poročilo o dostavi sms-a

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
včasih vem da se je dalo na mobitelu preveriti če je nekdo dobil sporočilo z ukazom; *NM# .... ne vem če na mobitelu to še deluje me pa zanima če to podpira tudi šitmobil

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
včasih vem da se je dalo na mobitelu preveriti če je nekdo dobil sporočilo z ukazom; *NM# .... ne vem če na mobitelu to še deluje me pa zanima če to podpira tudi šitmobil
Pa saj imaš povratnice.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Verjetno misli funkcijo, ki potrjuje kdaj je bilo sporočilo odprto - prebrano. To vem, da je včasih obstajalo, če še, pa ne vem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:

Nikoli se ni dalo preverit, ce je prejemnik prejel... Da se samo vkljucit povratnico, kjer pise malo vec, kot pa ce to vklopis samem telefonu (vsi telefoni tega niti ne omogocajo preko menijev) ...

Drugace pa ... probaj ane
evil.gif
...

Šitmobil pa tega na podpira... ima pa Si.mobil... tam das pa samo klicaj (!) na zacetek sporocila...

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Seveda se od pamtiveka da preveriti ce je prejel. Ne pa tudi ce je prebral, ta informacija ne obstaja. Vsi trije operaterji imajo delivery notification.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To iz menija se da narediti tudi na roko?
Torej z vpisom znakov/kod?

Mislim tisto iz menija, kar ugibam da je standardno, ne pa klicaji in podobno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Seveda se od pamtiveka da preveriti ce je prejel. Ne pa tudi ce je prebral, ta informacija ne obstaja. Vsi trije operaterji imajo delivery notification.

Ne da se preverit... (razen, da ga poklices in vprasas, ce je dobil
evil.gif
).... Moras ze pred posiljanjem zahtevati potrdilo o dostavi... Lahko preko funkcije v mobilniku... ali pa preko kode, ki jo vpises pred sporocilom ... Kasneje pa ne mores preverit preko kaksne kode, ce je bilo res dostavljeno...

S tem, da se vcasih ta funkcija tudi izkljuci... recimo pred novim letom ali takrat, ko se prickauje povecan pretok sporocil, da te povratnice ne obremenjujejo dodatno ze tako zabasano centralo ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

En nacin je preko menija (povraqtnica), drugo pa je s pomocjo kod... Kako ima to operater implementirano, je stvar operaterja... Je pa nazadnje, ko sem to probel (s kodami) bilo tako, da je to porocilo o dostavi malo bolj obsirno od tistega, ki ga zahtevas preko menija telefona... Rocni nacin je odvisen od tega, kako ima operater to nastavljeno... Pri Mobitelu je to *NM#, pri Si.mobilu ! (klicaj) ... pri Tusmobilu se mi zdi, da je enako kot pri Mobitelu... Za T-2 pa zal ne vem, ker nimam nobene njihove kartice )(so preskrti, da bi dali kaksno testno
evil.gif
) ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
Pa saj imaš povratnice.

Jaz sem na Mobitelu, dva kolega, katerima sem pred kratkim posilajs sporocilo, sta na Simobilu, ne bom trdil zagotovo ali sta bili sporocili vrste SMS ali MMS, ampak povratnica pa zagotovo ni v nobenem primeru prisla do mene.

Je to stvar, ki ne deluje med operaterji, ki morda ne deluje pri MMSih, ki ne deluje izkljucno pri Simobilu (sicer povratnice normalno prejemam, kadar posljem sporocilo komu na Mobitelu) ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

En nacin je preko menija (povraqtnica), drugo pa je s pomocjo kod... Kako ima to operater implementirano, je stvar operaterja...
Torej ko v meniju vklopiš povratnice, aparat prebere iz neke tabele, kako se to pri trenutnem operaterju zahteva?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Aparat ne prebere. Ko vklopis povratnico, dobi SMS center flag, da ti poslje notifikacijo o deliveriju. Prav tako naredi, ce je v zacetku SMS-a skonfiguriran prefix, npr *NM#.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Sej uporabnik, ki si mu komentiru ni hotu naknadno zvedet informacije, ampak kako s prefixom to naredi ti si pa odgovoru da se ne da.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pojma nimam, kako to gre... vem pa, da je zadeva razlicna ...
smile-1.gif
in je odvisna tudi od mobilnika (proizvajalec, model,...)

Takole izgleda povratnica, ce jo vkljucis v meniju mobilnika (Pri Nokii jih najdes v posebnem folderju Povratnice):

20101011-ekb7nmnyksmdax1tftsc3qe2ud.jpg

takole pa, ce das spredaj klicaj (!) pri Si.mobilu (prejmes kot navadno SMS sporocilo):

20101011-b2e268anftnbgs1qeu68wqf4xb.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Sej uporabnik, ki si mu komentiru ni hotu naknadno zvedet informacije, ampak kako s prefixom to naredi ti si pa odgovoru da se ne da.

Si malo slampast pri branju? Preberi CEL odgovor.. ne samo zacetek!

Napisal sem tole:

Citat:
Nikoli se ni dalo preverit, ce je prejemnik prejel... Da se samo vkljucit povratnico, kjer pise malo vec, kot pa ce to vklopis samem telefonu (vsi telefoni tega niti ne omogocajo preko menijev) ...

Sicer pa je on vprasal, ce se da preverit, ce je nekdo prejel sporocilo. In se vedno trdim, da se preverit ne da.
bonk.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri Mobitelu je to *NM#, pri Si.mobilu ! (klicaj) ... pri Tusmobilu se mi zdi, da je enako kot pri Mobitelu... Za T-2 pa zal ne vem, ker nimam nobene njihove kartice )(so preskrti, da bi dali kaksno testno
evil.gif
) ...

no to je v bistvu kar sem hotel vedeti .... hvala..........še za vse ostale, to je samo sporočilo ki ga dobiš če je sporočilo bilo dostavljeno... če v tem času ko strežnik ponovno poskuša poslati sms in številka ni dosegljiva dobiš sms da ni mogoče dostaviti, to je to ..... ne da pa se preveriti če je prejemnik sms prebral oziroma odprl