Pošiljanje mail-a

Route66

Zelenc'
15. jan 2015
14
0
1
Imam problem in sicer ne vem kako bi poslal mail ki se glasi nekako takole primer: janeznovak.com. Seveda je enostavno če se mail glasi janeznovak@gmail.com tisti gmail manjka pri mailu in ne vem kako bi ga poslal, ker vedno ko ga pošljem mi javi napako oziroma mi pošlje povratno pošto, da ni uspelo poslati. Torej ali obstaja kakšen program za tovrstne maile?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne obstaja in tudi oblika ni prava. Ni po RFC standardu, zato to nikakor ne bo špilalo z normalnimi orodji.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Gmail je enako kot janeznovak v tvojem primeru. Oba sta naslova serverjev, ki upravljata z pošto. @ pomeni v angleščini "at" oziroma "pri" v slovenščini. To pomeni, da mail na admin@gmail.com gre do osebe admin na gmail.com, tako bi tudi admin na janeznovak.com mogel iti do osebe admin pri janeznovak.com. Zakaj pa ne gre? Mogoče server epošte na janeznovak.com ni aktiven, mogoče admin ni registriran kot epoštni naslov pri janeznovak.com. Probaj na info@janeznovak.com.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Gmail.com je naslov, tako, kakor je naslov "janeznovak.com".
Vprašanje pa je, če ima odprto možnost prejemanja pošte tudi na 'admin'
Njegov naslov je na FB - janez@janeznovak.com poskušaj še s tem.

Route66

Zelenc'
15. jan 2015
14
0
1
oriolus

Janez sem dal samo primer.

South Park in iMM Kot kaže bo tole kar pravilno, ker kot kaže mi maila niso zavrnili.

Hvala obema.