POPLAVLJEN AVTO ?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pošteno zavisi koliko je bil popljavljen avto (višina vode), koliko časa je stal v vodi ter tudi koliko umazanije vsebuje voda.

Ker če je bil avto v vodi do te mere da je zalilo motor, par dni stal v svinjariji...ga na dolgi rok ne čaka nič lepega. Seveda ga lahko usposobiš do te mere da deluje...v roku parih let pa bojo počasi crkovali vsi gibajoči celi (kjer so zraven ležaji).

Tak da...velika večina ga bo (verjetno) popravljala samo zato da ga usposobi do te mere da se ga proda naprej (manjša izguba torej)...naslednjemu lastniku se seveda ne piše nič dobrega.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Vidim, da ima kar precej avtomobilov potem, ko izčrpajo vodo odprte šipe. Kaj a kontakt lahko daš samo vžgat ga ne smeš?
Ročnega pogona pa tako nima nihče več.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Torej zanima me kaj vse je potrebno storiti preden lahko zaženeš motor ????

Poklicati 031 610 892

Za tole številko Google vrne http://www.firma.si/3494489000/f/cili-klemen-cerle-sp

CILI, KLEMEN CERLE S.P.
HUDALESOVA ULICA 52, MARIBOR / 031 610 892

Če bo kdo kupoval avto v kratkem, da bo vedel, koga se je treba izogibati
smirk-1.gif

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Eh, čvek je bila prva primerna tema, ki sem jo našel. Je pa lepo od tebe, da si jo pripel še sem.
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
v primeru da se ti avto namoči v destiliano vodo bi še nekako lahko to posušil in bi zadeva mogoče laufala en cajt... ampak namočeni avti do strehe v tole brozgo pa samo v razrez oziroma prodaja po delih (karoserijski verjetno, ostalo je zanič) ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Šifra dejavnosti: 62.02 - Svetovanje o računalniških napravah in programih

A namerava iz poplavljenih vezij naredit superračunalnik za polet na Mars?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Šifra dejavnosti: 62.03 - Svetovanje o računalniških napravah in programih pa take fore

Evo. Vse registrirano.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Tudi sam sem pred bivšo Agrotehniko to opazil.

Kar nekaj avtomobilov z odprto vsaj eno ali več šipami - različne znamke. Mogoče kakšna varnostna zadeva pri utopitvi al kaj, da lažje ven prideš?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Mogoče kakšna varnostna zadeva pri utopitvi al kaj, da lažje ven prideš?

Bi znalo bit nekaj na tem, ker če gledaš Sharana zgoraj, ima na spuščeni šipi enak vzorec spuščanja gladine vode kot "fiksno" steklo za njo. Torej je bila šipa ob zniževanju gladine spuščena.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Če ni kasko se ne splača in je raj za brazilce, ki bo ta šrot pokupu da se bodo ubil, in posledično bo kmalu avto.net polno teh kant

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Kasko more biti pri Triglavu B saj tako so djali.

Drugače pa izogibajte se Toyot ker je bil en tipo k tam dela kar pošteno povedal, da jih bodo spucal in prodal na jug. Mogoče.
Drugače jim je pa zalilo tiste, ki so jih imeli v kleti ene rabljene 10 avtov če se prav spomnim.
Novih pa ne ker ni prišlo do avtosalona. Je pa zalilo še 2 podzemni garažni hiši od tega je ena sosed od toyote in predelana v skladišče notri pa 20 palet pesticidov
crazy1.gif
pa ne vem kakšnih kemikalij. Nivo vode se je znižal za cca 20-40 cm v dveh dneh ker verjetno odteka skozi jaške bog si ga vedi kam.
Malagaja al kaj je že tist BMW tud ni zalil. Pa še enga v isti ulici.

Pa avto bi resno prevohal ker dosti jih ni samo zalilo ampak jih je zalilo z kurilnim oljem kot je enemu garažo z eno alfo 156-166
confused-1.gif
barve ne vem ker je bila vsa svinjska.
Pa ob cesti sem videl enega MB SL se mi zdi, črne barve tud zalit čez gume. Čez streho pa sem na lastne oči videl tole:

pa še cel kup drugih, ki pa jih nisem imel časa slikat ker je bilo preveč dela.
Menda je zalilo okoli 300 avtov samo v Lj.

Če je toča ga še nekako lahko popraviš, če pa pride voda... je pa konc

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Država naj poplavljena vozila odkupi in da ciganom namesto denarne pomoči, pa naj se furajo, njim ne bo smrdelo

podarjenemu konju se ne gleda na zobe
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
vidim lepo ohranjno corso, ko nova, vredna ogleda. (včasih bila predelana v podmornico)...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Da povem iz prve roke, kako je s poplavljenim avtom. Pred desetletji, ko smo bili še mladi in neumni (zdaj smo še vedno neumni), sem v reki potopil avto letnika 1979. To je bil Citroen GS (tamala žaba, ampak ta žaba ni znala plavat, lažnivci francoski
jezen.gif
), po spletu naključij pa je za par ur počakala v Ljubljanici. Voda je segala čez streho, avto smo ven potegnili z vitlom in odvlekli domov (ne, nismo zjebali hidravlike). Doma smo naredili naslednje: sedeže ven, sušili so se par tednov, zamenjali olje v mašini, osušili svečke in platine, iz rezervoarja izlili vsebino in dotočili gorivo. Ne boste verjeli, ampak avto je vžgal. Edina stvar, ki ni delala, je bil obratomer, po cca. pol leta pa je crknil motorček brisalcev. Pozimi se nekega hladnega dne avto ni dal prešaltati, potem pa sem se spomnil, da nismo menjali olja v menjalniku in je zmrznila voda v njem. Odtajal sem avto in zamenjal še to olje.
S tem avtom sem se vozil še več kot eno leto, potem pa sem ga še dobro prodal, novemu lastniku je dobro služil še nekaj časa.
To velja za konkreten primer, kako pa je z novejšimi avti pa nimam izkušenj (tok-tok, upam. da jih nikoli ne bom imel), avto je bil pač stare šole brez kakšne omembe vredne elektronike.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kar se tiče Malgaja ima spodaj podzemno garažo. Notri ima spravljene gume od zimovanja (menda ima konkreten problem, ker so se evidence na gumah nekako zabrisale, liski so šli adijo ipd, in pa nove avtomobile. Tako da pri malgaju je po moje potrebno še bistveno bolj pazit kot tam, kjer je vidno kaj je.

Okoli tistega skladišča s strupi je pa tko, da se najbolj bojijo da bi tista voda ven ušla, saj delajo analizo vode, kaj se je razsulo in stopilo v vodo. Če podatki ne bojo vzpodbudni, bo sanacija in predelava te vode menda koštala okoli pol miljona evropskih sredstev.