Polog gotovine na firmo

I

Izbrisan uporabnik 474

Kot prvo, denar ni tvoj, je od firme. In brez neke posojilne pogodbe (pa še to ne pije vode, ker mora denar biti na računu, da ti ga firma lahko posodi) ne moreš ti, kot fizična oseba, obračat tega denarja. Še manj pa da iz tega denarja plačuješ storitve, pa magari so za firmo, pol pa nazaj nakažeš razliko. Pa nima veze, ali si direktor ali lastnik. To je pač slabost d.o.o. -ja. Taka praksa recimo gre kot s.p.

Račun za storitev/izdelek je izdala firma in TRR firma je prva in edina postaja, kjer lahko ta denar pristane. Kakorkoli so vmes kakšni posredniki oz. vmesne postaje, je že peezdarija. Vprašanje je tudi, kako je z davkom...

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
menji računovodski servis, wtf ni njej jasn, čisto šalabajzerstvo

drgač pa dvign cene da bo za gotovinsko in kartično isto, nato pa dej popust na kartično plačilo, tko da boš čim manj z gotovino posloval

• Všeč mi je
Reactions: sad

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
sej zato pa strošek prevali na kupca, ker mu je muka čakat 40 min na banki

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Primer imaš tudi, ko matične banke nimaš v istem kraju in moraš za pologe hodit 20km stran.
Lahko pa imaš matično banko zase - se pravi za fizično osebo v istem kraju - in polagaš denar gor. Nato ga preko elektronske banke prenakažeš v firmo.

Pridejo dacarji in jim razložiš zakaj, in pokažeš papirje. Zaenkrat ni problemov, če lahko dokažeš, zakaj in od kje si prejel gotovino in jo položil na svoj trr in nato na firmo.

Gargy, če imaš kak link ali pa člen - kje piše, da se tega ne sme - oziroma, kakšen zakon kršim s tem dejanjem? Kako sem oškodaval državo? Katerega davka nisem plačal?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kot prvo, denar ni tvoj, je od firme. In brez neke posojilne pogodbe (pa še to ne pije vode, ker mora denar biti na računu, da ti ga firma lahko posodi) ne moreš ti, kot fizična oseba, obračat tega denarja. Še manj pa da iz tega denarja plačuješ storitve, pa magari so za firmo, pol pa nazaj nakažeš razliko. Pa nima veze, ali si direktor ali lastnik. To je pač slabost d.o.o. -ja. Taka praksa recimo gre kot s.p.

Račun za storitev/izdelek je izdala firma in TRR firma je prva in edina postaja, kjer lahko ta denar pristane. Kakorkoli so vmes kakšni posredniki oz. vmesne postaje, je že peezdarija. Vprašanje je tudi, kako je z davkom...

Če si prokurist je potem OK?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vseeno, tudi če si čistilka, delničar, predsednik nadzornega sveta, Šarec, Janša,... ne smeš.

Me pa zanima kaj delate tisti, ki imate edini poslovni račun pri tuji online banki? Recimo N26.

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43

jst bi to priporoču pa enkrat mesečno se zapel do italije. avstrije tist ka ti je bližje pa si fukn na račun je pa treba menjat banko+

to bi šlo in bi se jih večina rešl oderuških slo bank, bi blo pa dobr da bi hofer al pa lidl mela to možnost

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pri s.p. ju to lahko delaš brez težav, pri d.o.o. pa zadeva ne more tako laufat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113

jst bi to priporoču pa enkrat mesečno se zapel do italije. avstrije tist ka ti je bližje pa si fukn na račun je pa treba menjat banko+

to bi šlo in bi se jih večina rešl oderuških slo bank, bi blo pa dobr da bi hofer al pa lidl mela to možnost
Če je isto kot pri n26 potem gre samo 100 eur mesečno položiti brez provizije.

