Popravilo tesnila hladilnika

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.215
986
113
imas morda moznost izmeriti temperaturo ? pri meni je ta del "topel" med 65 in 70 stopinj
tkole:
- stranska stena 24 (kar je temp. prostora)
- vmesna stena med 37-40 (mal odvisn kolk casa sm mel vrata odprta pa kolk “na rob” sem zadel)

definitivno ni 65+.. merjeno pa z unim brezkontaktnim termometrom (hofer/lidl)..

• Všeč mi je
Reactions: Belinjo

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
432
37
28
Ljubljana
Vsi, ki imate "no frost" hladilnike ali kakšen drug komercialni naziv, zaradi principa delovanja -izsuši vlago, da se ne začne delati led, deluje tako, da v nekaterih vmesnih fazah na brzino segreje notranjost in to toploto se čuti zunaj okoli 45 stopinj.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.215
986
113
Vsi, ki imate "no frost" hladilnike ali kakšen drug komercialni naziv, zaradi principa delovanja -izsuši vlago, da se ne začne delati led, deluje tako, da v nekaterih vmesnih fazah na brzino segreje notranjost in to toploto se čuti zunaj okoli 45 stopinj.
nism vedu... hvala.
je bila pa danes stena mrzla .. tko da zgleda ni vedno topla

jezek

Guru
24. jul 2008
4.616
1.987
113
Ni čisto tako, notranjost se nikoli ne segreje, saj bi se pokvarila hrana, grelec samo segreje hladilna rebra (evaporator). Da bi se to tako mocno prenasalo na ohisje (omenjenih 70⁰??) ne verjamem. Verjetno se pregreva kompresor občasno.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.215
986
113
Ni čisto tako, notranjost se nikoli ne segreje, saj bi se pokvarila hrana, grelec samo segreje hladilna rebra (evaporator). Da bi se to tako mocno prenasalo na ohisje (omenjenih 70⁰??) ne verjamem. Verjetno se pregreva kompresor občasno.
Ja sam ne verjamem, da je kompresor v vmesni steni (5cm) med zmrzovalnikom in hladilnikom..

Belinjo

Zelenc'
20. jan 2019
8
2
3
imam kakšno možnost da mi popravijo hladiklnik oz dajo novega tudi če ni več v garanciji, glede na to da je situacija "nevarna za zdravje"?

jezek

Guru
24. jul 2008
4.616
1.987
113
Kaj hoces povedat? Ohisje hladilnika na 70 stopinj lahko segreje edino kompresor (ki je v stiku s hladilnikom).....verjetno malo preden spusti dušo