Hello. sem iz okolice Lj. sem ze polozil 80m2 porfida, stebri, pločniki. Rabim se 16m2 porfida za primerno ceno. A ima kdo kaj viška ?
Torej porfido sem polagal na betonsko 'pasto' - fin recni pesek - cement 2:1 na betonsko osnovo , ki jo predhodno tanko premazes s cementnim mlekom. Na pasto polozis kamen, ki ga z lato poravnas da so vsi kamni na isti visini. Seveda kamne izbiras da so razdalje med kamni cim bolj enakomerne. Fuge pustis prazne. Ko pasta prime v kanglo za zalivanje zmesas mivko , vodo, cement, da je zadeva tekoca, vendar ne prevec in gres s tem zalivat samo fuge tako da je masa višja od nivoja kamna. Ko zalitek usahne vendar se ne strdi gres z lopatko in odstranis visek zalite fuge. Pustis se malo nato pa na kolena: voda- goba in cistis da se ti rola )).
Ko se cez nekaj dni zadeva posusi treba kamen cistiti. 1: 20% tehnicna kislina: loncek copic in mazes samo kamen. Kamnu kislina ne skodi, cementni madezi pa se v kislini penijo. Kislina skodi fugam zato je treba takoj ko se neha peniti kislino sprati z vodo.
2: ciscenje z vodo in zicnato scetko. To je dobro narediti naslednji dan, po fugiranju. Drgnes samo kamen in spiras s z vodo in v oceh se ti bliska )). To je najcenejsi postopek, seveda profesionalci uporabljajo druge zadeve. Kvalitetno polaganje porfida je zamuden postopek, dvakrat premisli ce se tega lotis in seveda zadeva ni poceni. Skype: miran keen smile
lp pozdrav