Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Aja... s polnilcem, ne ohranjevalnikom... Ja, potem pa le odklopi kleme dol. Načeloma ne more biti nič, če se polni s priklopljenimi klemami, pa vseeno...
pa to mam jaz vse v enem, pa kao avtomatsko preklaplja - LIDL
Citat:
Aja... s polnilcem, ne ohranjevalnikom... Ja, potem pa le odklopi kleme dol. Načeloma ne more biti nič, če se polni s priklopljenimi klemami, pa vseeno...
Jaz ga tudi odklopim in odnesem na toplo. Napolnil sem ga s tem polnilcem/ohranjevalnikom iz Lidla. Sem ga parkrat pomeril z voltmetrom, in ko se je malo izpraznil, sem ga ponovno napolnil.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz mam Hofer/Tevion![]()
Ampak čez zimo lepo odnesem napolnjenega na toplo. Sem zadnjič po 3 mesecih nerabe pogledal kakšno je stanje in je bil poln, polnilec je delal le kakšno minuto.
Zakaj ga je treba odklopiti?
Zato, ker je na porabniku a ne. Sicer so vmes varovalke, tako da.
Če je akumulator poln ni nobenih težav, da ne bi preživel zime in precej nizkih temperatur (za te AGM modele govorim, ki imajo "gel").
Kaj je tako težko klemo odklopit? Izvijač in par sekund dela...
Aja, to imaš... Jaz imam istega -Lidl za 19,90 evra. Že peto sezono dela brez problema -priklopim v vtičnico, pa je. Ja, te ohranjevalce lahko komot priklopiš, ni treba odklapljati akomulatorja.Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
Citat:
pa to mam jaz vse v enem, pa kao avtomatsko preklaplja - LIDL
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
A kdo ve če imajo to Lidl zadevo še kje? Kak star link da vidim kako to izgleda?
V Lidlu v BTC-ju so jih včeraj imeli še kar precej.Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
A kdo ve če imajo to Lidl zadevo še kje?
Slovenj Gradec - danes gledal, še imajo več komadov v stalaži. Če v tvojem najbližjem Lidlu nimajo, ti ga naročijo iz drugih poslovalnic, kjer so še na zalogi. Poglej tudi v Hoferju -vedno imata Lidl in Hofer v istem mesecu prodajo teh stvari.Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
A kdo ve če imajo to Lidl zadevo še kje? Kak star link da vidim kako to izgleda?
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pa dobro ni..ni treba celo zimo dofilavat akumulator...mislim.