Pologi gotovine

Ribica

Zelenc'
13. okt 2007
22
0
1
Pozdravljeni, muči me ena dilema! Na transakcijski račun bi rada položila večji znesek gotovine. Nekdo mi je namreč posodil nekaj keša in bi to pač rada spravila na račun. Problem pa je, da se ti pri večjih pologih lahko hitro pojavi davčna - češ, od kje mi tak prejemek. Ker se mi zdi skrajno neumno plačevati še davek za takorekoč sposojeni denar, sem v dilemi, kaj naj naredim. Kako lahko spravim denar na račun, ne da bi postala sumljiva za davčno? Prosim vas za kakšen nasvet.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pomoje te ne bojo ganjal, če si nakažeš na osebnega. Si pač varčevala. Poznam nekaj ljudi, ki niso bili nikol zaposlen pa majo velko bajto, drage avte itd. pa nevem, če jih je kdo kaj spraševal od kje jim denar...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:
Pozdravljeni, muči me ena dilema! Na transakcijski račun bi rada položila večji znesek gotovine. Nekdo mi je namreč posodil nekaj keša in bi to pač rada spravila na račun. Problem pa je, da se ti pri večjih pologih lahko hitro pojavi davčna - češ, od kje mi tak prejemek. Ker se mi zdi skrajno neumno plačevati še davek za takorekoč sposojeni denar, sem v dilemi, kaj naj naredim. Kako lahko spravim denar na račun, ne da bi postala sumljiva za davčno? Prosim vas za kakšen nasvet.

kaj je zate vecji znesek ? davcna za zneske pod 10000eur niti ne trzne. si pac nakazes veckrat po 9500eur. banka mora sicer narest zaznamek, ampak ponavadi se nihce ne spotakne ob to. razen ce nisi nezaposlen in dobivas take zneske na svoj racun nekajkrat dnevno v daljsem casovnem obdobju.....

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Kdaj pa se oglasijo? Jaz sem nekaj mesecev nazaj prejel velik znesek iz tujine, pa še brez sledu o davčni.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Kolikor vem se poroča Uradu za preprečevanje pranja denarja in ne davčni.

Ribica

Zelenc'
13. okt 2007
22
0
1
Saj si mislim nakazati na svoj osebni tekoči račun. Gre pa za varčevanje za stanovanje. Malo sem razmišljala, da bi nakazovala večkrat po kakšnega jurja ali manj, da ne bi pritegnila pozornosti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:
Saj si mislim nakazati na svoj osebni tekoči račun. Gre pa za varčevanje za stanovanje. Malo sem razmišljala, da bi nakazovala večkrat po kakšnega jurja ali manj, da ne bi pritegnila pozornosti.

Pomojem bi to pritegnilo več pozornosti, bodo mislili da imaš kako dopolnilno dejavnost.
smile-1.gif

Položi če že hočeš imeti denar na banki, kjer samo izgublja vrednost. Jaz osebno raje kupim zlato ali srebro.
smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ah, pol pa ni panike. Ti kar nakaži vse gor. Njih prav nič ne briga, kjer si dobila denar in si ga nakažeš na osebni račun. Rečeš da je bil ovček na tleh in kar je na tleh je od tistega ki najde.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:

cakaj malo, ... denar ki ga mislis polozit na racun bo od stanovanjskega varcevanja? potem ni panike. davcno bo zanimal samo izvor denarja. nakazi si vse naenkrat, neglede na znesek. problem se pojavi le, ce ne znas razloziti od kje toliko denarja. saj ves, pranje denarja, nelegalni posli, ....

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če bi si naenkrat nakazala miljon €, tvoji dohodki so pa nekaj let 1k€ bi blo mal čudno, če bi potem utemeljevala z varčevanjem.

Ribica

Zelenc'
13. okt 2007
22
0
1
Saj ne bi bilo nobenega problema, če bi lahko vsaj del kupnine za stanovanje plačala v gotovini. Ker pa stanovanje prodaja ugledna firma, pa pride v poštev samo nakazilo kupnine iz mojega tekočega računa. V tem je srž zadeve. Malo me skrbi, če bi se davčna spotaknila ob to, od koga sem dobila ta denar. In bi potem "zašraufala" tistega, ki mi ga je posodil, češ, kje je pa on dobil (zaslužil) ta denar in bi ga seveda mastno obdavčila. Nikakor pa ne želim v drek spraviti nekoga, ki je pokazal veliko dobre volje.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Davčno to nič ne briga. Komisija za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma se zanima za gotovinske pologe. Banka (pa še kdo drug tudi) mora vse večje dvige prijaviti, večji so na 12.000 se mi zdi, ampak 9500 bi moralo iti skozi. Ampak ne vsak dan, ker potem so to povezane transakcije.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:
Saj ne bi bilo nobenega problema, če bi lahko vsaj del kupnine za stanovanje plačala v gotovini. Ker pa stanovanje prodaja ugledna firma, pa pride v poštev samo nakazilo kupnine iz mojega tekočega računa. V tem je srž zadeve. Malo me skrbi, če bi se davčna spotaknila ob to, od koga sem dobila ta denar. In bi potem "zašraufala" tistega, ki mi ga je posodil, češ, kje je pa on dobil (zaslužil) ta denar in bi ga seveda mastno obdavčila. Nikakor pa ne želim v drek spraviti nekoga, ki je pokazal veliko dobre volje.

si vprasal to ugledno firmo kako je s temi nakazili? ali prihaja do kaksnih zapletov pri nakazilih? oni bodo se najvec vedeli o tem, glede na to, da se s tem srecujejo vsakodnevno.

sedaj me pa vedno bolj zanima za kaksen znesek se gre. pa ja ne bos nakazoval 1 mio + eur?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:
Ker pa stanovanje prodaja ugledna firma, pa pride v poštev samo nakazilo kupnine iz mojega tekočega računa. V tem je srž zadeve.

Prodajalec ti bo dal račun (predračun) kjer bo napisana tudi številka računa in sklic, kamor moraš nakazat kupnino. Greš na banko in z gotovino plačaš. Ne rabiš imet denarja na svojem računu.

Ribica

Zelenc'
13. okt 2007
22
0
1
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
[

sedaj me pa vedno bolj zanima za kaksen znesek se gre. pa ja ne bos nakazoval 1 mio + eur?

Ne gre za tako enormne številke. Vsega skupaj je cca 20.000 EUR.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Ribica pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
[

Ne gre za tako enormne številke. Vsega skupaj je cca 20.000 EUR.

potem pa ne kompliciraj. za tak znesek se samo zavede, da je bil opravljen transfer in to je to. nihce te ne bo nic spraseval, nihce te ne bo nic klical ....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pa se ti zavedaš koliko je dnevnih pologov po €50.000+, ti pa tukaj kompliciraš za €20.000 enkratnem znesku.
hysterical-1.gif

Dej položi ta denar in ne paničari.

Ribica

Zelenc'
13. okt 2007
22
0
1
A potem jaz lahko brez problema pridem z 20.000 (ali 2 x 10.000) na banko, jih položim in mi ne bo nobena davčna ali urad za preprečevanje denarja nič težil, od kje mi ta denar?