ponovno Hofer

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Jah čist useen ni, odvisno sicer za kaj ga rabš ampak se mi zdi v vsakem primeru pomembna kvaliteta (trajnost - čeprov to je težko vedt pr novem kok časa bo delu), potem pa še seveda hitrost, ki variara in tišina samega diska med delovanjem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz prižgem svoj zunanji disk 1x na mesec za par minut da naredim kak backup. Mi je vseeno kakšen kaliber diska je not, sploh ker zmore moj laptop "bajne" hitrosti prek usbja. Eni pa baje laufajo primarni OS iz takega diska, tiste razumem zakaj jim je pomembna tista razlika 2% v hitrosti. Zanesljivost je pa itak ena taka zmuzljiva stvar, ki jo je težko definirat.

Cuchu

Pripravnik
1. jul 2008
56
0
6
za compom
z8.invisionfree.com
Da ne odpiram nove teme
smile-1.gif

Kakšen se vam zdi Medionov laptop glede na price(800€)/performance? Ker ga je fotr učeri domou privlekel....a se ga vrniti, tako da dobiš keš nazaj?

Osnovni podatki:
Intel Core 2 Duo 1,5Ghz
GeForce 8600m 512MB
17-palčni zaslon
2GB RAM-a

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
vi pa medion jajca od hoferja, samo da je pocen pa če pri mesarju kupite
smile-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ga ma moj foter pa dela solidno. Price/performance pa je odlično. Poišči kakšen drug laptop z 1.5ghz in 8600m za takšno ceno, če ti rata.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ni ga. Oz...najde se povsod v trgovinah s sadjem. tudi špar jih ima.

Če je nekomu smisel imati prenosnik samo zaradi price/performance razmerja, potem se naj vpraša, če res išče prenosnik.

Če pa dodamo zraven še faktor kvaliteta, pa vsi prenosniki iz trgovin s sadjem, krepko pogrnejo na celi črti.

Cuchu

Pripravnik
1. jul 2008
56
0
6
za compom
z8.invisionfree.com
sej zato pa sprašujem, če je vreden svojega denarja!
nisem nek računalniški geek, sam toliko se pa že spoznam, da vem da medion ni neka vodilna firma v rač. ind., saj sem včeraj 1.slišal zanjo.
najraje bi vrnil laptopa hoferju, da mi dajo denar nazaj, se doda par ojrov pa se kupi nekaj konkretnega, če se že kupuje!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
No ja.

Potrebno se je zavedati, da tja do 900, 1000€ enostavni ni "pametne" stvari, ker vsi proizvajalci na račun kvalitete izdelujejo prenosnike tega cenovnega razreda.

Da ne boš mislil, da je HP, Lenovo in Toshiba kaj boljšega za ta denar. Pa čepravo so "vodilne" firme.

ampak če bi že kupoval bi izbral toshibo..zakaj..zato ker ima solidne urejen servis. kako ima urejen servis hofer si niti predstavljat ne upam.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pol pa se pozanimaj in preberi še kak test o Medionu, ki je zelo solidna firma. Dobra stvar pri Hoferju je enostaven pristop do reklamacij in njihovo hitro reševanje, ne kot pri raznih Mlacomih ipd. kjer ti ali ne verjamejo ali pa te hočejo dodatno nategnit.
Če bi kupoval prenosnik in bi imel Medion konkurenčno ceno in potrebne specifikacije bi ga vsekakor kupil. Glede diska pa mi najdi cenejšega in boljšega za 80 evrov.

Cuchu

Pripravnik
1. jul 2008
56
0
6
za compom
z8.invisionfree.com
sam sem imel v mislih dell 1525 , dokler me ni fotr učeri presenetu in reku, da mi on časti laptopa za opravljeno maturo
smile-1.gif

glede servisa pri hoferju se pa popolnoma strinjam, edino ql je da je 3-letna garancija. z grafični sem zadovoljen, vendar procesor mi deluje mau švoh s 1,5Ghz in pa kakšen GB ali 2 bi tudi še pasala
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Procesor je res švoh. Garancija ti nič ne pomeni, če ni kvalitetnega servisa...rajši se kupi nekaj z 12 mesecov osnovne garancije in potem zadavo zavaruješ za par let.

