Poraba toka ob nameščeni navigaciji

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik Dualis pravi:
Pozdrav !

Ali je že kdo probal če je kaj bolje glede baterije in Garmina z verzijo 5.00.20 ?

Bolje ne, pač pa šlabše. Prej sem imel verzijo 4.xx.xx, ne spomnim se točno. Potem sem pa posodobil na 5.00.20. Baterija fuč v dveh dneh. Sem pomeril z EnergyPro porabo v standby-u in mi je pokazalo 0.15W z nameščenim Garminom, če pa sem iztaknil pomnilniško kartico pa 0.04W.

Zadevo sem rešil tako, da sem naložil BestTaskman-a in ročno ubijem tisti proces, ki ostane po nepotrebnem zagnan tudi potem, ko zaprem Garmina.

Polnil sem telefon v petek dopoldne, pa kar dosti uporabljam mojo Nokio E71, pa danes še ne bo ugasnila.

LP

robek

Zelenc'
8. jan 2009
1
0
1
Tudi jaz imam isti problem na E51, naložil sem Taskmana ampak nevem kje najti proces, ki ga omenjaš FireMan.
Hvala. Imam pa tudi Gmobile XT 5.00.20

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
V Taskmanu izbereš sledeče opcije : Options/View/Advanced/Processes
Potem vidiš procese ki trenutno tečejo na telefonu, označiš tisti garminov tsr... in izbereš Options/ Terminate process

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Še eno stvar je potrebno naredit, da se ne ta proces ne vžiga znova in znova.

Using an File Explorer (like X-plore)
1. Go to E:\ system\Recogs \ CARDRUNNER.MDL
2. Rename or delete this file : CARDRUNNER.MDL
3. Open Best TaskMan and Kill process TSRautostart.exe
4. Enjoy!!!

LP

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
Meni se vseeno vklaplja, čeprav sem izbrisal omenjeni fail CARDRUNEER.MDL. A kdo pozna kakšno drugo rešitev? LP
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
after deleting/renaming the 2 files, exe will still stay on whenever you run garmin, and you'll have to terminate it manually. and the solution:

-install GMXT Launch 1.0 onto card (well for me i have garmin on card), need to sign unless hacked
-you'll notice new Run GMXT icon under apps
-from now on, open Run GMXT instead garmin, and the stupid exe will close automatically whenever you are done with garmin
-tested on n82 v31 hacked

Evo ga, dela tudi na E71

Vir: Symbian Freak

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
Ukljaplja se sam od sebe, neodvisno od vklopa Garmina. Včasi že par minut po tem ko ga v task managerju ugasnem. LP
evil.gif

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Novi Garmin Mobile XT for Symbian S60 v5.00.30, sedaj sam izklopi TSRautostart.exe, če imaš tako napravljeno v nastavitvah. Zgleda, da se jih je malo prijelo, to nenehno tarnanje o porabi.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
V XT-ju-> Tools -> Settings -> System -> Launch Background Service (vklopi, izklopi).

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Hm, ko sem brisal staro verzijo sem pobrisal iz kartice tudi cardrunner.dll(bak) in na novo namestil verzijo*.30. V nastavitvah imam nastavljeno Disabled za Backroung Service, ampak se kljub temu zažene.
Poskusil sem ostranit in potem ponovno nemestit, pa je problem enak.
Ste ostali pri nameščanju nove verzije pustili cardrunner.bak pri miru? Ga imate še vedno na kartici?

Nazadnje urejeno:

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
V računalniku naredi: Pokaži skrite mape in datoteke, Prikaži zasčitene mape in datoteke(oboje moraš videt). Priklopi telefon v načinu Prenos podatkov. Poišči Resourse-> Plugins. Tam bi moral imet samo CARDRUNNER.RSC, ti imaš pa verjetno še CARDRUNNER.MDL. Tega slednjega obriši, ker je od starega XT-ja. Če boš to našel, bo verjetno v redu. Za oni BAK je pa tako vseeno, saj ni več vršil svoje funkcije, ker je bil spremenjen, tako da ni nič narobe, če si ga obrisal.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
V tej mapi imam samo CardRunner.RSC. :/

Edit: Sem na kartici našel še en cardrunner.dll, ga zbrisal in kot kaže, je sedaj OK.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Govorim za nokio E71 (stara mesec in pol)

O ja...stvar je taka če komu kaj pomaga........z garminom 5.00.20 je bila poraba toka taka :
max 1,28
90% 0,27
75% 0,18
50% 0.16
25% 0,08
10% 0.04
min 0,02

z garminom 5.00.30 pa je poraba taka
max 0,45
90% 0,08
75% 0,06
50% 0.04
25% 0,03
10% 0.03
min 0,02

in odstranil sem datoteko cardrunner.dll
Vse ostalo sem pustil kot je bilo.

Upam da sem komu pomagal....baterija pa je trajala od 2-3dni.Bom javil kaka bo sprememba,itak zdaj bom dal polnit gsm

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Verjetno tistim ki prvič nalagajo verzijo 5.00.30 ni treba brisati datoteke cardrunner.dll oz. je ni zdraven? Briše se samo takrat ko se nadgrajuje iz stare v novo verzijo?

lp

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Je v novi verziji zraven, samo zgleda.da je spremenjen. Ko sem povozil staro instalacijo, sen imel v BIN datoteki dva cardrunner-ja. Novi je bil .dll, stari, katerega sem imel preimenovanega pa .old. Tega sem potem obrisal.

Nazadnje urejeno: