Pošiljanje paketov EU - carinska deklaracija?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
ampak kako potem temu rečejo carina, če carine za EU ni. na pošti bi morali imeti ločene "trakove" za eu in ostali svet, in za eu bi moralo kar šibati skozi, ostalo pa pač na carino.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Dej mi ti povej raj, če si že probal preko recimo izanglije naslova kupit kej v USA.. a je šlo to čez (našo) carino al ne... Če ni je to zlata jama
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pravila carine so za vso EU enaka. edina razlika je v stopnji DDV , ki pa je za višjo stopnjo v UK in SLO enaka.
zakaj bi bila potem to zlata jama ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ker on misli da iz uk v slo pride brez carine. kar je sicer res, ampak te pa UK carina orubi ko pride iz usa in si na koncu na istem.
Jaz ravno zdaj probavam neke mučke preko znanca iz usa. da vidim kolko se da naše nategnit
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ja sam postopek tam je baje drugačen, prvič na poštnino ne računajo DDV-ja.. Druga stvar pa je kako te torej obvestijo kje plačati, če gre samo za preusmeritev.....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jah vseno bolje da te UK orubije, ki te bistveno manj kot naši šalabajzerji, saj oni si vzamejo ddv na poštnino + blago in še neke stroške prbijajo...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Postarji pravijo takole:

Citat:
na forum objavite, da se pri oddaji pošiljke za države v EU, ki vsebuje blago ali dokumente ne izpolnjuje carinska izjava (CN 22, CN 23), prav tako v tem primeru pošiljatelj ne plača dodatne storitve, to je: predložitev pošiljke v carinski pregled- izvoz, to je 1,46 €.

Pošta Slovenije bo prav tako poskrbela, da se nejasnosti, nemudoma odpravijo.
V zvezi s tem vas ponovno prosimo, da nam sporočite, od koga oziroma na kateri pošti ste prejeli napačne informacije.

Torej tisti, ki ste napisali, da so vam dodatno zaracunali, kontaktirajte Posto Slovenije in jim povejte kje so vam to zaracunali, tako da lahko te ljudi opozorijo naj nehajo zganjati neumnosti. Na koga se obrnite ? Jaz sem dobil tale odgovor od gdc. Kristine Horvat ( Kristina.HORVAT@posta.si ), sicer je pa telefonska stevilka Carinske poste, ki se s tem ukvarja, 01 476-7712.