popravilo poplaljenega avtomobila

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik Alfa pravi:

Avto je v torek malo zaplaval. Bil je parkiran na parkirišču. Po umiku vode smo mu odklopili baterijo. Bilo je dober meter vode, voda je zalila motorni prostor, v kabini je bilo vode 5cm (sedaj še toliko ne več). Na primer v lučeh je po kake pol deci vode. Voda je bila zelo blatna.

ali se že voziš??

Predvsem me zanima na kaj je treba bit previden pri popravilu.

Oprat motorni del z čisto vodo, sprat vse konektorje, posušit in našpricat s kontakt sprejem,

zamenjat vse filtre in olje (ne vem če je prišla vodo v olje (videti je ni)

Izpraznil bom tank (za vsak slučaj)

Motor, ali lahko kaj pride v motor (1.4Hdi), glede na to, da je bil motor ustavljen.

Računalnik....naj ga dam nekam očistit (tako kot mobitele) ali je morda neprodušno zaprt.

Notranjost je treba globinsko očistit.

Kje je še lahko voda, ki dela težave?

Motor je 1,4 Hdi

ali se že voziš??

Nazadnje urejeno:

Alfa

Zelenc'
4. sep 2007
29
0
1
Kranj
Zdravo!

Se opravičujem za pozen odgovor. Sem imel absolventa vmes
cheer.gif

Avto sem še isti vikend opral in očistil. Okoli motorja je bilo za 2 samokolnici lesenih briketov.
V petek opral, v nedeljo sestavil. Kontakti so vodotesni (imajo gumice), tako da so vsi ostali suhi.

Tiste,ki sem jih moral odklopit, da sem lahko sploh prišel do vseh prostorov pod motorjem, sem na koncu še spihal in našprical z kontakt sprejem.
Težava je bila tudi, da je voda zalila prostor z varovalkalmi (voda stala tam nekaj dni) Tisto sem opral, spihal, dvakrat splaknil z destilirano vodo in kontakte pošprical s sprejem.

Avto je v prvem poskusu zagnal, kot da se ni nič zgodilo.
Naredil sem dobrih 100 km, nato je šel avto na barvanje.

Informacije od mehanika/ličarja (v eni osebi). V sklopki je bila voda in svinjarija (zato je bilo pedalo sklopke preveč trdo), tudi štarter je imel na čase žuden zvok (spet zaradi sklopke).

Po 8ih dneh, je aavto normalno zagnal. Deveti dan je imel prazen akumulator. Lahko da je ostal kak porabnik vklopljen, morda pa kje na kakem kontaktu porablja energijo.

Nekaj težav zagotovo bo, a tudi cena je temu primerna. Ne verjamem, da bi lahko crknilo za nekaj tisoč eurov delov.

Več sporočim v prihodnjem tednu.

LP in hvala za odgovore.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne vem zakaj bi ti sedaj mi morali dopovedovat da prodaj. Saj si skoraj profi prodajalec in po moje ti to ne sme biti problem.
Če ga boš pa obdržal se pa res zna zgoditi ,da bo crknilo kar nekaj delov.

Alfa

Zelenc'
4. sep 2007
29
0
1
Kranj
Zdravo!

Tudi ti na Alterju.
cheer.gif

Potreboval sem navodila na kaj pazit.

Avto se že barva.
Avto bom obdržal...obljuba sestri.

Najnvovejša težava (zaenkrat edina).
Prazen akumulator...nekje porabnik z preko 10 A odjema...
Mislim, da je šel alternator k vragu (kratek stik). Nisem še ugotavljal, ni časa.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Preveri alternator oziroma diode
wink-1.gif

Drugace pa ampermeter na akumulator in cukanje varovalk ven ena po ena in pocasi lociras napako
tongue-1.gif