Popusti Toyota

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Nov model civica je že tuki, zato je pa stari tolk cenejši. Mazda mi je fajn sam ima mal zastarel bencinski motor. Moč me sicer ne moti, me pa moti, da nima 6. prestave. Je pa res, da je Mazda edina narejena na Japonskem, kar se mi tud zdi določena prednost...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Citat:
Uporabnik jony pravi:
Imam Toyoto Auris diesel-star eno leto in imam nonstop probleme.Olja več pije kot bencina.Na 6000km mi morejo na servisu dolit 1.5 litra olja.Katastrofa.Se dogovarjamo kaj bomo nardil z avtom.Skratka ker neugodna zadeva.In še ker nekaj problemo je.Najbolje bi bilo da mi vrnejo denar in si grem nekaj drugega kupit.Skratka razočaran.Samo hvalijo se.Sicer pa kaj naj bi človek pričakoval od TURŠKEGA avta??
Tako da TOYOTA-made in Turkei.

Verjetno imaš smolo, če je turk tvoja toyota. Jaz imam avensisa zdaj cca leto in pol, tudi dizla 2.0 in mi je motor ena najboljša stvar v avtu: dovolj močan za moje potrebe (126 KM), dovolj poskočen in kar je najbolj važno dovolj varčen (mešani cikel AC in nekaj km mesta in regionalke je zdaj pozimi 5.3 l, poleti se vozakam pod 5 litri) in olja ne pije nič (prevoženih +25kkm). Dober je še menjalnik: tekoč, dovolj mehak.
Se pa ne morem nikako navaditi na določene stvari v notranjosi, ki so pri švabi samoumnevne: ponoči so stikala na vratih tako slabo osvetljen, da to ni za nikamor, visoko se sedi, da je groza (to bo mogoče kdaj prav prišlo, kdo ve, trenutno mi ni všeč), plastika znotraj je bolj tako tako, ima švaba spet boljšo in lepšo na dotik (trdim za vw, ko sem gledal avdija me je ta malo razočaral), kar pa mi je pri toyoti popolnoma mimo in nerazumljivo je pa sledeče: avto, ki ima osnovno ceno 25k eur z opremo kot jo ima moj, ima za odpiranje prednje haube palico, da se ja matraš, ko jo odpiraš. Pa jebemomater, da ne upajo razkirati za dva amortizerja, ki bi sama poskrbela za dvig haube,pyzda je to nerazumljivo, tu ma rižko pri meni velik minus. Pa še se bi kaj našlo, ampak overall: je kar soliden avto, res dokaj zanesljiv.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
Ti si kaki bratranec od mtl-a ?;) avensis pod 5 litri in to poleti s klimo :d

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
nič bat, nisem noben sorodnik od mtl-a. Poraba je takšna kot sem zapisal, seveda pa na AC ne podiram rekordov: to pomeni ob taki porabi cruzam lagano 120 po tempomatu. Če stopim po gasu se poraba razumljivo poveča (občasno avto½prepiham½ in takrat pri najvišji hitrosti poraba naraste preko 6,7 l, kar zaradi lastne in varnosti drugih ne počnem pogosto-> da ne bo komu prišlo pri tej izjavi, to ni poraba 200km/h na 100 prevoženih km ), ampak moj cilj ni divjanje, pač pa umirjena in varčna vožnja. Že zmeraj trdim, da je motor najboljše pri tem avtu. To je iz prve roke, iz katere roke pa ti mojim izkušnjam kontriraš?

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Čakaj malo... Avensis pri 200 km/h pije 6.7l?
hysterical-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
In kaj je tebi smešno? Če ga imaš in ga voziš pol lahko kako rečeva o porabi , drugače pa se vzdrži svojih komentarjev! Bo šlo?

Sicer pa: zašli smo s teme, to ni čas in prostor za prepričevanje koga o porabi, ampak pomagamo nekomu, ki se odloča za nakup riža.

OK?
Aja, še to: avtorju teme: mislim, da se še da stisniti kakšno ugodnejšo ceno pri nakupu novega. Mojemu podoben je bil mesec in pol po nakupu cenejši za skoraj 2 jurja (decemberska razprodaja) in ni vrag, da nimajo trgovci še kaj lufta.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Seveda mi je smešno tvoje nakladanje, ker pri 200 km/h ne pije 6.7l. Potemtakem je odstopanje pri porabi med 120 in 200 km/h le dober liter in pol? Lepo te prosim no... ne delaj budale iz sebe.
smirk-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Preberi prvi stavek, pa ponovi vajo, če ti ne bo šlo v bučo, pol pa še drugi stavek, pa pol bodi pameten (mimogrede, da avensis popije pri 200 na uro 6,7 je tvoja izjava, ne moja, jaz take hitrosti nisem nikjer omenjal, še zmeraj pa trdim, da se da s tem avtom tudi solidno varčno vozit).
Da pa boš zadovoljen: moja kišta je fenomen, jaz pa notorični lažnjivec. Meni je sicer vseeno kaj si kdo misli, važno mi je, da mi tošl ne laže, ko zapustim tankštelo. Bo v redu?
Sicer pa smo spet off.

