Pomoč pri hujšanju

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Najboljša dieta (in edina) zame je zaljubljenost.
smile-1.gif

O ja, hujšanje zagotovljeno
cheer.gif

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
V letu in pol sem dala dol 22 kg,nekaj po Montignacovi knjigi,veliko pa z gibanjem,redna telovadba.Namesto večerje pa eno ali dve jabolki.Je pa res,da to še naprej vzdržujem,ker se enostavno bolje počutim,lažje delam,pa v končni fazi je tu že tudi EMŠO in se vsaka stvar pozna.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
KSZ

Če koga zanima imam Montignaca na mailu v PDF formatu, cela knjiga, pišite na PM. Tisti, ki imate kaj proti avtorskim pravicam mi dol visi.

Tale knjiga je ZAKON!
cheer.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ne, fila me s tekočim CO2 al pa kisik, ne vem točno. Avgusta spet 2 ml
cheer.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja ja, ta dohtar ti govori da te fila s CO2, v resnici te pa fila z nečim drugim
evil.gif

Da ne bom offtopica delal...
Do zdaj sm jst dvakrat shujšal na "veliko"...prvič je blo ko sm papal tabletke "Metaboless" v katerih je bil efedrin. Ta mi je dal ogromno energije, nisem imel apetita, rezultat -21kg v pol leta brez posebnega truda.
Še pol leta kasneje je bil rezultat tak da sem fasal žolčne kamne zaradi katerih sem moral na operacijo - to je bila posledica nepravilne prehrane oz. nezadostnega uživanja maščob. Da ne omenjam tega da sem izgubil tudi veliko mišične mase. Takrat so potem tudi na veliko prepovedali prosto prodajo Efedrina ker jih je nekaj američanov pretirano konzumiralo in so končali 2m pod zemljo z infarktom (efedrin ti poviša krvni tlak, pulz in bojda tudi telesno temperaturo). Efedrin je takrat tudi postal prepovedan doping med športniki.
NO GO!
Tisto težo sem še držal kake 2-3 leta brez problema.

Drugi del "hujšanja" oz. urejanja prehrane (kakor sam temu rečem) sem začel lani poleti. Uredil sem prehrano (pravilne količine beljakovin, OH in maščobe). Pomaga že to veliko da se seznaniš s tem kakšne količine OH, B in M imajo določeni prehrambeni izdelki ter kateri so 'dobri' in kateri so 'slabi'.
Hranjenje vsake 3ure pa četudi samo košček čokolade če drugega ni na voljo. 4-5x dnevno.
Uživam ribe...veliko! Kar se tiče testenin in kruha jem polnozrnatega če se le da, prav tako riž (riž je še najboljši od OH).
Po 18. uri oziroma kake 3ure pred spanjem pa izogibanje hranjenju če se le da, če se ne da pa poskusim pojesti vsaj ne tako zelo 'težke' hrane. Športna aktivnost vsaj 3x tedensko če se le da, pozimi fitnes nekje 3-4x tedensko. Niti ni tako grozen ta šport ko se ga navadiš
cheer.gif
)
Ko sem začel hoditi v fitnes sem se tudi pozanimal malo o fitnes prehrani. Tako se od takrat dalje prehranjujem še z Omega 3 in 6 kapsulami ter vitamini. Ob športni aktivnosti pa uporabljam še Acetyl L-Carnitine ki malo pospeši transport energije v celice za izgorevanje.
Kadar sem v fitnesu pa popijem še beljakovinski napitek z okusom čokolade
aplauz.gif

Za žejo pijem samo še zeleni čaj ali pa radensko če sem v lokalu.

Počasi in vztrajno, brez trpljenja, pa sem na dobri polovici poti do cilja. Priznam pa da zadnje dva meseca ko je tako vroče se mi niiiiiič ne da kar se tiče športa in se ga bolj izogibam kot ne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
ksz...

