Pomoč pri povezavi zvočnik- receiver

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
že od prej imam zvocnike, zdaj sem kupil se receiver. Zvocniki imajo kabel, ki je na bananco, v receiver pa ta bananca ne gre, ker ima za vsak zvocnik ocitno dva priklopa, plus in minus.

Ce jaz kabel od zvocnika odrezem (bananca stran), bom potem prisel do dveh kablov, ki sta plus in minus in ju lahko pol vklopim v receiver?

Al se mi obeta ognjemet?
frown-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
čakej na izhod resiverja 110w rms misliš priklopit zvočnike z 7w rms
confused-1.gif

woofer kolikor vidim ima 20w rms.tole se bo samo pokadilo iz zvočnikov.sicer pa ima ta sistem svoj "ojačevalec" zato tudi banance da jih lahko nanj priklopiš.
resiver je eden izmed bolj spodobnih iz sonyjeve bajte samo neke spodobne boxe gor priklopi pa bo špilalo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ti rabiš le "vir zvoka". Torej ali jih priklopiš na laptop, prenosni MP3, kak BT adapter da strimaš itd..

Tebi receiver pride le prav da uporabiš izhod za slušalke (rabiš adapter za tvojo 3,5 banano na večjo)in imaš receiver kot vir zvoka (radio). Vendar je to bedarija..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
kripo: vsi dosedajšnji odgovori so neuporabni, lahko še celo rečem nevarni za sistem. Poslušaj strokovnjaka;

Torej; imaš aktivne zvočnike, kar pomeni, da imajo že "soundworks-i" svoj ojačevalec. To pomeni da jih NE (!) prikljapljaš na močnostne izhode na receiverju!

Če ima receiver "pre-out" (5.1) jih priklopiš tja gor.

lp!

p.s: update:

vidim, da nima pre outa izhodov. Predlagam da kupiš nove zvočnike ( relativno dober 5.1. sistem dobiš danes že za smešno nizko ceno ).

p.p.s: načeloma....lahko priklopiš na izhod za slušalke....ampak boš dobil samo stereo in obupno slab zvok.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Pesmo. Najprej sem kupil zvocnike z wooferjem, sele nato pa receiver. Ce mi zdaj to ne gre skupaj, pol rabim nove zvocnike, te pa ... Jih kdo potrebuje? Dam za ugodno ceno ...

Pa sprejemam nasvete, kaj naj torej kupim k receiverju, da bo spilalo in da bo za neko razumno ceno. Lahko je tudi rabljeno.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
upam da jih nisi preveč plačal ker dotično zadeve ne delajo že več kot 10 let.
glede na to da imaš kar spodoben reciever pa kupi nekaj kar bo vredno gor obesit da boš res zadovoljen z rezultatom

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Pesmo. Najprej sem kupil zvocnike z wooferjem, sele nato pa receiver. Ce mi zdaj to ne gre skupaj, pol rabim nove zvocnike, te pa ... Jih kdo potrebuje? Dam za ugodno ceno ...

Pa sprejemam nasvete, kaj naj torej kupim k receiverju, da bo spilalo in da bo za neko razumno ceno. Lahko je tudi rabljeno.

Tole ti priporočam, novi so stali 500 EUR kpl.

http://www.bolha.com/avdio-in-...clct=1359826192

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
gledam mal cene pa vidim da so jih v de imeli tudi po 280€.kar se tiče muzike je tujina še vedno precej cenejša

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Najprej sem imel soundworks 2.1 sistem preko luknje za slusalke zvezan na TV, pa me je motilo da moram dajati na glas/tiho na gumb (ni bilo daljinca). Pa sem rekel, da kupim nekaj z daljincem in kupil SW 5.1, ker mi je zvok dovolj, pa se daljinca ima. Zdaj sem kupil 'predober' receiver in moram kupiti boljse zvocnike ... Džizs, kam sem prisel
smile-1.gif
pa na zacetku sem hotel dati zgolj 100€ za vse....

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
a resivr si nov kupil.ker cena novga je okoli 300€ na amazonu.kot sem rekel za ta denar gre za odlično zadevo
http://www.whathifi.com/Review/Sony-STR-DH800/
res milim da se ti splača reskirat nekaj € in kupit malo boljše zvočnike.ko boš zadevo slišal mislim da boš hitro pozabil na €
morda kak jbl scs 178, niso vrhunski ker tudi cena ni(cca200€ novi)ampak za ta denar boš težko dobil kaj boljšega.pa kar je meni pomembno je to da so leseni