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Seveda mi je smešno tvoje nakladanje, ker pri 200 km/h ne pije 6.7l. Potemtakem je odstopanje pri porabi med 120 in 200 km/h le dober liter in pol? Lepo te prosim no... ne delaj budale iz sebe.
smirk-1.gif

Ta je dobra ja
hysterical-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Po računalniku imam (wagon) povprečje 6.2 - 6.3 od prvega tanka dalje. Kot bi sezataknil. Ko je tank prazen pravi toliko. Sicer pa mešana vožnja nekje okoli omejitev... večinoma relativno kratke razdelja. Tudi ko je daljša fura smo tu nekje. Računal pa nisem nikoli. Pod 6 no go.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mislim, da je z vajinima Avensisoma nekaj hudo narobe, ker ergotu pije pri 200 le 6.7l.
grin1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Vse je odvisno od relacije, kakšno voziš. Tudi jaz danes dosegel z mondeom 5.5 l (Kranj-Stari vrh-Kranj) po računalniku, pa bi kakšen deci lahko še manj. Drugače imam povprečje 7.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.415
113
Pomurje
Kakšne porabe pa bi radi? @Sole porabi 5,5 z 1.6tdi golfom prej pa je 6,17 z Avensisom. Ni baš neka razlika, pri primerjavi teže teh dveh avtomobilov.

Stari motor v Avensisu WG 2.0 d4d s 116KM mi je pil 6,3; 2.2 d-cat s 177KM pa 7 pri istih pogojih.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
jaz sem s porabo obeh zadovoljen
cool-1.gif

Pač malo menjavam avte. Če par mesecev pride novi Avensis Wagon na vrsto
grin1.gif

jony

Zelenc'
12. jan 2012
9
0
1
Vse Toyote delajo v Turciji-malo poglej v prometno kaj ti pise.Sicer pa pri 126KM je malo bolj tezko da ti pije 5 litrov avto,oziroma kot pravis se manj.Jaz srece z Toyoto nisem imel in me ta firma avta sploh ne zanima-en kup problemov.

Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Citat:
Uporabnik jony pravi:
Imam Toyoto Auris diesel-star eno leto in imam nonstop probleme.Olja več pije kot bencina.Na 6000km mi morejo na servisu dolit 1.5 litra olja.Katastrofa.Se dogovarjamo kaj bomo nardil z avtom.Skratka ker neugodna zadeva.In še ker nekaj problemo je.Najbolje bi bilo da mi vrnejo denar in si grem nekaj drugega kupit.Skratka razočaran.Samo hvalijo se.Sicer pa kaj naj bi človek pričakoval od TURŠKEGA avta??
Tako da TOYOTA-made in Turkei.

Verjetno imaš smolo, če je turk tvoja toyota. Jaz imam avensisa zdaj cca leto in pol, tudi dizla 2.0 in mi je motor ena najboljša stvar v avtu: dovolj močan za moje potrebe (126 KM), dovolj poskočen in kar je najbolj važno dovolj varčen (mešani cikel AC in nekaj km mesta in regionalke je zdaj pozimi 5.3 l, poleti se vozakam pod 5 litri) in olja ne pije nič (prevoženih +25kkm). Dober je še menjalnik: tekoč, dovolj mehak.
Se pa ne morem nikako navaditi na določene stvari v notranjosi, ki so pri švabi samoumnevne: ponoči so stikala na vratih tako slabo osvetljen, da to ni za nikamor, visoko se sedi, da je groza (to bo mogoče kdaj prav prišlo, kdo ve, trenutno mi ni všeč), plastika znotraj je bolj tako tako, ima švaba spet boljšo in lepšo na dotik (trdim za vw, ko sem gledal avdija me je ta malo razočaral), kar pa mi je pri toyoti popolnoma mimo in nerazumljivo je pa sledeče: avto, ki ima osnovno ceno 25k eur z opremo kot jo ima moj, ima za odpiranje prednje haube palico, da se ja matraš, ko jo odpiraš. Pa jebemomater, da ne upajo razkirati za dva amortizerja, ki bi sama poskrbela za dvig haube,pyzda je to nerazumljivo, tu ma rižko pri meni velik minus. Pa še se bi kaj našlo, ampak overall: je kar soliden avto, res dokaj zanesljiv.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jony pravi:
Vse Toyote delajo v Turciji-malo poglej v prometno kaj ti pise.

hysterical-1.gif

V Turčini delajo Verso in Auris (tega tudi v VB). Yaris v Franciji, Avensise v VB, priuse na japonskem. Aygo na češkem, hilux v južni afriki, ...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jony pravi:
Vse Toyote delajo v Turciji-malo poglej v prometno kaj ti pise.

hysterical-1.gif

V Turčini delajo Verso in Auris (tega tudi v VB). Yaris v Franciji, Avensise v VB, priuse na japonskem. Aygo na češkem, hilux v južni afriki, ...

Tudi rav4 na japonskem...