poroka

primmycar

Zelenc'
5. sep 2014
12
0
1
Pozdravljeni...z mojo se nameravava poročit..poroka bi bla čisto preprosta, verjetno zaenkrat kr civilna,prvo sva imela namen da bi si ona spremenila priimek, ker ima hči od prej zdej pa imava sina..imamo pri hiši tri priimke...zanima me pa naslednje za prstane vem da so dragi...kako je pa z ostalimi stroški, buđet je omejen ker se gradi...tudi poroka bi bla v ožjem krogu cca. 40 ljudi-če bi bila cerkvena..za civilno pol manj..pa kaj se plača na matičnem..ali se bolj splača da si spremeni priimek. Verjetno je kdo tu gorih, ki je poročen, da mi iz izkušenj lahko kaj več pove. Hvala

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Zakaj pa so prstani dragi?
Kje pa piše da morajo biti zlati z diamanti? Lahko so bakrene podlozke za karter. Reci da so iz rdecega zlata. Vredne so nekaj centov, pri mehaniku pa dobis rabljene zastonj.
evil.gif

Ves kaj se mi zdi drago?
500 evrov za najem nevestine obleke. Kitajc jih prodaja po manj kot 100.
Pa se kaj podobno namesnko porocnega zna biti drago.
Vsaka obcina ima njabrz vsaj eno lokacijo kjer je poroka bolj ali manj zastonj. Mogoce je samo kaksna taksa. Ko pa se zacnes zmisljevati z lokacijo, pa le to ni vec zastonj.
Pojdi/ta na upravno enoto (tvojo, njeno) pa vprašajte po opcijah.

Ce imas dobro zlahto, bos itak s poroko naredil dobicek. Ce pa bodo prisli praznih rok, domov pa sli vsi pokozlani od dobre pijace (vmes pa se vaju se malo ptivoscili) pa ves da jih naslednjic na praznovanja ne bos vec vabil

Ena "klasicna poroka" hitro pride med 5 in 10 jurji. Pa si ni treba veliko zmisljevati in vabiti 3 mestno cifro gostov.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.524
10.743
113
poročiš se za 20€ al kolk je že, vse ostalo je pa po želji in fin. zmožnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Se strinjam. Je pa res da takih porok danes ni vec veliko. (v sredo med malico na upravno enoto, spotoma na ulici poberes dve prici).
Nekateri dajo samo za porocno potovanie cel bogastvo k ga bodo naiverjetneie sele zasluzili (kredit)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Točno tako.
od 20€ (al kolk je že taxsa)..............vmes so tvoje želje(oz. ženine)................................. do 2,000,000 (al kolk je že Beyonce)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odvisno od sorodstva, poznam take poroko in pomoje samo take poroke na katerih se je "zaslužilo" -> dobilo več v dar kot zapravilo za vse skupaj.

PS. diamanti so precenjeni...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
moja si ni spremenila priimka. itak nima nekega smisla, samo stroški. otroci imajo priimek po meni. če se prav spomnim je bila cena poroke 0€ ( civilno seveda ). prstani niso obvezni. ali pa lahko ima samo tisti, ki to želi...pa zakaj bi moral biti zlat, če ni denarja ?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zakaj se potem sploh poročit, je na koruzi vse bolj enostavno.

Prstani so poceni v lekeerku, obleko za nevesto se renta se pa v btcju nadejo ugodno samo je potrebno ot okoli pogledat.
Ženin ima kakšno že od prej?
Pač naredita bolj kot večerjo pa še kakšnega muskantarja da nebo kot pogreb in da vam ne nosijo mikserje in drugo kramo raje kuverte toliko da vsaj stol plačajo.
Priimek pa vsi moževega če ste (boste) ena družina.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
midva sva imela samo civilno ter 19 gostov in je prislo vse skupaj mislim da okrog 3500€

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.889
6.541
113
Če prav razumem, je tebi precej vseeno v kakem obsegu je poroka?
Kaj pa tvoji dragi? Če ji je tudi vseeno, potem magistrat in gre najmanj živcev. vsak brata/sestro potegne seboj za pričo pa starše, da na bojo užaljeni, potem pa kosilo in zadeva rešena. Če bi ona ohcet, ki ga trenutno ne more biti, vendar pa bi rada takoj spremenila priimek, pa naj naredi samo to. Zunajzakonska skupnost je pravnoformalno enaka zakonski - izkoristita to možnost in ne delajta kompromisov, kjer jih ni treba nobenemu.

primmycar

Zelenc'
5. sep 2014
12
0
1
se oba strinjava, da bi bila poroka skromna..najdražji bi bili prstani pa hrana...nič kej posebnega..pač prstane bi imela oba raje malo boljše...se pa že dobijo za kr normalno ceno+ moje veze
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik primmycar pravi:
Pozdravljeni...z mojo se nameravava poročit..poroka bi bla čisto preprosta, verjetno zaenkrat kr civilna,prvo sva imela namen da bi si ona spremenila priimek, ker ima hči od prej zdej pa imava sina..imamo pri hiši tri priimke...zanima me pa naslednje za prstane vem da so dragi...kako je pa z ostalimi stroški, buđet je omejen ker se gradi...tudi poroka bi bla v ožjem krogu cca. 40 ljudi-če bi bila cerkvena..za civilno pol manj..pa kaj se plača na matičnem..ali se bolj splača da si spremeni priimek. Verjetno je kdo tu gorih, ki je poročen, da mi iz izkušenj lahko kaj več pove. Hvala

Za 40 ljudi se da tudi za jurja vse naredit (brez prstanov), samo ne smeš padat na 'komercialne' finte. Olupit te hočejo pri poroki kje hočeš, ker vedo, da marsikdo da za poroko ven vse, kar ima in kar bo zaslužil naslednjih 10 let.

