Posel s Kitajsko..?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Podjetje s Kitajske me je kontaktiralo (oz. firmo kjer delam) glede nekega posla in po treh mailih so me povabili tja na podpis pogodbe - ker je za državna podjetja to kao obvezno. Glede na to, da vztrajajo da pridem tja osebno se mi zdi zadeva malce sumljiva
confused-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ima podjetje spletno stran tudi v anglescini? Pomojem imajo svoje pajke, ki po kljucnih besedah potem posiljajo ponudbe na elektronske naslove.

Nas so nasli ze vec kot 5 let nazaj in smo dobili celo brezplacne vzorce njihovih izdelkov - brez da bi placali en cent postnine. Za posel se nismo odlocili, ker smo bili premajhni za kaksen masoven uvoz in distribucijo, poleg tega pa je hitra trzna analiza pokazala ze kar mocno prisotnost podobnih izdelkov, tako da tudi tista zagotovljena ekskluziva ne bi kaj dosti pomagala. Ni torej nujno, da so avtomatsko nateguni, je pa treba biti previden, ker je v teh industrijskih obmocjih ogromno podjetij, ki so sicer locena, delajo pa kopije istih proizvodov.

Sicer pa bottom line - obrni se na Slovensko ambasado v Pekingu. So zelo kooperativni - preverijo podjetje, pomagajo pri urejanju poslov, nastanitvi in vse ostalo.
wink-1.gif

lp

B81

22. jul 2007
37.713
10.977
113
Napiši firmo, mene so pred dvemi leti kontaktirali pa vse, ni blo problema, celo slike potnih listov so mi poslali, da bi jim dal povabilo k nam...
slovenska ambasada tam je preverjala, ampak te firme ni bilo nikjer. Me je pa poklical še en iz Ljubljane, ki je imel enak problem.

Oni samo rabijo povabilo v Slovenijo, pol pa pridejo na firmo in proces dela skopirajo (kot so naredili z nekimi motorčki, so potem naši na garancijo kitajske motorčke popravljali:)

Shenzhen Zhongjang Industry Ltd, nekak tak je blo.....

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ne, ne, pri nas je obratno, oni so me povabili da pridem k njim na podpis pogodbe.
Dopisovanje je bilo nekako takole:
- kitajc: naši plačilni pogoji so ...... pridite na podpis pogodbe k nam
- jaz : mi pa bi radi imeli 100% avans
- kitajc: ok, ni problema ...... pridite na podpis pogodbe k nam
- jaz: prav, bomo pripravili pogodbo
- kitaj: ja pa čimprej, potem pa pridite na podpis pogodbe k nam..

Zato mi je bilo malo čudno, ker me v vsakem drugem stavku vabi k njim
confused-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Seveda, če so resni, zakaj pa ne..
Kitajc, Madžar, Romun,.. kupec je vedno kralj, sploh če plača vnaprej
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.032
11.154
113
oni verjetno ne morjo kar tako iz države spizdit, zato je verjetno lazje ce gres ti dol... moje misljenje..:)

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Če vam uspe kitajcu kaj prodat pol pa kapo dol.
Mogoče jim je izdelek zanimiv samo toliko,da ga skopirajo.
No mi tu pa tam kaj kupimo od njih so pa lukavi 100 na uro tako,da previdno!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Morda ne bi bilo slabo, če bi povedal za kakšno storitev gre. Lahko tudi po PM in povprašam svoje kontakte na Kitajskem.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Info iz druge roke - poslovni partner iz Nemčije:
- jih je kitajska firma ful vabila na "podpis pogodbe", po mailih so pristali na vse (cena, plačila,...) skratka obetal se je super posel
- so šli na Kitajsko kjer so jih nastanili v lepem, dragem hotelu (seveda ga niso plačali Kitajci)
- tam so bili več dni, tako da se je stroškov kar nabralo (tudi Kitajci so večerjali na njihov račun)
Po par dneh so ugotovili
1. da je vse skupaj blef,
2.da so plačali skoraj 4000 EUR za hotelske storitve in hrano ki bi v sosednjem podobnem hotelu bili vsaj pol nižji
3. ko so prišli domov so videli da so jim iz kreditne kartice v hotelu "spizdili" še kakega jurja zraven, ne vejo za kaj
Očitno je šlo samo zato da zvabiš par ljudi na Kitajsko in jih v dogovoru s hotelom olupiš. Ko so cifre pretvorili v kitajske razmere so ugotovili da so tipi ki so se s tem ukvarjali dobili ca.10 solidnih kitajskih mesečnih plač. Če si profit delijo npr. 4 osebe na Kitajskem in jim to uspe narediti 3x letno ima stvar svojo logiko.

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Kitajcem se da še kako kaj prodati. Poznam podjetje od katerega sem DOBIVAL odpadni tekstil, kljub temu da so ga PRODAJALI na Kitajsko
smile-1.gif

Sam sodelujem s Kitajci, Pakistanci in Indijci in v nobenem primeru ( storitve in prodaja ) nisem nikoli moral zapustiti svojo pisarno.

Zgoraj omenjena situacija pa tako ali tako diši po nategu.

Lp, COBO

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Fantje so ugotovili, da gre za nateg. Pomagala jim je tudi slovenska ambasada v Pekingu.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ja, žal je bilo res tako.
Na kratko opisano gre (ponavadi) za to, da moraš na licu mesta managerju kupiti precejšnje darilo, da posel steče. Pogodbo potem z nasmehom podpišejo, vendar ko prideš nazaj domov se premislijo ali pa firma "izgine".
Tako da, ostanemo doma, na Kitajsko gremo pa enkrat v prihodnjosti s familijo in s fotoaparatom okrog vratu
smile-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
poveži se z japti-jem
jaz sem imel podobne variant z romuni pa se je na koncu super isteklo z njihovim posredovanjem