Glede testenin, ni problema...kupiš Sojine špagete, pa šopaj. Tudi riž ne škodi ob glavnem obroku po vadbi. Treba ločit kvalitetne hidrate od cukra. Hidrate pa vsak človek rabi, še posebej, če športa. Ukinitev hidratev ni zdrava za telo in dosežeš kvečjemu kontra efekt... Še profesionalci se držijo min. OH, samo pred tekmovanji, ker enostavni ni zdravo za telo.

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Kar se efedrina tiče: tut jz sm ga jemal, s tem da sem ob vsakem zaužitju pojedel zravn še en aspirin, da je ublažil celotno situacijo... če tega nism naredo, mi je v skrajni sili poknala žilica v očesu
bonk.gif
Sem kr vlko shujšal, ampak sem se odločil, da nikol več nobene kemije ne dam v sebe.

Sem dal že nekaj diet skoz pa sem po vseh dobil nazaj vse pa še zravn. Najbolš je res to kar so oz. sem že napisal... Sprememba načina življenja in predvsem prehranjevanja pa bo. Sicer ne tako hitro, sigurno pa bolj zdravo

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Največja napaka pri hujšanju je to, da vsi želimo na hitro zgubit težo. Ampak logično je, da če si jo ti nabiral toliko let, da ne moreš potem pričakovati, da se boš vsega odvečnega znebil v parih mesecih.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
zdej, na splošno težko rečem, kakšen naj bi bil kvaliteten obrok, ker je vsak posameznik drugačen in mora vsak sam ugotoviti, kaj mu paše. jaz sem se že kakšne tri leta nazaj (sprva zaradi hujšanja) začela prehranjevati po montignacu, ki v posameznem obroku ločuje OH in beljakovine, saj želodec izloča drugačne snovi za presnovo beljakovin kot za presnovo

Ta teorija je malo mimo. Ogjikovi hidrati se začnejo resorbirati že v ustih s pomočjo encima amilaza. Dokaz za to je napriemer bombon. Bombon ližeš po ustih in se ti dvigne sladkor v krvi. resorbcija ogljikovih hidratov potem poteka vse do želodca kjer se pa potem začnejo resorbirat beljakovine in maščobe. Resorbcija ogljikovih hidratov se nato nadaljuje v tankem črevesu.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Jaz sem shujšal za 10 kg s tem, da sem se začel gibati. Jedel sem normalno, izogibal pa sem se seveda hitre hrane. Če sem šel zvečer "v lajf", sem si rajši doma naredil sendvič, kot pa kupoval hitro pripravljeno hrano na raznih štantih. Ni treba neke umetnosti delati glede hujšanja. Kjer je volja, tam je pot
nahrung002.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Men je najbolj smešen stavek: jedel sem normalno. Normalno je namreč za vsakega drugače. Nekateri se pri "normalni hrani zredijo" nekateri pa imajo za "normalno" takšno količino hrane da je ravno prav.
Koliko pa je tista prava količina? To se pa da izračunat.

Js sem se včasih dosti ukvarjal s tem poslom. Imel sem nekaj strank, ki sem jih potem na fitensih treniral in jim pomagal pri prehrani itd...
Najboljša pot kar se tiče prehrane je takšna. Izrčunal sem, torej čisto individualno porabo nutrientov na da. Količina je odvisna od posameznikovega metabolizma, velikosti in teže in jasno dnevne aktivnosti.
Potem pa sem mu dal program, ki sem ga naredil v exelu. V tabele si tako za vsak obrok vnašal živila in količino. Živila so bila tista ki si si jih izbral sam. Jaz nisem nikogar poslijeval s proteini ali riževimi vafli če jih ni sam hotel.
Tako so si ljudje sami sestavljali jedilnike, doseči pa so morali izračunane vrednosti beljakovin , maščob in ogljikovih hidratov. Nekateri so se poleg tega držali neke teorije po krvnih grupah nekateri so bili mnenja da bo bolje če ne mešajo... Meni je to vseeno. Če količina živil ne presega dnevne kalorične potrebe potem bodo šle klie dol - jasno ko beli dan.

