Pomembno sporočilo - ne spreglej!

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ni cisto tak da je EU cista. Ce boste sli kaj gledat dokumentarne oddaje boste vidli, da zelo dosti odpadkov - najvecj racunalniskih exportirano v afriko in ne reciklirano kot bi marsi kdo mislil. Tam pa otroci zivijo na odpadu in topijo (beri kurijo - strupeni hlapi), da pridobivajo baker in ostale vredne kovine, ki jih potem prodajajo dalje.

Obstaja zelo veliko gibanj proti izkoriscanju teh drzav na tak nacin - tako, da je EU zdalec od nedolznega kar se osnazevanja tice - pa ceprav na prvi pogled zgleda drugace...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ti si zdaj že prešel na "sekundarni" nivo onesnaževanja, kar je sicer tudi OK, vendar je keber verjetno mislil onesnaževanje posameznikov. Ti boš denimo odpadek vrgel v koš za smeti in ga po vsej verjetnosti še ločil glede na material, dočim v že omenjenih krajih/celinah mečejo na tla/morje/reke...
Aja, je pa vsekakor zanimivo vedeti kako deluje deponija. LJ-barje je lep primer! Ali kakšna večja tuja
smile-1.gif

Je kar zanimivo kako lovijo izhajajoči metan, da ne pride do vžiga ipd., ta ulovljeni plin pa nato porabljajo za proizvodnjo el. energije in "tankanje" svojih vozil.

@8888: Ah, to so preveč direktne in radikalne rešitve, ki se jih sam ne bi posluževal.
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da gre največ elektronike v Indijo, ne Afriko, in se potem tam reciklira. Sicer res razviti svet ni nedolžen glede izvažanja odpadkov, ampak velikansko večino odpadkov pridelajo tam kar sami. Ne reče se brezveze tem državam, da so umazane, pač tam je taka kultura. O kakem recikliranju nimajo pojma, čeprav steklenice pa popolnoma vse porabijo, ker so vse povratne. Samo neko čisto majhno finančno stimulacijo/kazen rabijo za papir, pločevino in plastiko, pa bi imeli vse čisto.
Pa tega kupa tudi ne bi bilo, itak poskusijo delati že za najmanjše peneze:
169059_10150130821194120_789584119_7813971_7344940_n.jpg

Ali pa tole, bolj greš v zahojene konce (kjer že belce gledajo kot nekaj redko videnega), slabše je - ja, vso to raznobarvno listje ob trnjavem grmovju so plastične vrečke in razna plastika:
1317609-afrika2010-0670.JPG

Priponke

• 1317609-afrika2010-0670.JPG
    1317609-afrika2010-0670.JPG
    79 KB · Ogledi: 164

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Ti si zdaj že prešel na "sekundarni" nivo onesnaževanja, kar je sicer tudi OK, vendar je keber verjetno mislil onesnaževanje posameznikov. Ti boš denimo odpadek vrgel v koš za smeti in ga po vsej verjetnosti še ločil glede na material, dočim v že omenjenih krajih/celinah mečejo na tla/morje/reke...
Aja, je pa vsekakor zanimivo vedeti kako deluje deponija. LJ-barje je lep primer! Ali kakšna večja tuja
smile-1.gif

Je kar zanimivo kako lovijo izhajajoči metan, da ne pride do vžiga ipd., ta ulovljeni plin pa nato porabljajo za proizvodnjo el. energije in "tankanje" svojih vozil.

@8888: Ah, to so preveč direktne in radikalne rešitve, ki se jih sam ne bi posluževal.
tongue-1.gif

mene je pac zmotilo to, da smo mi sveti :p
Hotel pa sem rect, da je vseeno koliko smo ljudje osvesceni, ce potem na drzavnem nivoju iskoriscajo revne drzave katerim podturijo nase odpadke.
Je pa res, da je vsa ta problematika vecplastna

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Samo v zavedanje in razmislek. Mislim, da dodatni komentar ni potreben.

>> KLIKNI ME <<

ce gledam vso populacijo teh pticev, ki se vidijo na videu, potem vidim, da nekak ni skrbi da jim gre slabo...pav tu pa tam se kaki tudi zastrupi z odpadki,,,dokler pa je to tak sredi morja mi pa lepo milo gladko dol visi...