Posipavanje cest

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.864
6.027
113
Eno vprašanje, če je kdo iz tega foha...

A obstaja kak pravilnik kako se ceste posipavajo? Naprimer kdaj s soljo, kdaj s peskom, kdaj mešanica...

Poln kufer mam naše, 4 dni ni bilo padavin in še nekaj časa jih nebo, o snegu ne duha ne sluha, poledica ni možna, a traktor se vozi po ulicah in siplje pesek verjetno zmešan s soljo. Da ne govorim, da je kraj tik ob avtocesti in se ta pesek z gumami prenaša na avtocesto. Itak imam cel avto nastrelan z pikicami.
Ne rečem da posipljejo sol, ampak pesek mi kravžla živce.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.495
2.413
113
Pomurje
Eno vprašanje, če je kdo iz tega foha...

A obstaja kak pravilnik kako se ceste posipavajo? Naprimer kdaj s soljo, kdaj s peskom, kdaj mešanica...

Poln kufer mam naše, 4 dni ni bilo padavin in še nekaj časa jih nebo, o snegu ne duha ne sluha, poledica nj možna, a traktor se vozi po ulicah in siplje pesek verjetno zmešan s soljo. Da ne govorim da je kraj tik kb avtocesti in se ta pesek z gumami prenaša na avtocesto. Itak imam cel avto nastrelan z pikicami.
Ne rečem da poaipljejo sol, ampak pesek mi kravžla živce.
Naši idioti isto.
Plačani so po storitvi, nekdo jih pošlje ven in še ta kasira po storitvi.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.240
1.221
113
Prej kot se nehaš sekirat okrog pikic na avtu, bolje bo.
Če te orenk moti, daš v PPF zavit prednji del, ko je avto še nov.

Drugače pa bolje pikice ma avtu, kot poledica in prometne nesreče zaradi slednje.

Pri nas je bilo te dni zjutraj pod nulo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.864
6.027
113
Saj pod nulo je pri nas tudi. Samo ceste so suhe, nima kaj zmrznit. Če pa že sipajo pa naj sol brez kamenja.
Sem se pozanimal za folijo. Odbijač in hauba 800 eur. Zdi se mi dosti.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.468
2.653
113
Saj pod nulo je pri nas tudi. Samo ceste so suhe, nima kaj zmrznit. Če pa že sipajo pa naj sol brez kamenja.
Sem se pozanimal za folijo. Odbijač in hauba 800 eur. Zdi se mi dosti.
Ti bi si na razvidem severu EU žile rezal pozimi. Soli se sploh ne uporablja, če se že sipa je to kamenje, drugače pa izven velikih mest ježevke pojejo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.864
6.027
113
Se trudim, da nisem suženj, hkrati pa imam rad, da so stvari urejene, očuvane in vzdrževane. Tako kljub letom izgledajo mlajše, kot dejansko so in seveda trajajo dlje. Tega se držim od telefona dalje. Plus tega je avto zdaj nov in valda so šle kocine pokonci, ko sem prvo pikico zagledal.

.
.

Seveda pa v življenju hitro prehitro pridejo trenutki, ko ti je takoj jasno, da material ni vreden nič, važno je, da si živ in zdrav (če si).. se zavedam tega....

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.048
202
63
Kaj pa puščavski pesek, v katerem je polno kovin, pa toča, ki se ne stopi par dni? Najbolje, da avto parkiraš v dnevni in se voziš s taxijem.