poraba

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.909
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ma to JTD masino? 150 al 120? Ker slednjo se da spravit pod 7 brez problema.

To je alfin/oplov JTD s 150 KM. Pod 7 po BC-ju ne pride. Ročno pa nisem nikoli računal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Fordovega tdci-ja raje ne kupovat
smile-1.gif
Res je, da je poraba majhna in da zelo lepo vleče, ampak s kako oktavijo ali passatom s pravim motorjem sigurno ne bo toliko težav.
Sicer pa si na ford forumu preberi, če se še spomniš geslo....nick imaš isti kot tu
smile-1.gif

a mam res al kaj?
svasta

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
Ja, ko si mel še mondea mk2
smile-1.gif

Anyway, relacija Mb, Graz, pa skozi vasi v avstrijski štajerski, avta ni šparal, od tod vem, da dobro potegne, poraba pa bila okoli 6 litrov, po AC 150 km/h. Nisem mogo verjet. 130 KM tdci.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ma to JTD masino? 150 al 120? Ker slednjo se da spravit pod 7 brez problema.

To je alfin/oplov JTD s 150 KM. Pod 7 po BC-ju ne pride. Ročno pa nisem nikoli računal.
Fotr s Cromo JTD 150 brez problema 5,5 relacija proti Nemčiji in nazaj. Mati pa vsak dan dela fure po 1km, pa je poraba še vseeno 6,4.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ravno pri rabljenem lahko izveš. Pri novem ne moreš.
Se zmeniš s kupcem, 3 ure cajta, natankata gresta v MB in nazaj in če je poraba "ustrezna" kupiš.
pri novem tega ni

Brez zamere ampak malokateri prodajalec se bo s tabo vozil 3 ure, da boš videl ali avto pije 6,5l ali 6,8l ......

Pa ravno pri novem lahko vidiš kako in kaj... Vzameš testnega čez vikend oz. za en dan pa je to to!

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Točno tako. Kdo se bo pa vozil s tabo okoli, da boš videl kakšna je poraba. Sicer pa kot sem napisala, poraba je zelo odvisna od načina vožnje in se lahko kar precejšnja razlika pokaže pri enem in istem vozilu in dveh različnih voznikih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
imaš zagotovilo da bo testni porabil enako kot nov?
če mi nekdo da 10E/uro (vnaprej, potem odbijem od kupnine), se grem tudi tri ure nekam peljat.
Raje kot pa da ga še xy dni prodajam in se pregovarjam s preprodajalci

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
No lej, to so že kompliciranja in pretiravanja, tko se obnašate kot da prodajate superšportnike, neke redke primerke vozil, limuzine visokega razreda, ko se moraš včasih res "borit" za kupca in plazit za njim.
Glede na to da je za en avto povprečnega alterjevca, če ima primerno ceno, dosti zanimanja (razen če ima tak avto, da ni zanimiv za prodajo), se niti pod točko razno nebi šla vozit v MB in nazaj. Dam ti avto za en krog in to je to. Če pa ti misliš testirat porabo pa
bonk.gif
pa da si se šel peljat.

Prepričana sem, da večina ljudi sploh ne zna pogledat rabljenega avta, potem pa se obešajo na standardna vprašanja in se delajo pametne "kakšna je poraba", "a je bil kej zbit", "ziher nima realnih kilometrov, k vidm po volanu"...

In glih taki brihtoli se naf00kajo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Mal gledam te porabe in mi ne gre v glavo. Hm..... Kako lahko en 1.9dizelček pokur več kot 7l. To more bit zgolj mestna vožnja. S tako porabo se jaz z mojo staro škatlo vozim.
bonk.gif
Trenutno imel v rokah Megana Dci, 1.9 najbrž, ker sploh gledal nisem. Renaultovci kolk kaj lažejo BC pri teh škatlah, ker jaz sem imel smešno porabo. Seveda daleč od tega, da bi bil zamašek na cesti, ampak lepa dinamika.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja ne vem, moj 2.0 dizel porabi do 8l, brez šparanja (razen, dokler je še hladen ponavadi ne gre čez 2500 obratov), kombinirano AC in mesto
grin1.gif

če sem pa na koroškem par dni zapored, in tam relacije šibam (brez AC) potem je poraba bližje 6 kot 7l

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ravno pri rabljenem lahko izveš. Pri novem ne moreš.
Se zmeniš s kupcem, 3 ure cajta, natankata gresta v MB in nazaj in če je poraba "ustrezna" kupiš.
pri novem tega ni

haha, ja to bo... vozil se bom s tabo v koper pa nazaj, pa cel dan zapravil, da bos ti videl da 4 deci prevec pije. malo morgen.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
No lej, to so že kompliciranja in pretiravanja, tko se obnašate kot da prodajate superšportnike, neke redke primerke vozil, limuzine visokega razreda, ko se moraš včasih res "borit" za kupca in plazit za njim.
Glede na to da je za en avto povprečnega alterjevca, če ima primerno ceno, dosti zanimanja (razen če ima tak avto, da ni zanimiv za prodajo), se niti pod točko razno nebi šla vozit v MB in nazaj. Dam ti avto za en krog in to je to. Če pa ti misliš testirat porabo pa
bonk.gif
pa da si se šel peljat.

Prepričana sem, da večina ljudi sploh ne zna pogledat rabljenega avta, potem pa se obešajo na standardna vprašanja in se delajo pametne "kakšna je poraba", "a je bil kej zbit", "ziher nima realnih kilometrov, k vidm po volanu"...

467716-post_slo.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Na porabo veliko vplivajo platišča+gume. Jaz imam trenutno zimskimi gumami na relacijah porabo nižjo za okoli 1l/100km.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.535
72
48
Kranj
Sam res, ali kdo spremlja porabo med zimskimi in letnimi gumami? Pri meni nisem opazil nobene razlike. Enaka dimenzija gum, enake relacije in enak stil vožnje=enaka poraba.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
bonk.gif
pa da si se šel peljat.

kolko na uro, pregled, diagnozo pobiras..da te angaziram

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
2.4JTD - 150km, 6-7l, 50:50 navadne ceste:AC, klima vedno prižgana, AC do 160, navadna do 100.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.535
72
48
Kranj
Citat:
gume ne, temperature ja.

poletje 9,4-9,6
zima 10.2-10,4

mondeo
poletje 8,5
zima 9,5

Sem šel pogledat na poraba.com za mojega bencinarja.
Trije zimski meseci dec-feb 7.35l in trije spomladanski meseci mar-maj 6,75

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Poraba pri meni:
A3 1.8 TFSI, DSG, cca 9 litrov
Pathfinder 2.5d ročni menjalnik cca 9.1 litra...