Kisline je dost
gre se za alko. Stardec kolko ekslov ma? Okol 75?
Si kar trofu. 75 Oe je preveč za cviček, ker to že presega 10V alkohola.
Za vse tiste "poznavalce" cvička, ki pa se nekaj zajebavajo okol kislosti cvička, pa samo v poduk, da sladkorna stopnja v grozdju/moštu nima veze koliko je potem vino na koncu kislo. Cuker v grozdju med fermentacijo dela alkohol, ne sladkost ali kislost vina, torej več kot je cukra, več je alkohola. Kisline v grozdju pa so kakršne so. Se pa kisline da potem regulirat z razkisom.
Torej, dragi pljuvači po cvičku, ne veste kaj čvekate.
Lahko me pa kaj vprašate, če bi radi kaj okol dolenjskega dragulja cvička zvedli.
PS:
wd40, kako pa teb letos kaj vre? A nis mel lani, al predlani, če se ne motm, neke probleme z vretjem?