Popravilo toče ???

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Ravnalec pravi:
Komentiraš o človeku, ki ti ni nič naredil oz. ga sploh ne poznaš.
Mater si pa čeki, o človeku pisati brez da si se pozanimal o negovem življenju.
I
I
I
V

Citat:
Uporabnik Ravnalec pravi par ur nazaj:
Pozdravljen CRESH,

vidim da si upaš izjavljati. Če si že sam mojster v tem področju, zakaj potem potrebuješ strokovnjaka? Ti primanjkuje izkušenj ali ti dvo dnevna šola ni dala zadosti prakse za v uporabo svojemu poslu???
Vsak PROFI poči od smeha na tvojo dvo dnevno ŠOLANJE. To je tak natek in potegavščina, da te glava boli. Na tem šolanju je bil moj prijatelj, kaj mi je sporočil, raje ne napišem tukaj. Ta izobrazba še ni za lajka, kaj šele za PROFESIONALCA (smeh).
Ti si pa en poden od človek, da izjaviš tako izjavo o človeku, ki ga še nisi srečal. Razlika med vama je da ima dokazanih 24let izkušenj. Koliko imaš ti???
Polek tega da ima nekaj pogodb z zavarovalnicami ter je v sloveniji prvi z tako dejavnost registriran (takrat se ni nobeden upal).
Mojster ima stroga pravila glede popravil. Kvaliteta na vrhu, pri nemu se ne vrtajo luknje v avto (kar je v evropi zakonsko prepovedano) ter povrh da 2 leti garancijo na svoje delo. Nazadnje je zanimiv podatek, v celem obdobju v sloveniji ne prešteje reklamcij v kolikor imaš ti prste na obeh rokah.

Bodi dec in se kosi znem. Da vidim rezultate in poštenost. Kar nekaj na forumeh pisati in se skrivati za tem, pa povrh folk nategniti.

Naj to ocenijo drugi, ne jaz. Nikoli ne podceni nasprotnika, ker neveš kakršno znanje ima v sebi. Poleg vsega nisi vreden da pristopiš k nemu, saj se ne obnašaš spoštovano.

In ti se okvarjaš z popravilo poškodb od toče!!!
Za nas profesionalce si ena velika sramota z tvojim vedenje in nategovanje do nas in vseh strank. Takšni ne spadajo na tržišče.

Naj ti bo to sporočilo kot opozorilo od vseh ravnalcev, da se tako nemoraš obnašati. S tem si nisi glih pridobil plus toče pri nas.

Vemo zate in še za kakšnega drugega v sloveniji, kako dela in se obnaša.
Do zdaj smo te vidivno sprejeli, od zdaj si pa misli...

Pozdrav od vseh profesionalcev v SLO in tujini.
17758-icon_confused.gif

Ravnalec

Zelenc'
16. jun 2010
4
0
1
LJUBLJANA
Pozdravljen predator,

lepo si razkazal naša dela v finančnem stanju. Razskrivaš naše zasebje, še nisem niti jezen zaradi tega. Zakaj? Lepo si prikazal stanje od 2008 in stanje od 2009. Zgleda da si v kakšni avtomobilski branži, glede teh natančnih izračunov. Potem bi mogel vedeti kaj se nam obeta. Kako mislim? Enostavno, vse te zasluške ki si jih prikazil v obeh letih, bodo kar štimale. Nekaj si pozabil povedati da pa Eurotax, ki naj bi imel poštene normative, ne ustrezajo od kot so pobrali normativ. Pri obeh letnah se vidi kako pade promet. Daj si roko na srce, da bo letos še slabše. Eurotax je prevzet od ene države, ki imajo to na pošten način pošlihtan. Pri nas se je zadeva razvrednotila v poden. Normative ne štimajo oz. se ne ujemajo iz tiste države. Glede na to, nam zavrovalnice izplačujejo po Eurotaxu. Ker se to dogaja bodo v sloveniji vrhunski ravnalci šli v tujini, saj so vsi povezani z tujcem. Zakj bodo šli vsi dobri v tujino izvajti delo? Je čisto enostavni in logičen razlog, boljša plačila in zagotovljena plačila. Delo je zelo vrednoten pri njih in tudi vrhunsko plačano.

