Popravilo avta biserne barve

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ker sem novopečeni lastnik avta biserno črne barve, sta me zdaj že 2 špiknila, da ga ni junaka ki bi to barvo ½ujel½, če bo potrebno kaj popravljati. Sam sicer v to ne verjamem, pa vseeno me zanima če je res kaj na tem, da je toliko težje. Saj imaš veliko strokovnjakov, ki ne ujamejo niti navadne barve...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.837
113
ojoj, noben ti ne ujame iste barve, sprijazni se....

pa saj je samo avto (pleh) in ne polovica obraza od najljubše hčere....

p.s. edina prava rešitev je, da ko si primoran pobarvati ena vrata ipd.,
da pač avto prodaš, doplačaš do novega in imaš spet perfektno barvo!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
p.s. edina prava rešitev je, da ko si primoran pobarvati ena vrata ipd., da pač avto prodaš, doplačaš do novega in imaš spet perfektno barvo!

Zloba.
tongue-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Vem da je samo avto in samo pleh, nisem trdil nasprotno. BTW ti imaš pa lepega v avatarju, te predstavlja? Mene samo zanima ali je to res tako nemogoče, kot nekateri trdijo... Ali pa je to spet brez vsake osnove:)

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Da se narediti perfekto, če ličar zna delati. Vendar takih je zelo malo. Kdor je izurjen bo zmeraj našel razliko, tudi pri perfektnem delu. S pravilnimi prelivi se lahko zakrije.
Res pa je da so določeni odtenki nemogoči za barvanje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Mene samo zanima ali je to res tako nemogoče,

v bisstvu sploh ni nemogoče. Komot ujameš barvo. Samo vedet moreš pod kakim kotom in oddaljenostji, kakim pritiskom itd je mela original mašina ali prejšnji ličar.
aja čakaj.... ja v bistvu je nemogoče
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zanimivo:) No smo zadnjič ravno od tete gledali avto. Običajna srebrna barva. Barvali so voznikova vrata, odtenek faljen da ga vidiš že od daleč. Nisem iz foha, pa se potem čudim takim stvarem:)

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
pojavi se tudi kaj si pripravljen plačat? Na zavarovalniški zapisnik, kjer plačajo lih da se izide se ti noben ne bo trudil zadet barvo, pač bo vmešal kodo ki piše in bo kar bo, približno pač.....Če boš res delikaten, boš moral plačat posebej čas ličarju, da se bo zafrkaval par ur z barvami, da bo zadel res čimbolj podobno....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.837
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Vem da je samo avto in samo pleh, nisem trdil nasprotno. BTW ti imaš pa lepega v avatarju, te predstavlja? Mene samo zanima ali je to res tako nemogoče, kot nekateri trdijo... Ali pa je to spet brez vsake osnove:)

Največji problem je starost barve na ostalih karoserijskih delih, saj ima lak že poškodbe, lahko tudi rahlo obledi in tega enostavo ne moreš 100% udet z novim nanosom, saj osnovo lahko dobro zadanejo, samo je spet lak zagotovo malo drugačen od tovarniškega
in se bo barva drugače bleščala pod različnimi koti... če jo boš gledal čisto na blizu, ne bo videti razlike, ko pa pogledaš od daleč,
kjer se svetloba različno lomi pa boš videl razliko, žal tako je...

Če je pa še biserna barva, je pa še bolj težko
smile-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Nove dele se ponavadi barva kasneje ... če kupiš nov blatnik bo kot rezervni del verjetno črn, ne v barvi karoserije.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
ne kupiš avta biserne barve? srebrn se vedno lepo popravi.

ali pa pač ne kupiš novega avta.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
pojavi se tudi kaj si pripravljen plačat? Na zavarovalniški zapisnik, kjer plačajo lih da se izide se ti noben ne bo trudil zadet barvo, pač bo vmešal kodo ki piše in bo kar bo, približno pač.....Če boš res delikaten, boš moral plačat posebej čas ličarju, da se bo zafrkaval par ur z barvami, da bo zadel res čimbolj podobno....
Meni pa se zdijo tarife, kjer je plačnik zavarovalnica precej drage. Barvanje odbijača prek zavarovalnice je prišlo 300eur. Barvanje enakega odbijača mi je isti ličar računal 2 leti kasneje le 150eur, z računom, pa je bilo enako kvalitetno opravljeno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Največji problem je starost barve na ostalih karoserijskih delih, saj ima lak že poškodbe, lahko tudi rahlo obledi in tega enostavo ne moreš 100% udet z novim nanosom, saj osnovo lahko dobro zadanejo, samo je spet lak zagotovo malo drugačen od tovarniškega
in se bo barva drugače bleščala pod različnimi koti... če jo boš gledal čisto na blizu, ne bo videti razlike, ko pa pogledaš od daleč,
kjer se svetloba različno lomi pa boš videl razliko, žal tako je...

Če je pa še biserna barva, je pa še bolj težko
smile-1.gif

Seveda, zato se pa za 100% ujemanje ki to ni dela prelive. Torej če imaš za prebarvat vrata in nočeš da se to vidi bo dober majster ki mu boš dal dovolj cekinov potegnil barvo (prelivanje) čez cel bok. Jasno "na zavarovalnico" pozabi na tako barvanje, oni ti zagotovijo samo da ugrajen del ustreza standardom torej da je enakega odtenka kot piše v homologaciji vozila.

Biserna barva ni nič drugačna, se da naredit povsem neopazno če se dela pravilno.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Torej če imaš za prebarvat vrata in nočeš da se to vidi bo dober majster ki mu boš dal dovolj cekinov potegnil barvo (prelivanje) čez cel bok. Jasno "na zavarovalnico" pozabi na tako barvanje, oni ti zagotovijo samo da ugrajen del ustreza standardom torej da je enakega odtenka kot piše v homologaciji vozila.
Zamenjaj zavarovalnico, se splača!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:... Jasno "na zavarovalnico" pozabi na tako barvanje, oni ti zagotovijo samo da ugrajen del ustreza standardom torej da je enakega odtenka kot piše v homologaciji vozila.
...

Ne zavajaj - zavarovalnice seveda priznajo lakiranje s prelivi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Jp, 10cm levo desno od mesta poškodbe oz. zamenjanega dela. Za rizične barve je potrebno potegnit kar precej dolg pas "preliva" da ni opazno.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Jp, 10cm levo desno od mesta poškodbe oz. zamenjanega dela. Za rizične barve je potrebno potegnit kar precej dolg pas "preliva" da ni opazno.
Bluziš.