Pomivalni stroj - drugič

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Tukaj se je pisalo ali je Bosch enako Gorenje.
Mene pa zanima, na kaj sploh pazit pri teh pomivalcih. Vsi pokurijo več ali manj 1,05kW elektrike in pa 12 litrov vode. A imajo isto črpalko in vse, da skoraj ni razlik po specifikacijah? Torej, gledala bova predvsem, da bo čim manj porabil, kaj pa ostalo? Na katere funcije in ostale stvari posebej pazit? Katero znamko sicer priporočate? Zakaj? Morda tudi že model, kateri je trenutno best buy (se ne omejujeva samo na Bosch in Gorenje)? Stroj bo sicer vgradni. Še vprašanje: pri vgradnem imaš lahko skrito upravljanje in pa ploščo za upravljanje zunaj. Kaj je bolj praktično oz. bolje? Zakaj? Faktor blink-blink, ko obiskovalci pač ne vidijo, da imaš pomivalca, če je skrito upravljanje, zanemarimo
grin1.gif
.

Zanima me pa še naslednje: kako je ekološko primeren pomivalni stroj? Ali se porabi več vode ali manj kot če ročno pomivaš?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Stroj porabi manj vode in detergenta kot pomivanje na roke
zmaga.gif

to zlasti velja če perejo ženske
crazy1.gif

moja ženka skuri cel bojler za par krožnikov in šalc
uf-1.gif

mtl..ne vem no..jaz ne bi enačil Boscha in Gorenja.

Imaš še dokaj dobro opcijo: Electrolux, AEG (oz. se mi zdi da po novem kar eno in isto....čeprav se še tržita različno).

Midva bova izbirala med Electroluxom (najverjetneje ravno ta) oz. Bosch-em....je pa prioriteta glasnost (!)...varčni so od določenega ranga (cenovnega) tako ali tako vsi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Jaz pa bi rekel, da so boljši stroji tudi tihi bolj kot ne vsi. Predvsem je pomembno kako je narejen odtok, da ne misliš da ti bo bajto odneslo, ko stroj spusti vodo. Stroj se pa ne bi smel slišat skor nič

lp

LeVaK

Zelenc'
3. sep 2007
10
0
1
a bi ti zdj vgradnega(vidijo se tipke) ali popolnoma vgradnega-integrirani(plošča čez celo stran, tipke pod pultom)? Drgač so pa večinoma stroji glasni okrog 49db boljši okrog 44db.
Jst ti priporočam kej od boscha, electrolux in candy so pri pomivalcih malo slabši. Zdj pa odvisno kok denarja si prpravljen dat tok boš dubu. Zdj pri boschu je dobra varianta da ma pomivalni stroj variospeed(skrajšani program). Zdj taboljši pomivalci potem še uravnavajo vodo glede na umazanost posode, to je tud kokr tok dobr. Nevem no, pri nas v trgovini se odločajo večinoma za boscha, je pa tudi odvisno kva ti bo prodajalc naprej porinu.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Jaz pa bi rekel, da so boljši stroji tudi tihi bolj kot ne vsi. Predvsem je pomembno kako je narejen odtok, da ne misliš da ti bo bajto odneslo, ko stroj spusti vodo. Stroj se pa ne bi smel slišat skor nič

lp
In katerega sicer priporočaš?
Namreč trenutno mi ne gre zabiti par dni v specifikacijah pomivalcev, da bi se potem optimalno odločil. Sicer v skrajni sili bom tudi to, vendar, če je kdo že dal to čez, se priporočam za ugotovitve.

Še enkrat me pa zanima predvsem kaj točno pazit pri nakupu teh strojev (en post nad temle je sicer že delno odgovoril na tole). Še glede vgradnega: ravno to me zanima, kaj je boljše, da vzamem. Kakšne so prednosti in slabosti enega in drugega. Vsekakor bi seveda raje enega z ekrančkom in vse na soft-touch, ampak so tile potem že zelo blizu ali čez 1000 EUR. Kar pa ne vem, če je tisti ekranček toliko vreden.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če bi sam kupoval sedaj, bi izbral tega: Gorenje

Prednosti:
- cena do 600 eur ga dobiš
- tovarniška garancija 5 let
- servis - do sedaj daleč najboljše izkušnje s servisi gorenje
- ima vse in še več kot Bosch 67t33 in je 100 eur cenejši
- če ne bi vzel Gorenje bi vzel zgoraj napisanega boscha, drugega sploh ne bi gledal

