Pometači/pometalni stroji, je to za kaj?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Goni me, da bi zapravil nekaj denarja in gledam tele pometače dvorišča, se to kaj obnese?
Pobira tudi listje? Mora biti asfalt super raven in gladek?
Na kaj paziti pri nakupu?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
O čem ti to? Sem pomislil, da hočeš kupit Mujota, ampak sužnjelastništvo pomojem ni dovoljeno
confused-1.gif

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Vem o čem govoriš - vsake toliko časa ima Hofer akcijo za malega Kärcherja, ki je za domačo uporabo dovolj. Kupljen 3 leta nazaj za (mislim, da) 69 eur pridno pometa nekaj 100 kvadratov veliko asfaltno dvorišče. Gor pobira listje, drobne kamenčke in vse kar je vmes.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
O čem ti to? Sem pomislil, da hočeš kupit Mujota, ampak sužnjelastništvo pomojem ni dovoljeno
confused-1.gif

Mujote pa ne kupujem, ampak najemam za € na dan. Kaj boš sicer z njim ko bo star in neuporabne?
17758-icon_confused.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Imamo, sicer Karcher z eno stransko krtačo in profi zadeva, ki stane malce več kot 69 eur, ne vem pa sedajle točno, koliko.
No, smo z njim super zadovoljni. Res je, da ga je potrebno kdaj pa kdaj sprati z vodo, ker v kombinaciji z mokro cesto ali dvoriščem postane pravi svinjak.
Pa še nekaj ne pozabit - ko se krtače obrabijo, potem jih je potrebno menjati, ker drugače ne dela, tako kot bi moral.
Glede ravnosti tal, če so ravna in hrapava, ni težav, če pa so luknje, udrtosti, ..., potem pa ni od njega nič.
200 kvadratov za šalo pometeš, če je smeti veliko, potem je potrebno predčasno praznjenje, ker ne pobira več dobro. Zato ne razumem, zakaj je tak volumen posode, če jo ne moreš napolniti. Lahko bi bila daljša in tanjša.
Uglavnem, naložba, ki se splača.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Mi imamo CMI, ma saj je isti kot dražji od karcherja: večje stvari pobere,
kakšne manjše, kot so recimo pesek pa ne. Pri nas je bil bolj v uporabi takoj po nakupu, pol pa smo na igračko pozabili, pometamo pa tlakovce.
Overall: rajši v roke vzamem metlo in smetišnico, če pa boš že kupil, kupi takega z svema stranskima metlama.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
To sem tudi planiral ja, ne vem zakaj tako škrtarijo s temi krtačami. Tnx.