Poročilo o razvoju trga Q2 2012

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razumem, da je Mobitel največji na račun firm, ne razumem pa, da ima prav tako daleč največ predplačnikov
tongue-1.gif
Zgleda so ljudje res ovce, ki jim lahko prodaš karkoli, pa četudi po dvojni ceni. Pa tudi če nebi zaupal omrežju Simobila ali Tušmobila - zakaj nebi šli na Izimobil?

Prav tako mi je zanimivo, da delež kabelskih naročnikov pada, narašča pa IPTV dostop (razen če sem računajo še optično omrežje, čeprav spada bolj pod kabelsko). Sam v IPTV proti kabelski vidim samo minuse in niti enega plusa - tudi iz tehničnega vidika operaterja.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.548
455
83
??
časovne funkcije in ogled po izbiri pa še kaj (recimo TV na WIN platformi),... je kar uporabna funkcija na IP protokolu
še zdaleč niso izkoriščene možnosti IP protokola
recimo ena še dokaj pionirska varianta je prezentiranje nogometa kot ga pripravlja Siol (združeni podatki in slika in verjetno, da tudi kaj interaktivnih vsebin - ogled zadetkov recimo bi se kot prvo dalo)

Praktično edini minus IP je da ga ekrani (še) ne podpirajo. Pustimo vsaj zaenkrat ob strani karakteristike kabla, optike in bakra.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
T-2 izgublja delež na xDSL in FTTH, he he. Me zanima, kako bo preživel prisilno poravnavo.
Amis pa kar raste...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
??
časovne funkcije in ogled po izbiri pa še kaj (recimo TV na WIN platformi),... je kar uporabna funkcija na IP protokolu

Tudi to se da naredit na kabelski.

Kot uporabniku mi je minus to, da moram za vsak TV plačat novo naročnino (oz. doplačat), čeprav tudi kabelska skoz bolj omejuje s CONAX karticami. Ampak kljub temu lahko dokupiš še kakšno kartico in imaš enkraten strošek. Potem možnost analognih programov na kaki stari TV, sam si lahko doma enostavno izdelaš 'omrežje'.

Za operaterja pa je minus pasovna širina, saj so še vedno marsikje omejitve in recimo več kot 2 sprejemnika ne moreš imet, še pri HD se pojavljajo nekaterim težave.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Za operaterja pa je minus pasovna širina, saj so še vedno marsikje omejitve in recimo več kot 2 sprejemnika ne moreš imet, še pri HD se pojavljajo nekaterim težave.
To govoris za IP?

Ker pasovna sirina pri kabelskih naceloma sploh ni problem. Problem je v starem omrezju in stari opremi.