Poraba električne energije

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
aha..torej do sedaj 2 osebi.

počakaj potem naslednji poračun
smile-1.gif

koiko sem jaz opažal pri sebi....se je z vsakim družinskim članom poraba povečala nekje za 25 %, brez da bi osebno spreminjal kae navade.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
aha..torej do sedaj 2 osebi.

počakaj potem naslednji poračun
smile-1.gif

koiko sem jaz opažal pri sebi....se je z vsakim družinskim članom poraba povečala nekje za 25 %, brez da bi osebno spreminjal kae navade.

Poračuna ne bo, sproti mesečno pošiljam stanje, ravno zaradi zimskega ogrevanja :D

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
aha..spregledal.

Boš pa verjetno sam zaznal povečanje porabe z večanjem št. članov.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
da ne odpiram nove teme...

Imam vprašanje; do avgusta smo imeli samo 1.fazni tok, dnevna povprečna poraba je bila cca.12kWh/dan, sprotno mesečno daljinsko odčitavanje, račun je bil od 40-50 eur ;odvisno od meseca. Potem pa sledi prevezava na 3.fazni tok, menjava števca in vse kar spada zraven, pred parimi dnevi pa pride položnica za 115eur (od 12.8.-16.9.)!!! Po razčlenitvi na računu bi naj dnevna poraba narasla na 25kWh/dan??? To nam nikakor ni jasno, priklopljen ni noben stroj več, noben žarnica ne, skratka porabnikov prav toliko kot prej in vsi enaki. Po razčlenitvi na računu so tudi postavke enake(prej varovalka 1x25 zdaj 3x20A) za porabljene kilowatne ure, kar so nam povedali na Elektru že prej da cena ostane ista na posamezno kwh.

Vprašanje: kako je to mogoče, je to kaj v zvezi z prehodom 1-3 faze, ker poraba je večja za 3x naenkrat? Ko je mojster prišel popisat števec, je rekel da je težava z daljinskim odčitavanjem, je možno da z števcem ni kaj vredu?

Pa hvala za odgovor, na elektriko pa se ne spoznam skoraj nič...!

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Zanimivo.

Pa ste prekontrolirali koliko vam dejansko kaže porabo? ..se pravi po števcu?

Ker če so se zmotili itak dobite v poračun.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Pri meni doma 4-sobno stanovanje.Poraba elektrike-2Xhladilnik z zmrzovalnikom,hladilna omara,klima,pomivalni in pralni stroj+vse ostale drobnarije.Račun 40e na mesec.