Pomoč - "Štekanje" računalnika

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Živjo

Imam težave! Nekaj je pomoje crknilo ampak nevem kaj... Imam računalnik, sestavljen iz matične plošče Asus P5B, Core 2 Duo E6300, Patriot 2x1GB ram-a DDR2 in pa dva diska WD (eden 200GB -na tem so windowsi, ter 500GB).

Kak teden nazaj so se mi pojave težave, da ko sem hotel v firefoxu pogledat kak film, oz. sem odpru nov zavihek, se firefox ni več odzival "Not responding". To se je mi je začelo dogajat tudi, ko sem odpru explorerja in brskal po disku.

Ker je lučka za disk nonstop gorela, sem mislil, da nekaj z diskom narobe, zato sem ga defragmentiral (tega k so windowsi gor), pa se težava ni rešla. Nato sem skeniral z NOD32, ki ni nič našel, pa še z CCleanerjem ter registry boosterjem.

Ker spet ni nič pomagalo, sem na novo naložil win 7, seveda sem disk prvo sformatiral. Windowse mi je nalagalo 2uri!!! in ko mi je končno ratalo priti v windowse, sem vtaknil usb ključek in ko sem hotel odpreti mapo mi javi "not responding".

Torej? so mi "šli" rami? mogoče disk?

help
uf-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Po tvojem opisu sodec bi res lahko bil defekten disk (imam na mizi en primerek, ki kaze identicne simptome, torej kakrsnokoli branje ali pisanje se vlece kot smrkelj, vsake toliko pa izdavi se kaksno napako v OSih, ki so malce bolj zgovorni).

RAM zagotovo ni, ker bi ali naletel prej ali slej na BSOD, ali pa tezave ne bi opazil (ce je defekten del, do katerega OS morda po kaksnem neverjetnem nakljucju nikoli ne dostopa).

Moj predlog: najdi drug disk in poskusi ponovno, najbrz bo tezava izgnilia.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Test RAM-a: www.memtest.org
Test diska: HDTune (zastonj verzija 2.55 - poglje kaj piše za disk na zavihku Health, potam pa na zavihku Error Scan startaj - najbolje za oba diska)