Stroški same poroke (tudi spremembe priimka) so minimalni, bolj stane potem, ko si moraš vse dokumente na novo naredit, pa to še takoj po poroki, ne čez leto ali enkrat pač. Zdaj koliko te moti ali ne, ima sestra enako 3 priimke v svoji družini, so pač pisani, jih ne moti
grin1.gif

Po prstane pojdi južno od Kolpe. Vsaj Hrvaška, če ne Bosna ali Srbija. Kvalitetni bodo enako kot pri nas, cena pa bo polovična (na HR) ali tretjina v SRB in BIH.

Poročno obleko (če noče ravno 'princeske' imet) najdeš brez problema v H&M (ne se smejat, resno mislim) ali kaki podobni trgovini.

Za 40 ljudi komot narediš doma, odojka nabaviš recimo, nabaviš nekoga, ki ti bo stregel goste (en folga 40 ljudi), narediš na datum ko bo skoraj ziher lepo vreme, lepo na prostem pred bajto pa je.

Če boš rabil še kakšne nasvete pa povej, lani sem dal 3 poroke skozi (z organizacijo vred).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik primmycar pravi:

Civilna poroka je brezplačna, če je sklenjena v uradnih prostorih in v času, ki je na UE določen za sklepanje zakonske zveze. Je pa to odvisno od UE do UE.

Maribor ima npr. tele lokacije, kjer je FREE

http://www.upravneenote.gov.si/maribor/o_upravni_enoti/poroke/

----------------

Kakšni so pa drugi stroški pa je odvisno, kaj hočeš.

Nevesta lahko gre obleko probat, si zapiše model in naroči iz Kitajske
evil.gif
izdelajo po meri za seveda nižjo ceno, obleka je seveda nova in še vedno jo lahko prodaš... sicer so v salonih plenilske cene

itd...

cerkvena je mislim, da brezplačna, vendar pa se tam pričakuje, da obiskovalci kaj "primaknejo"

Stanejo te samo cote in pogostitev, tu pa je od tebe odvisno, kako si spreten.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Pa je temu zlatu na hrvaskem ali srbiji za zaupat? Ne bi medenine placeval po zlatarski ceni.
Se da komu linkat kaksno poceni yugo ( preverjeno) zlatarno?
Da ne bom potem pri nasem zlatarju ugotovil da nosim vse drugo samo zlata ne.
Kupil bi nekaj za okoli vratu, uhane....

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Cerkvena je načeloma brezplačna, čeprav bo v večini primerov župnik že vnaprej povedal koliko pričakuje. Če naletiš na napačnega, te bo 5 minut po obredu že cukal za rokav in težil za denar. Pa svatje bi naj nekaj prispevali (ali vsaj priče in ožja družina).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem odkod si, če ti ni predaleč pojdi v Varaždin, je tako znano 'zlatatsko mesto', imajo enih 15-20 zlatarjev v centru in noben ti ne bo prodal aluminija namesto srebra
wink-1.gif
Lahko ti povem h kateremu jaz hodim, ampak sem šel itak kar naključno k enemu, tak da načeloma so vsi OK, ker bi pri taki konkurenci drugače propadli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Stroški same poroke (tudi spremembe priimka) so minimalni, bolj stane potem, ko si moraš vse dokumente na novo naredit, pa to še takoj po poroki, ne čez leto ali enkrat pač
Prijava novega stalnega prebivališča z novo osebno in vozniško ter vsemi taksami stane neverjetnih 30 evrov. Nekje toliko kot en gost na bolj poceni ohceti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
moja si ni spremenila priimka. itak nima nekega smisla, samo stroški. otroci imajo priimek po meni. če se prav spomnim je bila cena poroke 0€ ( civilno seveda ). prstani niso obvezni. ali pa lahko ima samo tisti, ki to želi...pa zakaj bi moral biti zlat, če ni denarja ?

Sprememba priimka ob poroki je brezplačna. Torej, zakaj bi kompliciral, če ni treba.

Mogoče zate nima smisla, je pa v vsakdanjem življenju bistveno bolj enostavno. Tako kot ime otroka. Ni problema če mu daš ime luollouxy, ki se prebere luli. Je pa bolj enostavno če se prebere tako kot napiše, torej Luli. In mu ni treba vsakemu bedaku ki ne zna zulujsko razlagat kako se napiše. Oziroma v tvojem primeru zakaj se piše drugače kot mama.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Stroški same poroke (tudi spremembe priimka) so minimalni, bolj stane potem, ko si moraš vse dokumente na novo naredit, pa to še takoj po poroki, ne čez leto ali enkrat pač
Prijava novega stalnega prebivališča z novo osebno in vozniško ter vsemi taksami stane neverjetnih 30 evrov. Nekje toliko kot en gost na bolj poceni ohceti.

+ zdravstvena, potni list (če ga potrebuješ)... Se pa strinjam, da ni nek prehud znesek.