Večja težava bo pri nas v domovini oz. boste vi, kot lastniki vozila imeli. Čim vrhunski in kvalitetni slovenci odidejo ven, ostanejo samo še ostali. Pravzaprav bo zopet prevladalo črno delo v sloveniji. Na kakšen način? Kot je ena nekorektno slovensko podjetje, ki dobesedno hoče zaslužiti v polno. Požrešnost do konca in brez sramu privlekla Brazilce, Argentince, Perujce in še nevem od kot vsi prihajajo. ta podjtej jih privabi v slovenijo za male pare in povrh jih ne izplačuje. Zdaj si lahko zamislite kakšno kvaliteto taki potem delajo. Neikušeni, brez vole zardi neplačilain na koncu se mu kuha jeza. Rezultat si si lahko izmislite.
Ampak sploh kdo ve kako je s temi tujcem glede delovnege vize? Mislim da ne. Od 1-6-2009 je izšel zakon, da te tujce sploh ne morejo dobiti ustrezne vize. To pomeni da delajo TUJCI NA ČRNO V SLOVENIJI, nezakonto po slovenskem in evropskem zakonu. Vsak se naj zaveda in vpraša v servisu če so izvajalci uradno na delovnem mestu z ustreznim dokumenti!!!
Fantje grejo nazaj domov in reklamcije slovenski serviserji ne sprejmejo, čeprav bi to mogli. V bodoče bo tudi lastnik vozila nasrkal, ker zavarovalnice pripravljajo nove navodila glede poškodbe toče. Lastnik plača kasko in manjša popravilo se ne bodo izvajala, tudi če ste plačali kasko. Pri manjših poškodba se bo izjavilo, da je to lepotna napaka. Vi se jezite na nas, namesto da bi nam pomagali in se opreli proti tistim ki dejansko škoduje in to lastnikom vozila ter izvajalcem. na koncu bodo bosanci in črnuhi brez delovnih viz izvajali na vašem avtomobilu.

Malo za pomisliti, kaj se sploh greste.

Lep pozdrav vsem.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
prvo kot prvo nikjer nism napisal da se JST bavim z popravilom toče.
Drugo, tistega majstra nisem blatil (malo preberi) ampak sem zagovarjal še druge v sloveniji. Ker jih poznam par zelooo dobrih in niso iz mariborskega konca.
Tretjič, tečaj ne organiziram jst ampak firma v kateri sem zaposlen. Tako, da praktično nimam stika s tistimi, ki so na tečaju, tako da ne vem od kje teb moj odnos do strank in zavajanja.
Četrtič, kaj pa tvojemu prijatelju na tečaju ni bilo všeč? Do sedaj so ga še vsi pohvalil.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Evo rasfukal mi avto danes. Se da to kako doma popravit? Se da kkšn set kupit, da bi jih vsak nekaj doma poštimal? Koliko bi pa tole drgač popravilo pršlo?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Haubo se ti bolj splača kupit na odpadu, sploh če najdeš kako iste barve
smile-1.gif

Predvidevam da nimaš zavarovane toče. Preštej koliko lukenj imaš in potem množi s € popravila za eno luknjo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Samo € na luknjo? A ni to dražje? No sej, raj vidim, da je pocen.
smile-1.gif
Koliko pa havba pride prb.?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Rabljena havba okol 100€, luknje na strehi, pomoje okol 40-50€ na luknjo.

Lani so mi popravljali avto podobne velikosti (polo) le da je bilo pri meni kolikor je mogoče ugotovit s tvojih slik nekoliko manj lukenj in ne tolk globoke. Račun je bil nekaj nad 800€. Je pa plačala zavarovalnica, sam sploh nebi dajal popravljat.

Southwind

Zelenc'
16. jun 2010
26
0
1
Zakaj pa je popravilo tako drago? A ne gre to s pritiskom ven? To bi moralo biti poceni oz vsaj ceneje!! Razn, če se potem barva in lak uničita, potem je treba še pobarvat.. Še vedno mi ne gre v glavo, zakaj taka cena za eno luknjico
frown-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Večina ljudi si to tako predstavlja, ampak pleh (luknja od toče) je deformacija in če jo potegneš "ven" dobiš namesto vbokline izboklino .. torej isto sranje. Sicer odvisi od mesta poškodbe, ampak večinoma ni tako enostavno popravit teh stvari (zato pa tudi to ne delajo vsi "hobi" avtokleparji).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa tapeto dol izrežeš pa nazaj potem nalepiš, a ne? pa tako malo na uč pritisneš enkrat in voila...
Verjetno so postopki kako se udrtina sanira in ni končano ravno v nekaj sekudah...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Večina ljudi si to tako predstavlja, ampak pleh (luknja od toče) je deformacija in če jo potegneš "ven" dobiš namesto vbokline izboklino .. torej isto sranje. .
in potem z posebnim kladivcem ali pa plastičnim špicem to potolčeš nazaj in ponavlaš dokler ni ravno. nobena umetnost. samo malo občutka in doooooosti časa je potrebno

Southwind

Zelenc'
16. jun 2010
26
0
1
Jah no, ta primer z luknjicami od toče primerjam z mojim, ko mi je nekdo (verjetno z nogo) brcnil v vrata avta, in sem jih z gumjastim kladivcem sam dobro poravnal. Verjamem pa, da je na strehi to drugače
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Verjetno je udrtin še več - pod lučjo se jih namreč še več pokaže, kot jih vidiš s prostim očesom.