Pomoč pri sklepanju zavarovanja za nezgodo

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Alterci,
stvar je taka, da je žena zgroženo ugotovila, da imava otroka zavarovanega 3 krat, sama sva pa samo za primer invalidnosti.( tudi v to nisem prepričan )
In mi je zabičala, da hoče , da se tudi midva zavarujeva (vsaj nezgodno).
Dejmo sestavit neke dobre police.( brez varčevanja če se le da )
Po mojem razmišljanju je zame in njo smiselno imeti neko povprečno ali nizko bolnišnično nadomestilo in višje nadomestilo v primeru bolniške in visoko kritje za primer invalidnosti ali drugega vzroka delovne nezmožnosti.
Ona nima dejavnosti, ki bi bile rizične, mene pa v letošnjem letu in naprej čaka veliko službenih voženj v tujino.
Znesek police bi, če se le da, poravnal v enkratnem znesku.
No, od tu dalje pa nimam več "zavarovalniške " domišljije in prepuščam zadevo.
hvala vsem

financna

Zelenc'
3. nov 2010
10
0
1
Maribor
Obišči stran
Pravilno si ugotovil, da je najpomembneje, da imata visoko kritje v primeru nezgode:
- zavarovalna vsota za primer smrti naj bo vsaj 3 kratnik vajinih letnih prihodkov
- zavarovalna vsota za primer nezgodne invalidnosti naj bo vsaj 6 kratnik vajinih letnih prihodkov

Priporočam tudi priključitev nezgodne rente v primeru 50% invalidnosti ali več (torej, da ti zavarovalnica vsak mesec do konca življenja plačuje 1.000€ na mesec - kot vir dohodka, s katerim se da preživeti). To je najprimerneje predvsem zate, ker si dosti na cesti.

Takšno nezgodno zavarovanje boš našel predvsem pri tujih zavarovalnicah - npr. Wienerstaedtische ima produkt, ki se imenuje TOP 400.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Bi bilo možno še kaj podrobneje napisat... kakšne so premije, za koliko let se sklepa in podobno.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
sem v fazi , ko še ni konkretnih cifer v igri, torej, čisto na začetku, ko se moram odločit, kaj bi rad in ali je to realno možno.
A še vedno velja tista formula priporočene zavarovalne vsote?
Je možno, da tak produkt ponuja kaka slo zavarovalnica al so le te vse nekak vezane na tudi naložbeno komponento?
Je možno tako zavarovanje sklepati letno, al je to spet vezava na vsaj 10 let z nemogočimi pogoji prekinitve?

financna

Zelenc'
3. nov 2010
10
0
1
Maribor
Obišči stran
Zavarovanje TOP400 se po navadi sklepa za 6 let (ob sklenitvi na 6 let je 15% popusta. Če se predčasno prekine, se ta popust pač mora vrniti). Tako, da ni nekih "nemogočih" pogojev prekinitve.

Premije so seveda odvisne od posameznih zavarovalnih vsot, poklica, tveganja v prostem času... (če želi kdo točen informativni izračun me lahko kontaktira na marko.ploj@financnahisa.si)

Takšnega produkta ne ponuja nobena slovenska zavarovalnica. Seveda se tudi pri njih da skleniti nezgodno zavarovanje brez naložbene komponente. Po navadi vključujejo kritja nezgodne smrti, invalidnosti, dnevno odškodnino, bolnišnični dan, zdraviliško zdravljenje, ipd. Ne nudijo pa doživljenjske nezgodne rente (že od 35% invalidnosti).

Več informacij je na tem linku: http://www.wienerstaedtische.si/nezgodno-zavarovanje/

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Priznam, da tole se bere pa zanimivo.
Nevarnost invalidnosti oz posledic za moj posel so ogromne.
se beremo.