Bojler, 100l, ko deluje (greje, gori rdeča lučkaže porabo 1800-1950W. V tednu dni je obratoval 40 ur in porabil 72,10 kWh, cca. 1,8 kWh/h. Kaj točno je s tem narobe? Saj je čisto natančno izračunano in ja, če porabiš veliko tople vode ali pa veliko toplote te tople vode izgubi po ceveh ali ti jo pač odteče v odtok, je to to in 300kWh ni nič posebnega za 4 člansko družino, če pravič da porabiš 16m3 na mesec, od tega se ponavadi reče polovico za toplo vodo, torej 8m3. Niste ravno šparovni z vodo glede na ta podatek, sploh če gre za stanovanje v bloku.
Ok, da razjasnim. 300 kWh samo za bojler je meni ogromno, če je ostala poraba vseh porabnikov med 320-380 kWh (2 gospodinjstva).
Poraba vode tudi ni visoka, ker to je hiša in se voda uporablja tudi za zalivanje vrta, pranje avtomobilov in še pa še - ta poraba je po moje v mejah normale (v mojih očeh).
Je varianta, da se mogoče veliko toplote izgubi po ceveh, namreč napeljava je starejša, 2 nadstropja itd...starejša hiša.
Sem danes očistil bojler, kamna je bilo za jogurtov lonček, grelec skoraj čist (brez oblog). Bom ponovno priključil števec in zmeril še 7 dni, kakšno bo stanje. ČE bo enako stanje, potem je to res potratna zadeva in bom pač začel razmišljati o alternativi. No, itak se bo začela kurilna sezona in bo bojler šel na mirovanje do pomladi.