RAM ni problem, 2GB palčka te pride ene 40€ ali pa še manj in sama nadgradnja je mačji kašelj.

Kakorkoli... dell bi znal bit tudi ok, pravijo ljudje da je njihov servis OK. Asus...nja nja
wink-1.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tudi sam sem se odločil raje za nakup računalnika pri Hoferju, saj je zato prevagalo kar nekaj pomembnih stvari.
Kakšen računalnik je si lahko pogledate v mojem profilu, kjer imam napisano (Predstavi se).

Cena je bila ob nakupu zelo ugodna. Računalnik je stal 800€ ima pa vse, kar mi zadostuje za vsakdanje delo.
Garancija, kar mi je zlo pomembno traja 3 leta kar je v računalniških trgovinah redkost.
Sam notesnik je zelo kvaliteten in sem z njim zadovoljen. seveda sem se pred nakupom zelo dosti pozanimal o njem, tako da je mojo odločitev za nakup v Hoferju samo vzpodbudilo.
V samem kompletu je bila torbica, miška, razni kabli .... itd.

Ne pomeni, če je računalnik kupljen pri Hoferju da ni kvaliteten, saj jih ne sestavljajo pri Hoferju, temveč v Medion-u v nemčiji.
V naših računalniških trgovinah pa te zadeve krepko preplačate.

To je moje mnenje glede tega, seveda pa vsak se sam odloča kje in kaj bo kupil.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
NE PREDPLAČAŠ v rač. trgovinah čisto nič, vi imate prebujno DOMIŠLJIJO!

HOFER si lahko privošči, da proda prenosnik/pc brez marže z 0% nula, saj boste potem kupile še za 50€ špecerije, od katerega imajo najmanj 50% marže...

DAJTE SE ŽE ZBUDIT!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Glej Jado, ne se razburjat.
Pač ko sem zadevo kupoval sem prečekiral več strani računalniških trgovin in bi me računalnik z takšno konfiguracijo stal bistveno več, kot sem jaz dal zanj pri Hoferju, pa še garancija v rač. trgovinah ponavadi NI tri (3) leta.
Kakšna znamka je mi ni najbolj pomembno, ker ga kupujem za svoje potrebe in ne zato, da bi se postavljal pred drugimi češ kakšen stroj imam, če me razumeš. Računalnik služi svojemu namenu in sem zadovoljen, pač to je moje mnenje z katerim sem hotel tudi povedat, da z računalniki ker so kupljeni pri Hoferju ni nič narobe.

BTW: nisem kupil nič druga, samo računalnik takrat, pa še v akciji je bil ....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
no ja PREPLAČAŠ.....HOFER ima nemško robo, dobijo jo ceneje zato je cenejša, delajo z 0% maržo samo da vas zvabijo....

In nikar ne govorite kok pri nas preplačate, KER NE! Jamrate ko preplačate kavo, pivo v lokalu? Tekstil v trgovinah, tam so marže nekaj 100% !!!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
no ja PREPLAČAŠ.....HOFER ima nemško robo, dobijo jo ceneje zato je cenejša, delajo z 0% maržo samo da vas zvabijo....

In nikar ne govorite kok pri nas preplačate, KER NE! Jamrate ko preplačate kavo, pivo v lokalu? Tekstil v trgovinah, tam so marže nekaj 100% !!!

Hoferjeve marže so še vedno precej nižje od Sosedovih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kaj ti pomaga garancija, če je servis v kurcu?

Medion je barebone firma, kar pomeni, da kupujejo od ostalih proizvajalcev. Ampak ne od Lenovo, ampak od ostalih nižje kakokvostnih firm, Asus, MSI, AOPEN, etc...tu je izkati njihovo slabo kvaliteto.

Kot že rečeno .. če nekdo išče strogo strojno konfigurcijo, mu bo seveda hofer zadeva zelo mamljiva. A prenosniki niso samo stroga strojna oprema, vsaj za mene ne. In če se hoče kvaliteta, potem je potrebno odšteti nekaj več denarja.