Pomoč Garmin XT in nokia E66

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tole sem poiskal zate
smile-1.gif

http://www.nokia.com.au/A4612255
Če hočeš čimboljši in čimprejšnji GPS fix je pomembno:
- ne zakrivaš GPS sprejemnika
- imaš veliko odprtega neba (da sprejemnik zlahka lovi tudi tiste satelite nad obzorjem)
- si do prvega GPS fixa če se le da pri miru (premikanje lahko blazno podaljša čas do GPS-fixa)

Vse tri točke so dokaj pomembne. Imam Sirf Star III sprejemnik in se mu včasih (verjetno ob cold startu - po par dneh neuporabe) milo rečeno meša če ignoriram katero od naštetih točk.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Hvala bom poskusil.

Sam enostavno skos piše iščem satelite in samo ena črtica je rdeče obarvana (indikator ).

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Če piše, da išče satelite in je prikazana vsaj ena črtica pomeni, da je program prvilno odklenjen (sw.unl je OK). Problem je verjetno v delovanju sprejemnika, ali hardverska napaka ali v delovanju neke vrste gonilnikov za SIRF. Na moji prvi N95 je bilo enako. Servis ni upošteval napake, ker je tisti vgrajeni program zaznal satelite. Druga N95 je popolnoma enako nastavljena z nameščenim GMXT iz istih datotek delala OK (poln signal). Na drugi se mi je izguba signala zgodila po nadgradnji fw-ja. Ni bilo teorije, da bi jo (popolnoma enake nastavitve in uporabljene datotek kot prvič) pripravil do sprejema satelitov v GMXT. Vem za več podobnih primerov.
Poizkusi s kakšnim drugim programom.