Ljudje se tako naučijo jest. 2 tedna tehtanja in potem programa več ne potrebuješ. Točno veš koliko je naprimer 150 gramov riža in naprimer 200 g kure. Tako tudi če greš jest ven veš kolikoje makaronov preveč in solate premalo. Na oko lahko oceniš vse te stvari. Ko to veš potem ni bojazni, da nebi uspel.

Folk pa ponavadi to dela drugače. Ko je dijeta je ponavadi maščobe premalo, beljakovin preveč itd... Uspeh je tako prepuščen naključju.

Jasno pa je potem potrebno vse še povezati s telesno aktivnostjo. To je pa spet druga zgodba. Folk ponavadi tukaj spet pretirava. Najprej nič potem pa kar naenkrat:" što ne ubije - jača." Tudi tukaj mora biti zmernost.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Pri teži se je vedno dobro držat starega reka: manj žri. Pa shujšaš. A je to res tak big deal?
Dobr je tud jest večkrat po malem, da metabolizem miga. Če ne, se delajo zaloge za hude cajte. Ampak v času službovanja je skoraj nemogoče, da bi vsako uro nekaj grizljal, zraven pa še gledal, če si zaužil dost vseh snovi. Se ti ja zmeša. Zdrava pamet, js pravim. Pa veselo hujšanje želim.
roza.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
jaz bi rada slišala malo o tem ko ti z vrvico prevežejo želodec.
Kdo lahko gre na tako operacijo in ali to zavarovalnica krije.

Je komu res tako težko držati dieto, da mora na operacijo?
bonk.gif

Sej vsakemu lahko rata a ne?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ali lahko prosim to datoteko pripneš tukaj če ni problem v distribuciji? Tako da še ostali dobimo...

Hvala
cheer.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
jaz bi rada slišala malo o tem ko ti z vrvico prevežejo želodec.
Kdo lahko gre na tako operacijo in ali to zavarovalnica krije.

Je komu res tako težko držati dieto, da mora na operacijo?
bonk.gif

Sej vsakemu lahko rata a ne?

Where there's a will, there's a way.... in to ne velja samo za diete.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Ali lahko prosim to datoteko pripneš tukaj če ni problem v distribuciji? Tako da še ostali dobimo...

Hvala
cheer.gif

konec koncev jo lahko ampak vam moram najprej pokazat kako stvar deluje. Poleg teka pa bi rabil še vaš bazalni metabolizem in pa posto telesno maso. Drugače je vse skupaj špekulacija

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
Iz lastnih izkušenj- najprej je treba v glavi uredit, da hočeš nekaj zares in za zmeraj iz sebe naredit, šele potem pride vse ostalo
ko berem kolk dol pa kolk nazaj, to ne more biti zdravo za srce in druge organe, pa okostje

Moja zgodba na kratko- lansko leto v 5 mesecih in pol dal dol 25,5 kg, pod nadzorom trenerja, zgolj z mnogo gibanja in popolno spremembo prehrane, brez kemikalij (no ja, beljakovinski dodatki so umetni). Procent maščobe je padel iz 33 na malo čez 20, pri čemer je bilo 21 kg maščobe (glede na meritve). Sem se pa fokusiral samo na to in 100% držal prehrane. Je pa učinek neverjeten, sploh ko pogledam slike prej in potem
wink-1.gif

od takrat pa zadeva ostaja več ali manj tam, kjer sem jo pustil, kar spet pokaže, da je pomembna prehrana in gibanje

Pa še nekaj, dokler se bo človek samemu sebi smilil, je brez veze karkoli delat. Vse je v glavi, in vsak lahko doseže svoj cilj. Če reče da ne more, si v resnici ne želi spremembe.