Citat:
Uporabnik primmycar pravi:
Pozdravljeni...z mojo se nameravava poročit..poroka bi bla čisto preprosta, verjetno zaenkrat kr civilna,prvo sva imela namen da bi si ona spremenila priimek, ker ima hči od prej zdej pa imava sina..imamo pri hiši tri priimke...zanima me pa naslednje za prstane vem da so dragi...kako je pa z ostalimi stroški, buđet je omejen ker se gradi...tudi poroka bi bla v ožjem krogu cca. 40 ljudi-če bi bila cerkvena..za civilno pol manj..pa kaj se plača na matičnem..ali se bolj splača da si spremeni priimek. Verjetno je kdo tu gorih, ki je poročen, da mi iz izkušenj lahko kaj več pove. Hvala
Za 40 ljudi se da tudi za jurja vse naredit (brez prstanov), samo ne smeš padat na 'komercialne' finte. Olupit te hočejo pri poroki kje hočeš, ker vedo, da marsikdo da za poroko ven vse, kar ima in kar bo zaslužil naslednjih 10 let.
Stroški same poroke (tudi spremembe priimka) so minimalni, bolj stane potem, ko si moraš vse dokumente na novo naredit, pa to še takoj po poroki, ne čez leto ali enkrat pač. Zdaj koliko te moti ali ne, ima sestra enako 3 priimke v svoji družini, so pač pisani, jih ne moti
Po prstane pojdi južno od Kolpe. Vsaj Hrvaška, če ne Bosna ali Srbija. Kvalitetni bodo enako kot pri nas, cena pa bo polovična (na HR) ali tretjina v SRB in BIH.
Poročno obleko (če noče ravno 'princeske' imet) najdeš brez problema v H&M (ne se smejat, resno mislim) ali kaki podobni trgovini.
Za 40 ljudi komot narediš doma, odojka nabaviš recimo, nabaviš nekoga, ki ti bo stregel goste (en folga 40 ljudi), narediš na datum ko bo skoraj ziher lepo vreme, lepo na prostem pred bajto pa je.
Če boš rabil še kakšne nasvete pa povej, lani sem dal 3 poroke skozi (z organizacijo vred).