Popusti pri nakupu novega avtomobila

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
In koliko potem je realno prizakovati, da lahko pricakujem pri Golfu+, Pasatu, ali Laguni?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Čisto odvisno od prodajalca. Oglasi se vsaj pri ene treh prodajalcih in povprašaj za ceno.
Ko sem jaz kupoval Seata, sem si najprej zamislil katero opremo hočem in kaj še zraven in šel do treh prodajalcev. Jaz nisem nikoli spraševal po popustu, jaz sem samo vprašal za kakšno ceno pri njih dobim tisto kar sem si zamislil, zraven sem pa dal jasno vedet, da me ne zanima % popusta.

Zaključek je bil tak, da sem dobil avto, ki sem si ga zamislil z vsemi dodatki vred za tako ceno, kot je po uradnem ceniku za tisti nivo opreme, ko sem si ga izbral v osnovi. Imel sem pa kar nekaj dodatnih želja.

Nihče ti ne ponudi uradnega predračuna, vendar izveš obe ceni, tisto po ceniku in tisto zate. Potem se cene tudi držijo, vsaj v mojem primeru.

ales1234

Pripravnik
2. sep 2007
36
0
6
ko sem jaz kupoval seat alteo sem pogledal pri najbližjem prodajalcu, povedal da imajo na drugem servisu za 1200 eur ceneje enak avto z enako opremo(sem se prej prepričal o cenah drugot).in če ga da za taksno ceno ga vzamem pri njem drugače pa pri cenejšem ponudniku.pa mi ni verjel pa je pričo mene klical na servis kjer je izvedel isto ko jaz in sicer da so za 1200 eur cenejši kot on.nato sma se zmenila za cenejšo varijanto.namesto 19400 eur sm ga dobil za 18200.aja šlo je pa za novo vozilo

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
se ne strinjam

konkurence mb, bmw, audiju ni.

konkurence espacu ni, smaxu in galaxy tudi ne. konkurence passatu ni.

je pa konkurenca c8, p807. sam takih parov je malo.

A ti to resno tako razmišljaš, ali si samo cinik?

Konkurence je ogromno! Konkurenca A4 je BMW3, A6 BMW5 itn. Konkurenca je proizvod, ki se trži v enakem cenovnemkvalitetnem razredu. Trg ne deluje, če ni konkurence.
Kar se pa tiče moje izjave o popustu, ki bi si ga pridobil pri novem avtomobilu, je absolutno na mestu. Nenazadnje, če bi se odločil za dotičen model, vem da ga ne bi kupil pri prvem koncesionarju. Vem, da se popusti oz. ugodnosti spreminjajo od koncesionarja do koncesionarja.