pomoč sosedom

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
No en teoretični primer:

Lepega sončnega dne naredim en krog okrog hiše. Potem pa naenkrat vidim soseda, ki pade s strehe al kaj takega.

Kje piše, da sem mu dolžan pomagat in kakšna je kazen če "spregledam" in mi kaj dokažejo
stupid-1.gif

Gre za soseda, ki bi mu najraje pomagal tako, da bi mu stopil na vrat
grin1.gif

Gre samo za teorijo. Da se ne bo spet kdo kaj razburjal
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v bistvu, ti nič ne morejo, samo jaz osebno tega ne bi mogel nardit, pa tud če osebe ne maram, magar sam rešilca pokličeš

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
A jebemu ne moreš tako
grin1.gif

Dvigneš klinčev telefon in pokličeš rešilce ali pa koga od domačih!
Premaknit ga itak ne smeš,da ga ne zjebeš še bolj.
V takšnih primerih je dobro, da zamenjaš vloge in se postaviš na njegovo mesto.Lahko ti tečen sosed vseeno reši življenje.
Moje mnenje pač........

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
če je v smrtni nevarnosti si mu dolžan pomagati, sicer pa ne.

piše pa to v Kazenskem zakoniku:

Opustitev pomoči

130. člen

Kdor ne pomaga osebi, ki je v neposredni smrtni nevarnosti, čeprav bi to lahko storil brez nevarnosti zase ali za koga drugega, se kaznuje z zaporom do enega leta.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Nikjer ne piše da moraš komu pomagati.

Opustitev pomoči

130. člen

Kdor ne pomaga osebi, ki je v neposredni smrtni nevarnosti, čeprav bi to lahko storil brez nevarnosti zase ali za koga drugega, se kaznuje z zaporom do enega leta.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
kaj pa če ne preneseš krvi in vidnih poškodb? da ti postane slabo.... se ti začne vrtet... itd itd

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
potem tega očitno ne moreš narediti brez nevarnosti zase. no, telefon že lahko dvigneš.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Mislil sem da spi tam pod drevesom.
Nisem videl.
Nisem vedel.
Nisem slišal.
Otrpel sem. Nisem vedel kaj in kako postopati. Bil sem v šoku.

Če si prasec si itak prasec.

Skratka, nihče te ne bo prisilil, da nekomu pomagaš oz. ti ne more dokazati da mu zanalašč nisi.

Moj post se je nanašal le na en tvoj stavek, zato sem ga posebej citiral. Seveda se lahko z(a)govarjaš, če se lahko morilec in lopov, zakaj pa tud ti nebi.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Citat:
Nikjer ne piše da moraš komu pomagati.

Opustitev pomoči

130. člen

Kako hudiča naj jaz vem za 130. člen... Se nisem pravnik
crazy1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Zihr, vsaj kje piše, da gibanje, po njegovi parceli ni dovoljeno ali pa vsaj priporočljivo, glede na to, da sta v slabih odnosih. Sicer pa telefon še vedno ostane, obračat, ga pa itak ni priporočljivo, ker takle te zna še tožt.....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma ja daj, v zda še zdravniki, ki so off duty ne pomagajo več, ker se že za vsak drek tožijo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm sam to je res zanimivo vprašanje... jest na srečo nimam sosedov, k bi jim privoščil smrt, al pa kej hudega, sam če se postavim v kožo nekoga k ima te probleme...

Mah jest bi pomoje bil tok človeka, da bi vseen vsaj rešilca poklical. Kaj pa veš, mogoče se pa potem odnosi izboljšajo! Pa tud če se ne - vsaj na vesti ga nimaš.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ma ja daj, v zda še zdravniki, ki so off duty ne pomagajo več, ker se že za vsak drek tožijo...

Tudi pri nas boš težko našel zdravnika, ki ti bo pripravljen pomagat na kraju dogodka. Sestra (medicinska) prej.
roza.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Tudi pri nas boš težko našel zdravnika, ki ti bo pripravljen pomagat na kraju dogodka. Sestra (medicinska) prej.
roza.gif

Se ne strinjam, zadnjič se mi je pred hišo ponesrečil kolesar sredi nedelje, 2 mimovozeča zdravnika sta se ustavila in pomagala vse do odhoda rešilca (vsak s svojim avtom, samoiniciativno).

In mimogrede, jaz bi pomagal vsakomur. Tele izjave so samo odraz vaše nezrelosti fantje.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Kaj pa če bi nekdo zelo hotel umreti, pa se ne bi upal to sam storiti. Bi mu pomagali ?