Pomoč pri nakupu

darkokoper

Pripravnik
6. sep 2007
65
0
6
Že nekaj časa prehajam na en "amaterski" DSLR, izbral sem si Canon EOS 400d, dobil pa sem eno ponudbo z dvemi objektivi in fotoaparatom. Objetkiva sta Sigma 18-50 / 3,5-5,6 DC in Sigma 55-200 / 4,0-5,6 DC. Kaj menite o teh dveh obektivčkih, naj raje kupim samo body in objektive posebej ali pa kakšen komplet kot je ta?
confused-1.gif

Sem amater ki slikam od portretov do pokrajin imel pa sem bližnje srečanje z EOSom 350d pred nekaj časa in se mi je prav priljubil...
smile-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Za kakšno ceno ti ponujajo kombinacijo z dvema Sigma objektivoma?

Preden ti svetujemo, moraš povedati, koliko denarja si namenil za nakup.

darkokoper

Pripravnik
6. sep 2007
65
0
6
Glede na to da je proračun za nakup fotoaparata nizek (do 800 €), mi pa ta komplet ponujajo za 654 €...imam pa namen v roku enega leta dokupiti bliskavico, grip, stojalo ter še kakšen pametnejši objektiv...no sedaj bi za začetek vzel body in pa en ali dva zadovoljiva objektiva (vem da bo za to ceno to problem)... ne bi pa rad kupil osnovnega paketa ki ga prodajajo povsod, saj sem prebral, da je objektiv EF-S 18-55 bolj slab...

lp

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Za moje pojme, če razmišljaš o nadaljnih nakupih škoda zdaj nabavljati ta komplet. Oba objektiva sta tako-tako, prodal jih boš težko, za valjanje doma je pa škoda še tistega denarja. Priporočam kakšno sigmo 17-70 - je dovolj svetla pri širokem kotu, da se da kak zanimiv detajl naredit, na tele področju malce manj, še v makro je primerna za eksperimentiranje z 1:2,3. Če ne drugega, boš to sigmo še vseeno lažje prodal, če se jo boš sploh naveličal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
definitivno ti sam priporočam tamrona 17 - 50 mm, f/2,8, lahko pa tudi kaj v smeri 18 - 250 mm...
wink-1.gif
boš ravno toliko denarja pustil, s tem, da je tovrstna Sigma precej boljša od tistih dveh ponujenih...

drugače pa kit objektiv - Canon EF-S 18 - 55 tudi ni tako slab - vsaj pri meni ne...
grin1.gif
definitivno je moj najbolj uporabljan objektiv... verjetno zaradi širokega kota, sploh mi je pri določenih slikah všeč sodčkasto popačenje (skoraj malo fisheyast).

predvsem je tudi pomembno, kakšne slike boš delal - ob zadostni količini svetlobe, predvsem. ker ob zadostni količini svetlobe danes skoraj noben objektiv nima posebnih problemov. vsaj moje izkušnje so take, no...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Moj primer sicer ni v rangu tvojih sredstev, pa vseeno.
Pred pol leta sem bil pred istim problemom, ki sem ga sicer že opisal na tem forumu. Višina sredstev je bila 600-700€. Za 480 € sem dobil Pentax K100 Super. Čez kakšen mesec sem nabavil še objektiv Tamron 18-250 za 460€, božiček pa je prinesel še Pentaxov fleš AF540 FGZ, ki tudi stane okoli 440€. Pa še nekaj drobnarij (stojalo, sprožilec, torba, filtri, SD kartice, večji disk v računalniku...) in tako se je vrednost opreme povečala skoraj na 1800€. S to opremo sem se zavezal znamki, saj ko bom menjal, rabim samo body, brez kit objektiva in ostale opreme.

Karkoli boš kupil, boš kasneje ugotovil, da potrebuješ še to in ono. Zato že prej dobro razmisli o znamki, cenah objektivov in ostale opreme. V času ko sem se jaz odločal za vstop v DSLR razred, je bil K100S najboljša izbira in s to izbiro sem zelo zadovoljen.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik darkokoper pravi:
Že nekaj časa prehajam na en "amaterski" DSLR, izbral sem si Canon EOS 400d, dobil pa sem eno ponudbo z dvemi objektivi in fotoaparatom. Objetkiva sta Sigma 18-50 / 3,5-5,6 DC in Sigma 55-200 / 4,0-5,6 DC. Kaj menite o teh dveh obektivčkih, naj raje kupim samo body in objektive posebej ali pa kakšen komplet kot je ta? Sem amater ki slikam od portretov do pokrajin imel pa sem bližnje srečanje z EOSom 350d pred nekaj časa in se mi je prav priljubil...
smile-1.gif
Moje mnenje. Po testih (in po namenu tvoje uporabe) je ta komplet objektivov zelo dobra izbira
grin1.gif
).

Da se pa moraš "vezati" zaradi "dragih" objektivov na eno znamko, se pa ne strinjam
ne-ne-1.gif
.

Nazadnje urejeno: