Pošiljanje dražjega paketa na kitajsko-zavarovanje

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
da ozivim temo...danes je kitajec odprl dispute, da je dobil pokvarjen izdelek
bonk.gif

(logicno da mora vse delati, ker je bilo zapakirano tako, da če pade iz aviona, se ne more nič zgoditi, še dan pred pošiljanjem sem vse sprobal).

Kakšne imate kaj izkušnje z ebay resolution centrom? Denar sem preventivno ze prej dvignil, tako da načeloma se mi obesit nimajo nikamor. Če mi zadevo pošlje nazaj, mu denar seveda vrnem, ne mislim pa ostati brez izdelka in brez denarja :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
A si imel napisan/označen return policy? Ce ne, potem imas prst v riti brez vazelina!
tongue-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Jah to nič ne pomeni v končni fazi, fino je da imaš napisano da kupec krije stroške returna ker če nimaš se avtomatično pripišejo tebi!
rolleyes-1.gif

V tvojme problemu zna ebay zahtevat od kupca da vrne izdelek na tvoj naslov (zelo verjetno). Problem je ker ti bo on poslal recimo "ciglo" ali pa dejansko en drug pokvarjen izdelek. ČE te je nategnil 1x, ni vrag da ima še arzenal.

To da ti ebay/paypal nič ne more pa tudi ni res, komot sprožijo izterjavo ker imajo poslovalnice v EUju. 2k eur zagotovo ne bodo mirno "spregledali".

Torej rešuj po uradni poti, zahtevaj da kupec dokaže da je izdelek res pokvarjen ipd. za take vrednosti lahko ebay tudi zahteva uradna potrdila (recimo s pooblaščenega servisa).

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
da ozivim temo...danes je kitajec odprl dispute, da je dobil pokvarjen izdelek
bonk.gif

(logicno da mora vse delati, ker je bilo zapakirano tako, da če pade iz aviona, se ne more nič zgoditi, še dan pred pošiljanjem sem vse sprobal).

Kakšne imate kaj izkušnje z ebay resolution centrom? Denar sem preventivno ze prej dvignil, tako da načeloma se mi obesit nimajo nikamor. Če mi zadevo pošlje nazaj, mu denar seveda vrnem, ne mislim pa ostati brez izdelka in brez denarja :p

Če je ta dobil paket v roke ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz še znotraj Slovenije nerad pošiljam po pošti, kaj še le da bi nekaj pošiljal na Kitajsko.
sprasujem se.gif