Pomoč pri povezavi zvočnik- receiver

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Najraje mi imel majhne, 1dm x 1dm, kot so npr od Bose in tile moji od Soundworks. Vem pa, da je les les in se to pozna. Nisem pa audiofil ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
novi so stali v BB 310€

http://www.bolha.com/avdio-in-...clct=1359128004
me znaim kolk hoče tip za kappa serijo

Kappa odpade, bo njegov Sony počepnil...Treba vedet, da ima 600tka pasivni sub.
cool-1.gif

So pa to dobri zvočniki, težki ko cent
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik shift pravi:
gledam mal cene pa vidim da so jih v de imeli tudi po 280€.kar se tiče muzike je tujina še vedno precej cenejša

js sm jih dobil za darilo sicer, so bili pa od mediamarket.si, poganja pa jih harman kardon
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bi bilo spodobno; Sonyji in Bose so se vedno obnesli kot dobra kombinacija. Super za surround, spodobno za glasbo ( rock, elektro), popolnoma zanič za blues jazz bohnedaj klasiko
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
gledam mal cene pa vidim da so jih v de imeli tudi po 280€.kar se tiče muzike je tujina še vedno precej cenejša

js sm jih dobil za darilo sicer, so bili pa od mediamarket.si, poganja pa jih harman kardon
smile-1.gif

harman poganja in infinity in jbl.sicr so nekaj govorili da bodo infinity ukinili

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Naj se enkrat povem, kaj si zelim ...

Vidim namrec, da mi svetujete same velike, verjamem tudi zelo kakovostne zvocnike, ki pa mi ne sedejo. Nisem audiofil. Zame je bil ze sistem 2.1 s 5 RMS vec kot dovolj. Kupil sem sistem 5.1 zgolj zaradi daljinca in mi je teh 7RMS res vec kot prevec. Ce imam 'predober' receiver, potem raje zamenjam tega (odprt za nasvete), kot pa kupim neke veliiike, cisto predobre zvocnike za 400€. Ce je komu vsec ta receiver, mi lahko pod PM poslje ponudbo. Tile veliki zvocniki me res odbijajo. Torej, iscem primeren receiver ... Ce seveda obstaja ...

Pogoji:
Povezava hdmi,
Radio,
Usb bi bil super, ni pa pogoj ...

Al bom na koncu res pristal na teh velikih komadih zvocnikov, ki mi kvarijo izgled prostora ... No, razen Bose zadeve.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Lahko pa vzames te: http://www.amazon.de/Yamaha-AN...3512&sr=8-1

Jaz jih imam doma skupaj z Yamahinim receiverjem in so super. Subwoofer je lesen, ostali zvocniki so pa kompaktni v piano crni izvedbi in lepo izgledajo. Nisem audiofil, dobil sem jih ugodno v paketu z receiverjem in sem vec kot zadovoljen. Teli iz oglasa pa naj bi bili kot novi. Ce bi sebi kupoval, bi jih kupil takoj.
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

smile-1.gif

harman poganja in infinity in jbl.sicr so nekaj govorili da bodo infinity ukinili

HIFI Infinity-a ni vec ze kako leto, ce se se kaj novega prodaja so to stare zaloge. Delajo le se avtoakustiko

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Naj se enkrat povem, kaj si zelim ...

Vidim namrec, da mi svetujete same velike, verjamem tudi zelo kakovostne zvocnike, ki pa mi ne sedejo. Nisem audiofil. Zame je bil ze sistem 2.1 s 5 RMS vec kot dovolj. Kupil sem sistem 5.1 zgolj zaradi daljinca in mi je teh 7RMS res vec kot prevec. Ce imam 'predober' receiver, potem raje zamenjam tega (odprt za nasvete), kot pa kupim neke veliiike, cisto predobre zvocnike za 400€. Ce je komu vsec ta receiver, mi lahko pod PM poslje ponudbo. Tile veliki zvocniki me res odbijajo. Torej, iscem primeren receiver ... Ce seveda obstaja ...

Pogoji:
Povezava hdmi,
Radio,
Usb bi bil super, ni pa pogoj ...

Al bom na koncu res pristal na teh velikih komadih zvocnikov, ki mi kvarijo izgled prostora ... No, razen Bose zadeve.

Se enkrat: ti za tvoje zvocnike sploh ne rabis receiverja, nima veze kolk je dober ker je v tem primeru neuporaben. Ce ga mislis uporabljati, nabavi en 5.1 komplet, ki ima pasivne zvocnike in aktivni SUB.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ja, imas prav. Ce bi ze v kompletu dobil receiver, ki je originalno ze zraven, zraven, potem bi bilo ok. Tako sem pa dobil samo zvocnike in sub, kar je pa neuporabno
frown-1.gif
receiver sem kupil ravno zato.

Od pred nekaj trenutkov nazaj vem, da gredo zvocniki in sub od bajte in bom kupil (zal) ene te tavelike iz predlaganih linkov oz. sorodne teme.

Bemti, zakaj nisem ze takoj na zacetku kupil en domaci kino, pa bi bilo najlazje....

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
obstoječi zvočniki seveda SO kompatibilni z receiverjem. Pač jih priklopiš na receiver. Za SUB imaš tako ali tako samo preout iz receiverja.

lp

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Smo zvezal zadevo. Ni ok. Zvocniki so naprodaj ... Dam najboljsemu ponudniku hihi 5 satelitov in woofer ... Na PC bodo spilali super, za na TV pa ocitno niso
frown-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Slab zvok. Spila ok, ampak, ker sem si zamislil zvok z aktivnim wooferjem (imam pa navadnega), nisem zadovoljen.