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
maš prov 100€ free nato 1,5% od zneska

se mi pa vseen zdi boljš da se fukne čimveč stvari na nfc plačevanje (mobitel, ura, kartice) pa to razliko zviša storitev, tko ima vseen manj denarja v blagajni, sefu tud če mu kdo vlom pa ga oropa je manj v izgubi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kakšna pa je razlika, če fizična oseba dnevni izkopiček nakaže na TRR podjetja preko izpolnjenega upn nakazila na pošti. Ali pa ta isti upn plača preko svoje spletne banke?

V vsakem primeru se na TRR podjetja vidi enak priliv, ki ga je nakazal Janez Novak. Nikjer ni vidno, kje in kako je bil upn plačan.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Kako jaz delam.
Bankovce polagam v NLB dnevno-nočni trezor, tako da pride denar direktno na TRR firme. Provizija je pač odvisna od pogajanj z banko. Na srečo imam v svojem kraju poslovalnico s trezorjem.
Kovance pa polagam na sledeč način: varčevalni račun->moj TRR->poslovni račun. S kovanci je največji križ, žal jih imamo veliko in se je treba znajti. Meni so svetovali polaganje na varčevalni račun, ker se s tem izogneš proviziji, ki je sicer za kovance (pre)velika. Računovodsko imamo zadevo poštimano, ker dobi računovodstvo točen seznam vse računov, ki se s pologom (bankovci + kovanci) zapirajo. Stvar se mora ujemati in je v redu.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kako jaz delam.
Bankovce polagam v NLB dnevno-nočni trezor, tako da pride denar direktno na TRR firme. Provizija je pač odvisna od pogajanj z banko. Na srečo imam v svojem kraju poslovalnico s trezorjem.
Kovance pa polagam na sledeč način: varčevalni račun->moj TRR->poslovni račun. S kovanci je največji križ, žal jih imamo veliko in se je treba znajti. Meni so svetovali polaganje na varčevalni račun, ker se s tem izogneš proviziji, ki je sicer za kovance (pre)velika. Računovodsko imamo zadevo poštimano, ker dobi računovodstvo točen seznam vse računov, ki se s pologom (bankovci + kovanci) zapirajo. Stvar se mora ujemati in je v redu.

No, ti isto delaš kot jaz - na svoj trr in nato poslovni.
Recimo kdaj imam situacijo, ko moram imet denar gor že preden se banka odpre. Pa grem že ob 6h zjutraj položit na svoj trr in prenakažem na firmo, da se kakšna stvar na hitro plača npr.
Kolega ima ženo na davčni, pa pravi, da če imaš dokazila, naj nebi bilo problemov. Plus recimo dokazila, da imaš banko za poslovni račun izven svojega kraja, imaš pa svojo privat banko v kraju kjer živiš. In pač nakažeš na svoj trr in potem prenakažeš, da se ti ni treba vozit drugam polagat.
Ni črno belo. Je nekak stvar dokazil/pogovora ipd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
No, ti isto delaš kot jaz - na svoj trr in nato poslovni.
Recimo kdaj imam situacijo, ko moram imet denar gor že preden se banka odpre. Pa grem že ob 6h zjutraj položit na svoj trr in prenakažem na firmo, da se kakšna stvar na hitro plača npr.
Kolega ima ženo na davčni, pa pravi, da če imaš dokazila, naj nebi bilo problemov. Plus recimo dokazila, da imaš banko za poslovni račun izven svojega kraja, imaš pa svojo privat banko v kraju kjer živiš. In pač nakažeš na svoj trr in potem prenakažeš, da se ti ni treba vozit drugam polagat.
Ni črno belo. Je nekak stvar dokazil/pogovora ipd.

to je glih problem, ker ni črno belo, torej se zanašaš bolj ali manj na dober dan inšpektorja.

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska

Tudi tole kot jaz vem ne gre.. Načeloma tvojega kafetarja ne bi smel plačevati iz blagajne? Pride teta gledat pa štet pa ti ne sme manjkat? Ne vem od tega sem že ogromno krat poslušal pa še vedno eni tako eni drugače..