Moje mnenje

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tegale

To naj bi bil stroj, ki ima bistveno izboljšane tehnologije pranja napram ostalim cenovno primerljivim strojem. Na žalost sem takrat ko sem do teh informacij prišel imel še ene obveznosti in nisem dovolj natančno poslušal, samo zapomnil sem si, da je stvar zelo kvalitetna. Mogoče bi o tem stroju kdo drug vedel kaj bolj točnega?

lp

LeVaK

Zelenc'
3. sep 2007
10
0
1
ta je najboljši model. Kle maš vse kar je možn pri pomivalcih trenutno. Zelo tih pa vse funkcije (aquavario,glassprotect,aquasensor,variospeed,auto3v1,aquastop itd.) Zelo dobra stvar, pa še doplačaš 15eur in maš podaljšano garancjio za 3 leta to pomeni da imaš potem 5 let garancije.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Khm, je padel v oko
cool-1.gif
.
Čeprav je spet čez limit, ki sem si ga postavil
crazy1.gif
.

Kateri pa bi bil nek povprečen pomivalc s solidnimi funkcijami?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Tegale

To naj bi bil stroj, ki ima bistveno izboljšane tehnologije pranja napram ostalim cenovno primerljivim strojem. Na žalost sem takrat ko sem do teh informacij prišel imel še ene obveznosti in nisem dovolj natančno poslušal, samo zapomnil sem si, da je stvar zelo kvalitetna. Mogoče bi o tem stroju kdo drug vedel kaj bolj točnega?

lp

Tega imava midva z ženko. Imava ga pa že skoraj slabo leto. Sva zelo zadovoljna, dejansko nima nobene slabe strani. Pomiva dobro( test: skoraj en teden star krožnik od Čokolinota - ga je opral v NULO)), je zeloooo tih. Tako tih, da ima spodaj Led diodo(rdečo, pa še fajn zgleda, malo polepša ambient), da sploh veš kdaj je prižgan. In tu je prednost. Prednost je v malenkostih.

DonFerdo

Zelenc'
17. sep 2007
22
0
1
Tudi midva imava tega od Gorenja in moram reč da je bil to eden boljših nakupov do sedaj. Kot pravi Simon_Vi dela izredno tiho, sama kvaliteta pranja pa je več kot odlična. Sicer sva rabla kar nekaj časa da sva se odločla kaj bi imela, saj veste ženske imajo pač svojo vizijo, no na koncu pa sva le fajn izbrala.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Če bi sam kupoval sedaj, bi izbral tega: Gorenje

Prednosti:
- cena do 600 eur ga dobiš
- tovarniška garancija 5 let
- servis - do sedaj daleč najboljše izkušnje s servisi gorenje
- ima vse in še več kot Bosch 67t33 in je 100 eur cenejši
- če ne bi vzel Gorenje bi vzel zgoraj napisanega boscha, drugega sploh ne bi gledal

Moje mnenje

lp
Še tole: malce sem primerjal tega Gorenje z Boschem in po podatkih ne izgleda nič kaj primerljiv. Recimo poraba vode 15 proti 9 litrov, glasnost... Potem je pa tukaj še cena: 100 EUR ni ravno hudo veliko, da imaš nekoliko bolj ekološki stroj. Nekaj morda s tem prineseš že noter.
A funkcije ima pa iste kot Bosch?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no... Če porabi manj vode pomeni da manj spira kemikalije s posode. Sedaj pa kakor želiš...
Važno je da je razred A-A-A, da je tih (pod 50 dB, recimo 48), acqua-stop, da ima varčevalno opcijo (npr 30 min za kozarce...), da podpira vsaj 3-v-1 tablete, da spraviš vanj vsaj 12 pogrinjkov...
To da porabi liter vode več mu ne štejem v zlo, vsaj dobro spere.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
fora v majhni porabi vode je v tem da posledično ne rabi segrevati tako velike količine te vode - torej je temu primerna tudi manjša poraba el. energije. Glede spiranja pa mislim da ni bojazni.

na vsak način pa opažam da je zadeva dokaj varčna (v primerjavi z ženo
evil.gif
...9 litrov vode in 1 kWh je zanemarljiv strošek).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik DonFerdo pravi:
Tudi midva imava tega od Gorenja in moram reč da je bil to eden boljših nakupov do sedaj. Kot pravi Simon_Vi dela izredno tiho, sama kvaliteta pranja pa je več kot odlična. Sicer sva rabla kar nekaj časa da sva se odločla kaj bi imela, saj veste ženske imajo pač svojo vizijo, no na koncu pa sva le fajn izbrala.

Da ne bo nesporazumov. Izbrala sva Boscha, ne Gorenja. In ni nama žal nobenega €.