Pomnilnik naprave

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
164 MB je v ... 17 MB je prosto. V notranjem telefonskem pomnilniku primanjkuje prostora.Samsung ACE GT S5830, različica sistema Android 2.3.3. Kaj naj storim?Kartica SD pa še 2.91 GB razpoložljivega prostora.

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Najprej onemogoči programe, ki jih ne uporabljaš...potem prestavi vse na SD kartico... potem pa se počasi konča.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Če želim prestaviti vsebino notranjega pomnilnika na ext sd card, lahko v file explorerju kar označim vse "mapice" in jih s funkcijo "Move to" premaknem na sd kartico, ali moram biti na kaj pozorna?
Se lahko zgodi, da mi kaka aplikacija, ki je zdaj na notranjem pomnilniku, ne bo več delovala?
confused-1.gif

Telefon mi je že pri updateu appsov začel jokat, da ni dovolj prostora...
jezen.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Niti slučajno, bo vse crknilo!

Med nastavitvami pojdi med aplikacije in pri vsaki klikni ''premakni na SD''.

Aplikacije lahko premikam samo iz "Pomnilnika telefona" v "Notranji pomnilnik" in obratno. Ext. pomnilnika (SD kartica) kot da ni...
rolleyes-1.gif
Nanj se mi avtomatsko nalagajo samo fotke.

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ali pa uporabi kak program za to, recimo AppMgr III: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&hl=sl

To aplikacijo imam gor že skoraj od samega začetka in pri njej SD card pomeni moj Notranji pomnilnik...
frown-1.gif

J**emti telefon s 4 giga spomina, če pri skoraj vsakem updateu kar naprej jokca, da je pomnilnik poln.
jezen.gif

Danes sem par ne tako pogosto uporabljanih aplikacij zbrisala in imam v pomnilniku telefona fraj še 103 mb, v notranjem pomnilniku pa še 1,5 gb... do naslednje posodobitve aplikacij...
rolleyes-1.gif

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Potem pa jih premakni na "notranji pomnilnik", ce pri tebi telefon tako poimenuje SD kartico
wink-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Ne gre...
frown-1.gif
V pomnilniku telefona so samo "phone only" aplikacije. Za tiste "premične" mi že po defaultu AppMgr III javi, da jo lahko premaknem, ampak kot sem napisala, le v notranji pomnilnik telefona ne pa na eksterni pomnilnik (sd kartica).

Nisi razumel napisanega... Telefon ima 4 gb spomina, od tega je 2 gb "user availiable" in je poimenovano kot "notranji pomnilnik", drugih 2 gb je "pomnilnik telefona". Aplikacije lahko premikam samo in izključno po teh dveh pomnilnikih.
Zraven imam še 16 gb sd kartico (eksterni pomnilnik), ki jo telefon sicer normalno zazna, vendar se na njo nalagajo samo fotografije, aplikacije pa ne...
Kaj se bo zgodilo, če bosta oba enkrat oba telefonska pomnilnika (pomn. telefona in notranji pomn.) polna?
sprasujem se.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Crklo bo telefonče (pa ne mehansko). Zato pa spodobni telefoni ne rabijo externih SD kartic pač pa znajo uporabiti celoten spomin, ki je na voljo... Ðabe je aparat z 4 GB spomina in možnostjo 64GB externe kartice, če ne moreš nanjo premakniti aplikacij (razen z hekanjem)...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ni blema, sam sem se nakakal natanko tako kot ti, ko sem kupil androidni telefon... Pa kaj če ima samo 1Gb pomnilnika, zarinem notri SD kartico in bo... Moj organ. Potem prebrskam net in ugotovim da se sicer to da ampak je treba rootat telefon... In to je android loverjem samo po sebi umevno, a hrati pluvajo po jabki če jo jailbreakaš da dobiš funkcionalnosti... No, vsaj spomina ima več in zna vsega uporabiti... Tudi famozni S4 Galaxy... Nimšans, da bi prestavil aplikacije ali slike na zunanji SD...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tudi famozni S4 Galaxy... Nima šans, da bi prestavil aplikacije ali slike na zunanji SD...
Slike čist lepo laufajo z dodatne microsd kartice
wink-1.gif

Res pa ne znata recimo instagram in viber shranjevat na zunanjo kartico, kar je problem aplikacije.
Na S2 mi ni nikol zmankal placa, samo slike sem imel na zunanji kartici.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni blema, sam sem se nakakal natanko tako kot ti, ko sem kupil androidni telefon... Pa kaj če ima samo 1Gb pomnilnika, zarinem notri SD kartico in bo... Moj organ. Potem prebrskam net in ugotovim da se sicer to da ampak je treba rootat telefon... In to je android loverjem samo po sebi umevno, a hrati pluvajo po jabki če jo jailbreakaš da dobiš funkcionalnosti... No, vsaj spomina ima več in zna vsega uporabiti... Tudi famozni S4 Galaxy... Nimšans, da bi prestavil aplikacije ali slike na zunanji SD...

Res je, lepo znajo na finto metat. To je bil tudi en izmed razlogov, da sem vzel HTC One S - resda nima možnosti kartice, ampak ima zato 16GB spomina, na katerega ni problem naložit aplikacije.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Na S2 mi ni nikol zmankal placa, samo slike sem imel na zunanji kartici.

Saj S2 ima v osnovi 16 oz. 32 gb spomina...
Meni se je pač takrat, ko sem nabavljala telefon, malo preveč mudilo in se nisem dovolj pozanimala in razmislila, stupido babje
stupid-1.gif
Pa vsi so me strašili, da na starejših modelih verjetno ne bo updatea na JB ali več, pa še in še...
Ko sem kasneje gledala ravno S2 (pa še sestra ga ima - stupido again
stupid-1.gif
), mi je potegnilo, da bi za 3 eur mesečno več imela sicer starejši, ampak boljši in zmogljivejši telefon...

Kako že gre tisto? "Kar se Janezek nauči..."
rolleyes-1.gif