Porka špinčič

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
O lej ga lej....as s5 prlezu vn iz Lisičjih jam :p
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.957
2.634
113
O stara sabla je nazaj. A potrgu si že vse? Bo letos kakšna plaketa padla?
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
O stara sabla je nazaj. A potrgu si že vse? Bo letos kakšna plaketa padla?
Potrgano.
Včeraj sem prešal Žametko.
Zaenkrat kaže bogovsko
Bom pa imel letos problem, ker je letos žametka orenk sladka in se bojim, da bo premočna za cviček, ker v cvičku ne sme bit več alkohola kot 10V.
 
  • Všeč mi je
Reactions: wd40

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ej, kaj pomen tisti narisan uč pred mojo debato (opazovana tema)?
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.802
113
Potrgano.
Včeraj sem prešal Žametko.
Zaenkrat kaže bogovsko
Bom pa imel letos problem, ker je letos žametka orenk sladka in se bojim, da bo premočna za cviček, ker v cvičku ne sme bit več alkohola kot 10V.
Kaki problem? Malo več vode dodaj in bo, itak noben ne bo opazu :).
 
  • Haha
Reactions: McGiver

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kisline je dost ;) gre se za alko. Stardec kolko ekslov ma? Okol 75?
Si kar trofu. 75 Oe je preveč za cviček, ker to že presega 10V alkohola.
Za vse tiste "poznavalce" cvička, ki pa se nekaj zajebavajo okol kislosti cvička, pa samo v poduk, da sladkorna stopnja v grozdju/moštu nima veze koliko je potem vino na koncu kislo. Cuker v grozdju med fermentacijo dela alkohol, ne sladkost ali kislost vina, torej več kot je cukra, več je alkohola. Kisline v grozdju pa so kakršne so. Se pa kisline da potem regulirat z razkisom.
Torej, dragi pljuvači po cvičku, ne veste kaj čvekate.
Lahko me pa kaj vprašate, če bi radi kaj okol dolenjskega dragulja cvička zvedli.

PS: wd40, kako pa teb letos kaj vre? A nis mel lani, al predlani, če se ne motm, neke probleme z vretjem?
 
Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaki problem? Malo več vode dodaj in bo, itak noben ne bo opazu :).
Vode pa stardec ne uliva. Voda je za umivat, ne za pit.
Če se bo izkazalo da je preveč alkohola, bom iz tega pač naredu dolenjsko rdeče vino namesto cvička. Je pa res, da pol to ni to. Cviček je le cviček.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Stardec, prav lepo letos vre oz. je že povrelo skoraj. Malo je bilo potrebno popravit sladkorno stopnjo, količinsko ima pa tale okolica letos slabo leto. Nekateri tudi polovico manj kot prejšnje leto (ki pa je bilo rekordno po količini).
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Stardec, prav lepo letos vre oz. je že povrelo skoraj. Malo je bilo potrebno popravit sladkorno stopnjo, količinsko ima pa tale okolica letos slabo leto. Nekateri tudi polovico manj kot prejšnje leto (ki pa je bilo rekordno po količini).
Kakšne pa so kaj kisline in PH?
Letos opažam, da so kisline relativno nizke tudi pri tistih sortah, ki imajo sicer malo sladkorja s tem, da pa je PH kar visok. Je treba pazit, da se ne bo preveč samo razkisalo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Gavran

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Tko po okusu (nikoli ne merim kislin) je vredu. Lansko leto mi je pa tiho vrenje po koncu kar pobralo kislino pri belem. Moram letos pazit.

Kakšna je pa kraljevina kej? Verjetno tud sladka?
 
Nazadnje urejeno: