Popravek za premajhne črke na Garminovi tipkovnici

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Zadeva lepo deluje, saj Æ, Ð itd ne potrebujemo za SLO, če jih pa potrebuješ pa preklopiš na drugo tipkovnico, ki jih ima.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
zelo lepo res deluje
cheer.gif

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
ali s to tipkovnico le na 3790 ni ukaza za vrnitev v meni in moram obvezno vnesti ulico in ševilko

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Na željo večih uporabnikov sem si končno vzel čas in naredil izboljšane verzije tipkovnice za Garmine 1xxx, 2xxx, 3xxx.

Ker so črke večje se mnogo lažje tipka.

Je samo v načinu ABCČDE in je izjemno uporabna tudi za tiste, ki slabše vidijo saj sem naredil tako, da v tem načinu sploh ni malih črk, ki se v originalu res komaj vidijo in ima vsak z dioptrijo +1,5 že probleme-to pa brez očal vidijo tudi tisti s +4.

Iz privzetega načina QWERTZ se spremeni s pritiskom na orodja>nastavitve>sistem>tipkovnica, pri modelih 2xxx in 3xxx pa mislim, da v meniju nastavitve>zemljevidi, najdete tipkovnico in tam spremenite v način ABCČDE).

Enostavno mojo datoteko potegnite z interneta, jo razpakirajte in jo zamenjajte s tisto na Garminu v mapi Keyboards(samo skopirajte razpakirano datoteko in jo nato prilepite v mapo Keyboards).

Za vsak slučaj predlagam, da najprej originalno datoteko na Garminu z imenom sl_SI.kbd preimenujete v sl_SI.kbdR, če Vam slučajno nova ne bi delala jo samo izbrišete in staro preimenujete nazaj v sl_SI.kbd.

Nova tipkovnica za modele 1xxx izgleda takole:

Za 3xxx(podobno tudi za 2xxx) pa takole:

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tukaj imate izboljšano tipkovnico za Garmine 1xxx(samo klik tu zgoraj na disketo).

Stestirana na Garminih 1200, 1250, 1300, 1340T, 1350T, 1390T, 1450T, 1490T.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tukaj imate izboljšano tipkovnico za Garmine 2xxx(samo klik tu zgoraj na disketo).

Stestirana na Garminu 2340LT.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tukaj imate izboljšano tipkovnico za Garmine 3xxx(samo klik tu zgoraj na disketo).

Stestirana na Garminu 3790LT popravljenem na 3490LT.
SID kljub spremenjeni tipkovnici dela tako kot mora.

Grozny

Pripravnik
2. jul 2010
30
0
6
imam vprašanje. ali bi bilo možno tole tipkovnico spravit v format QWERTZ?
želim reč, da ne bi bila tipkovnica po vrsti, ampak kot je standard tipkovnica za PC?

sicer če se to ne da, se bom sam probal spravit naredit. se v wordu lepo vidi način programiranja, pa bom priredil po svoje.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Možno je praktično vse, vendar je malo zamudno.
Povrhu bo QWERTZ tipkovnica samo v treh vrsticah in potem bodo črke izjemno ozke in visoke in bo spet zelo težko tipkat.

Itak so Garmin uporabniki vsaj pet let za svetom in jim je ABCČDE tipkovnica še precej bolj enostavna saj se lepo zgoraj začne in spodaj konča, ne pa vse pobrkljano kot pri qwertz tipkovnici
wink-1.gif

Lahko se pa tudi malo igraš in jo spremeniš sam-odpreš jo v Wordu ali pa notepadu in razvrstitev črk spremeniš po svojih željah.
Lahko tudi videz.
Le natančen bodi, ker samo kakšno vejico pomotoma zbrišeš in ne dela nič več.
Zato si obvezno vsako delujočo verzijo shrani na novo, da ti ni treba vsega delati od začetka, če karkoli zamočiš.

LP

Grozny

Pripravnik
2. jul 2010
30
0
6
ma probal sem že to abcč tipkovnico ma se zgubim
smile-1.gif

sem kot osu-če ga navadiš hodit v levo na okrog desno ne bo znal :D

trenutno sem bolj na ozko s časom, ko pa nardim se javim