porfido kje kupiti

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
išče se rdečkast, debelina ni pomebna, 3-5 ali 5-8. nekoč je nekdo omenil ene iz komende oz ioc nekje okol komende. sem takrat gledal, pa je bila cena res dobra, a si nisme zapisla podatkov trgovca.

rabim 130 kvadratov.

kak je kaj cena polaganja. pol je že betonska podlaga, pol je še pesek. kako položiti

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a bo kdo v okolici lj polagal porfido, naravni akmen, žgan tlak..da vidim kako to gre.

cene so..zasoljene. jaz položim 4 metre asfalta za en meter 'material' iz granita, al pa dva metra porfida, lom ljenca..seveda polagalec ne dela po 25 na kvadrat

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Softi, porfido je zelo enostavno polagat, podobno kot ploščice...lahko ga zbiraš in polagaš, jaz ga taje do ene mere režem da so fuge najbolj enakomerne.
Najbolj zamudno je fugiranje, ker maš dve varjanti. Ena je da fugo fugiraš na končno stanje, druga je da fugiraš in jo pucaš. druga varjanjta je bolj umazana ampak so fuge lepše, so enakomerne, napoljnene in brez razpok. Potrebno je le pranje porfida do čistega z gobo (cca 5krat).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti si si že sam položil?
to pridem osmotrit, pa pribeležit navodila

sam se moram prej odločit a grem v to, al denar vlagam v druge azdeve, men bolj zanimive..

jedina je pa kralj..tko da

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
položil cca 100m2 + me še čaka ene 50m2
sem pa polagal z enim atatom, ki je star 70 let in dela s kamnom že 50 let in mi je par trikov pokazal in razložil osnove polaganja...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
drugače imamo pofida ene 180m2, ker je sosed zgubil živce, ko so mu šiptarji polagali, pa je so zajebali. Smo mu dali za 6 palet 80€
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..k se boš lotil polaganja, piši..dam gajbo v avto in pridem.. če je gajba premalo povej..dam ražnjetino gor. videti kako poteka delo mi pomeni več kot prebrati ekspertizo how to

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Mi smo nabavili enkrat porfido rossa v bauhausu, so imeli neko akcijo, paleta (5-8) mislim da po 60€, vendar ne vem točne kvadrature. Se splača malo poiskat oz. počakat na kakšno akcijo.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sam se sedaj spravljam(oz bom) polaganja, Jeseni sem požil cca 1m1 (za uvajanje) Me pa čaka še kar nekaj.
Ni nekja za j.ga samo vago za ravnino ter gledaš da kak rob ne štrli preveč , se mi zdi da je to bolj umetnost kjer se napake ne poznajo preveč.
smile-1.gif

Se pa zdej spravlam delat pripravo za fugirat. Jeklenka od CO2 ter narejen podstavek da je obrjena na glavo.
Zgoraj kjer je odžagana pride privarjena prirobnica(z tesnilom) na njo pokrov kateri ima manometer ter ventil za odpiranje in zapiranje.
Nekako okoli 5-10 kg fugirne mase bo šlo notri, in ne nekako bolj enostavno fugiranje.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Fugiraš lahko tako, da fugo špohtlaš (fuge so grobe) ali pa da jo brišeš z gobo (fuge so enakomerne)...vse ostalo ti bo prva zima in voda k zmrzne uničila... So na tvoj princip delali pri mojemu sosedu, pa so 100m2 ven poštemali...
Sedaj pa premisli, če se ti splača popravljat in še enkrat fugirat