Poravnava d.o.o. - zloraba osebnih podatkov?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
smile-1.gif
Že oddana prijava! Hvala!
Bravo! Edino pravilno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Jaz sem dobival predizpolnjene položnice od RK. Sem jim napisal mail od kod jim moji podatki in od takrat ne bu ne mu od nih, niti položnic
smile-1.gif

lp

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
loooool

Pa nisi normalen no!
bonk.gif

zloraba osebnih podatkov je hud poseg v človekove pravice, žalostno je, da se veliko ljudi tega ne zaveda!
kot taka je zloraba ne samo prekršek, temveč tudi kaznivo dejanje. tu ne gre za neke bagatelne zadeve, temveč za hude zlorabe!

iz KZ:

Zloraba osebnih podatkov

154. člen

(1) Kdor v nasprotju z zakonom uporabi osebne podatke, ki se smejo voditi samo na podlagi zakona ali na podlagi osebne privolitve posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(2) Enako se kaznuje, kdor vdre v računalniško vodeno zbirko podatkov z namenom, da bi sebi ali komu drugemu pridobil kakšen osebni podatek.
(3) Če stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic, se kaznuje z zaporom do dveh let.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Večina se ne zaveda varnosti osebnih podatkov. Dokler se takim ne bo kaj zgodilo bojo tupili svoje, potem bo pa panika in krivi bojo vsi drugi samo oni ne.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To se je dogajal v Zasavju. Ena od odškodninskih družb je imela enega v bolnici, ki jim je dostavljal podatke o ponesrečencih in so jim takoj poslali reklamo...

Sicer so pa ti odškodninski agenti v Ameriki znani po tem, da se vozijo za rešilci.
bonk.gif

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Ta pisma nikakor niso naključje. Tudi jaz sem dobil pred leti pošto na dom, po nesreči, ki sem jo imel. Eno pismo je bilo od poravnave za drugo pa se ne spomnim več. Kasneje so me obiskali tudi policisti, ki so celo preiskovali take primere.

Na koncu je bil krivec za posredovanje podatkov nekdo iz policije, ki je imel dostop do teh podatkov. Nevem več točno, ampak takrat se je ena taka informacija lahko prodala za 10.000 takratnih sit (mogoče lahko kdo to potrdi?). Ta policaj si je v tistem času, ko mu je biznis laufal zgradil skoraj celo hišo. Lepo ne...
cool-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
GTI Fan: bravo in edino pravilno!

Zakaj je ravnal pravilno? Prvič zato, ker izdajanje osebnih podatkov ni dovoljeno in drugič zato, ker nekdo za to mastno in dobro služi.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

GTI: ne razumi tega kot napad, ampak jaz take stvari preprosto ignoriram, vržem v koš in konec! S tem si prihraniš čas, denar...

Z dostimi stvarmi, ki jih podpiramo nekdo mastno služi, pa kaj jim moreš?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
enkrat je treba takim zadevam stopit na rep.... drugače postanejo vse bolj drznejši!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
ja hočejo hitr pomagat kaj je tu narobe??

Kaj je tu narobe? Narobe je to, da pridejo do osebnih podatkov udeležencev prometnih nesreč.
In ne mi, da hočjo hitr pomagat, ker so "baje" bolj tako mafijsko usmerjeni. Tisti, ki so iz MB Roka verjetno "poznajo".

Verjetno pa ne bojo dolgo, saj jim ne gre najbolje (oz. jim gre zelo slabo).

prejšnji tedn so mu v mariboru aston martina malo zroštiljaji od znotraj
stupid-1.gif

pomoje ma tip poravnavo samo za kamuflažo, zadaj pa se šibajo vlki posli
17758-icon_confused.gif

Ma familija Snežič je res malo kosmata okoli uh. Recimo čudno da je Rokov Maserati zagorel sredi noči parkiran na parkirišču okoli katerega ni stanovanj in je parkirišče od trgovine z avtomobili, ki ponoči preverjeno ne dela. Misterij ...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz sem za tote poravnava vidla reklame tako btw, pa so se mi zdeli mutni že skoz. Niso to čisti posli. Zraven naše trgovine je poslovala ena pisarna s podobno varianto z ogromno tablo in mislim, da to služi samo za neko pranje denarja in podobno. Takim ne zaupam, ni šans.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Sej glih zato, ker se pri nas vse ignorira pa je tako. Vsak reče da se s tem ne misli ukvarjat in se pozabi. Zato pa je tolk nategovanja, ker ljudem itak dol visi, dokler se nim kaj ne zgodi in jih kdo okoli prinese. Čisto prav, da je prijavil. Jest bi tudi!

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Pri nas doma smo tut dobil reklamo od poravnave. Pa se lih ne spomnem,da bi imel kdo kak karambol al pa da bi kdorkol od domacih hodu okol,da bi imeli nas domaci naslov??

Sem pa iz Vrhnike.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Edino pravilno, da jih je prijavil!
zmaga.gif

Ljudje se sploh ne zavedajo neverjetne moči informacij. Morda je neka informacija za tebe nepomembna, za nekoga drugega pa vir zaslužka. Ali pa dve informaciji sami po sebi nista pomembni, ampak če jih združiš...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Te razne Poravnave in Odškodnine te ne morejo zastopati na sodišču zato najemajo odvetnike, Torej so posredniki med odvetnikom in stranko.

Odvetnik se NE sme raklamirati.