poroka

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Še moj piskrček...
Tudi midva sva razmišljala zelo podobno, barvna usklajenost konfetov z nevemčim nobenemu ne pomeni nič. Šlo je nekako takole:
- titanovi prstani naročeni iz USofA, po sedmih letih izgledajo kot prvi dan, stali so cca tretjino cene podobnih zlatih pri nas
- namesto najema nevestine obleke za 500 EUR sva jo kupila v sell-offu v eni izmed teh poročnih izposojevalnic (po par sezonah jih odprodajo) za 250 EUR, čez par mesecev je šla za isti denar naprej na Bolhi
- moje cunje sem nabavil v Sensu v BTCju (razen čevljev) za zelo soliden denar
- imela sva samo civilni obred na lokaciji fešte, matičarka je prišla tja, da ni bilo prevažanja čez pol Slovenije
- imela sva tudi skupino, ki je skrbela za glasbo in animacijo
- za vse dekoracije in podobno so poskrbeli ti, kjer sva imela poroko in fešto, na koncu je za cca. 70 ljudi prišlo cca. 4.000 EUR
- vse sva obvestila, da ne potrebujeva daril, lahko pa prispevajo v prašička za poročno potovanje
Na koncu sva z denarjem od daril pokrila vse stroške, ostalo je še dovolj za petdnevno poročno "potovanje" v (kao) najbolj romantično evropsko prestolnico. Čista zmaga.
Dejstvo je, da vsak prinese vsak toliko denarja, da nima filinga, da je pojedel in popil več, kolikor je prinesel. To pomeni, da se gostje pokrijejo sami in ni neke drame okrog njihovega števila.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
moja si ni spremenila priimka. itak nima nekega smisla, samo stroški. otroci imajo priimek po meni. če se prav spomnim je bila cena poroke 0€ ( civilno seveda ). prstani niso obvezni. ali pa lahko ima samo tisti, ki to želi...pa zakaj bi moral biti zlat, če ni denarja ?
točno tako. pa en žur za familijo + obleka v kateri ne zgledaš ravno kot največji cigan. 300€ bo ziher dovolj.
prstane tako ali tako lahko kupiš nakdnadno ko bo gradnja končana pa otroci odrasli. nenazadnje lahko takrat obnoviš poroko pa na veliko zapraviš...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
hysterical-1.gif

torej, je najceneje, da se ne poroči, da ne bo imel še stroške z ločitvijo....
evil.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Malbašiæ, Banja Luka Še tax free lahko kupiš.
Na Hrvaškem recimo Zlatarna Križek. Tam ti naredijo custom zadevo na podlagi slike, ki jo prineseš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Zadnja poroka, kjer sem bil vabljen, je bila menda od svaka. Ni moglo biti drago, ker smo imeli piknik doma.
Dejstvo pa je, da dasta denar za stvari, ki vama nekaj pomenijo. Če je prstan zate dragocen, potem razkiraj denar. Če bi rad imel glasbeno skupino, se bo pač gradnja za kak mesec ustavila. Če pri vsaki stvari škrtarimo, kaj pa nam v življenju ostane? Važno je le, da razkiraš za tisto, kar tebi pomeni in ne za tisto, kar drugim nekaj pomeni. Če drugi hočejo kaj imeti, naj pač dajo denar. Denimo starši imajo včasih idejo, kaj in koga bi še vabili na poroko. Naj jo pa plačajo. Nekdaj je bilo tako ali tako logično, da je poroka zadnji strošek staršev z otrokom. To ima tudi nek smisel. Do tam se otrokom pomaga na poti, potem pa so res samostojni in odtrgani od mamine zize.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.743
113
Za takšno poroko in najem vozil boš verjetno prekratek.

Nazadnje urejeno:

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
KSZ
Ni mi jasno, zakaj ljudje takooooo radi komplicirajo, kar se tiče poroke?? Najlepši, najpomembnejši dan v življenju WTF???? Sem nekje prebrala da zapravijo tam nekje do 12.000 EUR, uf.... ni šans.... pa, da se povabi vso žlahto, ki jo niti ne poznaš zato, ker mama ali tašča hoče, ni šans.... naj si jih povabi sama.
Najina poroka mislim, da naju je stala tam nekje 2.000 EUR, so bili še Tolarji takrat
smile-1.gif

