da jaz kontaktiram samo svojo zavarovalnico? ali tudi njegovo v italiji?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Uf, vrjamem, da se z leti stvari veliko spremenijo, ampak pri nas vem, da ko smo imeli rahlo prometno na HR, smo mogl obvezno imet policijski zapisnik... Lahko, da je tuki kej drugače, ker je IT v EU.... Pomoje bo najboljš, če pokličeš svojga zavarovalnega agenta...?

ce je avto mocneje udarjen v tujini, je skoraj obvezno da imas policijski zapisnik (se posebej ce gre za poskodbo na sprednjem delu avtomobila), ker imas potem lahko tezave na meji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

predvidevam, da jaz kontaktiram samo svojo zavarovalnico? ali tudi njegovo v italiji?
Ti svojo, potem se mi pa zdi, da gre preko zavarovalnega združenja naprej. Dej svojega agenta kontaktiraj, pa ti bo on vse razložil.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Se prav:
1) EU poročilo
2) kopija zelene karte od tistga k se je zaletu vate

x) Policijski zapisnik.....še vedno ne vemo al MORA bit al ne
sprasujem se.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kot so ti napisali, manjka ti kopija Zelene karte. Upam, da urediš brez težav.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Tudi brez kopije bi moglo it, saj ja zelena karta ni obvezna na Hrvaškem, vseeno pa olajša delo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kot so ti napisali, manjka ti kopija Zelene karte. Upam, da urediš brez težav.

ko sem mu rekel carta verde, mi je molil zavarovalno polico....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kaj pa če na zavarovalnici enostavno rečeš, da je bilo v Portorožu?
Glupost, zaradi katere boš najebal zaradi krive prijave škodnega dogodka.
bonk.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
poleg tega pa na evropskem poročilu vse piše, med drugim tudi kje in kdaj je bila nesreča.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
na triglavu izpolnil njihove papirje, poslikali vrata, zadeva gre na adriatic (pooblasceni za italijansko zavarovalnico), cez en teden preverim kako poteka zadeva ...