Pop TV - razmerje slike

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Pop TV sem opazil (pri filmih zvečer), da je slika neka sumljivo nizka (stisnjena).

Pri preklopu na reklame pa se vidi, da se razširi v višino.

To ne dela TV aparat, sem preveril, ta vedno kaže v načinu 4:3.

Sicer je težko rečt, če je razmerje res narobe, ker pač ne kaže kakega testnega kroga ali podobno, a zdi se, kot da je malo preveč ploščato.

Signal je analogni kabelski, UPC, Maribor.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa misliš da UPC potem skalira na svoji opremi in tak pošlje uporabnikom?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Mislim, da UPC na analogni posilja tako, kot jo dobi. S PRO PLUSA dobi signal direktno iz MCR-ja. Za digitalno TV pa ne vem cisto tocno, kako deluje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker je ravno govora o pop tv-ju bi izkoristil temo.

Na strešno anteno se ulovi 9 analognih programov. Vsi so zelo lepi, le pop tv je zelo slab. Je potrebno poklicat anten majstra ali ni rešitve?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ali anten majstra, da ti zmeri signal, ali pa kupi DVB T sprejemnik in bo povsod lepa slika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Čestitke!

No no, ne mi zdaj teme ukrast, vsaj ne brez odgovora
frown-1.gif

Torej gre se za film Prenašalec (Transporter) s petka ob 20:00 in Zdravnikova vest (te dni enkrat, ne spomnim se točno).
Torej, a je drugim tudi bila "prestisnjena" slika?

Ali pa res noben ne gleda Pop TV?
wink-1.gif
(glej drugo temo)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Nisem gledal tega filma, ne Housa ta teden, se pa spomnim, da sem gledal eno nanizanko totalno stisnjeno. Se dobro, da imam na TV-ju opcijo "razsirjeni 4:3".

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Transporterja sem gledal digitalno, direkt s Pohorja.
Ni bilo nič videti stisnjeno, ali karkoli narobe.

Ko nisem imael digitalnega sprejemnika, pa je slika na analognem preskakovala iz 4:3 na wide.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej gre se za film Prenašalec (Transporter) s petka ob 20:00 in Zdravnikova vest (te dni enkrat, ne spomnim se točno).
Torej, a je drugim tudi bila "prestisnjena" slika?

Ali pa res noben ne gleda Pop TV?
wink-1.gif
(glej drugo temo)

Meni se zdi (tudi UPC kabelska) obcasno stisnjena slika med sportom po informativnih oddajah (sploh kaksni posnetki iz ZDA, torej NBA/NHL), najbrz zato, ker je to ena od redkih stvari, ki jo gledam
smile-1.gif

Za filme in serije sem pa tudi jaz opazil, da se slika med reklamami "povisa" in spet "zniza" ko je naprej, ampk tam se mi ne zdijo tako spestani, kot je to pri sportu (vidis 2+metrase v NBA, ki zgledajo kot vrtni palcki).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ma ta prehod na 19:9 je katastrofa.
Bo zgleda trajalo par let, da pošlihtajo.

(oziroma sploh ne bo pošlihtano, ampak bo 90% folka imelo 16:9 ekrane in bo do vse oddaje preprosto v 16:9)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Men TV skozi prešaltuje med 4:3 in 16:9 kadar prešaltajo na reklame in nazaj na film.
Učas celo med samim filmom neki skače gor in dol. Kao da se ne morejo odločit, v
kakšnem formatu bi oddajali. Potem je pa moj Soni čist zmešan...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Proplus, jebiga
frown-1.gif
. A pokanja in škripanja na njihovih programih noben ne opazi? Zvok je katastrofa.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Proplus, jebiga
frown-1.gif
. A pokanja in škripanja na njihovih programih noben ne opazi? Zvok je katastrofa.

Katastrofa so RTV SLO programi v DVB-C pri Telemachu.