Prstana sta bila narejena po meri in dizajn je bil moj, tako, da sta resnično one of the kind, vendar sem za to dala pretopiti, zastarele kose nakita, ki sem jih imela doma. Strošek minimalen, mislim, da tam nekje okoli 15.000 SIT.
Vabila sem naredila sama, sedaj opažam, da jih vsi ponavljajo, samo, da jih ostali dajo delat.
Obleka, je bila narejena po meri, vendar v izposojevalnici, kjer so jo potem rental naprej. Tako, da sem imela čisto novo obleko narejeno zame za minimalne stroške.
Mož je imel svojo staro obleko, samo še plašč in srajco sva kupila. Vse skupaj nosi še danes.
Rože.... nismo pretiravali, ženinov in nevestin avto je imel okrajsje. Pa ženin in priči sta imela okrasje. Pa seveda moj šopek, ki ni bil pretiran, ker ne maram kiča.
Svatov je bilo le 24, ker sva se odločila, da samo bližnja rodbina in par prijateljev.
Pobrskali smo po internetu in našli gostilno, ki je imela vključeno v svojo ponudbo tudi hišni band, tako, da nismo iskali in ne plačali muzike.
Torta, pa kaj vsi komplicirate s temi tortami, medva sva imela enonadstropno.
Vse ostalo, drobno pecivo in potičke, smo naredili doma....
Plačala sva le takso, ker sva se poročila na Bogenjšperku.... mislim, da je bilo tam nekje okoli 17.000 SIT.
Za slikanje in snemanje sta poskrbela sestra in moj svak, hvala bogu, da imata oko za te zadeve in so slike zelo lepe.
Za profesionalnega fotografa nismo zapravili niti centa.
Meni je bila všeč, ker ni bilo nikakršnega kompliciranja in je bilo organizirano v roku meseca in pol. Je pa res, da sva se poročila decembra. Ampak, tudi decemberske poroke so lahko lepe.
Sestra, ki je imela tipično poroko z več kot 100 povabljenimi, ker je najina mami tako želela, je rekla, da ji je od vseh porok na katerih je bila, moja ostala v najlepšem spominu, ker se ni nič kompliciralo in je bila v sproščenem vzdušju....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
ne-ne-1.gif
. Malo za hec, način tvojega razmišljanja mi je blizu. Ampak seveda vsakomur svoje, kar si želi.
Moram priznati, da ne razumem današnje družbe, ki v času hitrega življenja planira poroko za leto in več naprej... Pred desetletji sva se odločila, določila datum, in čez slabe tri mesece stvar izpeljala. Kdor želi priti, mu vabilo kak mesec prej mora zadoščati. Zmeraj je še nekaj in če ti je nekaj pomembno, se pač drugo odpove. Pred par leti me je kolega povabil na svojo poroko eno leto prej. To mi je res pretirano... Ampak je vse držalo in sta se res poročila.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
naju je poroka pred dvema letoma prišla okoli 7.000€. tu notri je bilo vse. gostov je bilo 68.
tk na hiter če še sploh vem prave cene. 3200 hrana in postrežba in prostor, 700 bend, 300cvetje, 350 prstana, 160 taksa, 220 obleka zanjo vse komplet, 150 obleka za mene vse komplet, vino 150, koktejli 400, obleke za otroka 100,.... verjetno sem še kaj pozabil.
vse je zrihtala moja, jaz sem samo prišel na plac pa se oženil dobesedno.

bilo pa je fenomenalno. res sproščena poroka, nobene živčnosti, hec brez podjebavanj in raznih kraj šopkov pa ne vem kaj še, hrana in postrežba odlična, plac samoten ob ribniku, tako, da nismo nobenega motili, zrihtano u nulo, res vsa čast ženi!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.889
6.541
113
ti si brezvezen. to je klasična ohcet, sivo povprečje, nobenih presežkov. ne moreš tekmovati z maticami in "kdo da manj" variantami. zeh...

p.s.
to je drugače poroka, ki bi jo jaz imela, če bi se poročila.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
A to je zdej kontest kdo je bolj klošaril na svoji poroki? Vsak po svojih željah in potrebah. Smešni so mi potem (ponavadi kake patetično sanjajoče kajbionečebi babure) izgovori da so bile pa to želje starih pa dedkov in babic in blablabla. Ok, če je stari tudi plačal vse skupaj potem še nekako razumem, če pa ne pa škoda no, da si za ta denar namesto konfetov niso raje nabavli svojih možganov. V resnici bi jim pa prodali tudi na belo pobarvan z rožico okrašen drek samo če bi ga kdo ponujal. Ker se cenim.