No, pa da napišem svojo izredno negativno izkušnjo s Citroen-om Slovenija.
V začetku avgusta sem pri AvtoMerkurju v Ljubljani, na Samovi, naročil 16 Amperski polnilni kabel od Citroena C-Zero. 16A polnilec omogoča cca. 50% - 60% hitrejše polnjenje, kot Amperin polnilec oz. kot mobilni polnilci vseh električnih avtomobilov, ker se zdaj dobi le 10A za vsak električni avto.
Ker jih je bilo le še nekaj kosov (menda 17) na voljo, sem enega naročil pri AvtoMerkurju na Samovi. Rečeno mi je bilo, da pride v enem tednu in bil sem vesel. Vmes smo šli na dopust in bil sem v pričakovanju, da ko pridemo nazaj, da me bo polnilni kabel čakal.
A me ni. Vodja nabave rezervnih delov je rekel, da se bo še 1x obrnil na Citroen Slovenija (prej je posredoval že 5x - mi je pokazal emaile), da zaloga še vedno je, sicer manjša, a še vedno. Po enem tednu spet nič. Vodja prodaje rezervnih delom mi je rekel, da je večkrat posredoval pri Citroenu Slovenija, kaj se dogaja, a so z njihove strani prihajalo le odgovori, da so posredovali v Francijo, a še nič ni prišlo.
No, in potem jih je tudi v Franciji zmanjkalo in se ga ne da dobiti več. Preteklo je več kot en mesec, polnilec ni prišel, v vmesnem času pa jih je zmanjkalo.
Zato mi je bilo rečeno, da mi bodo prodali svojega, od njihovega demonstracijskega Citroena C-Zero in da bodo za tega uporabljali 10 Amperskega, ki je še na voljo.
Danes je en mesec in pol od mojega naročila in sem bil danes v pričakovanju, da ga dobim, kar mi je bilo ta teden obljubljeno, ko dobim klic, da je ta isti Citroen Slovenija, ki je bil v tem času nesposoben dostaviti kabel iz Francije, zablokiral, da bi lahko dobil njihovega 16 Amperskega.
In tako se zgodba končuje. Ta isti Citroen Slovenija, ki v enemu mesecu in pol ni mogel pripeljati polnilnega kabla v Slovenijo in je posledično zmanjkalo 16A polnilnih kablov, zdaj blokira, da se mi vsaj oddolži z njihovim rabljenim 16A kablom.
Kako hitro so se premaknili, ko me je bilo potrebno blokirati...
Sicer mi nekaj obljubljajo, da bodo v ponedeljek še 1x poizkusili, ne vem sicer kaj glede na to, da je blokada pri njih, ampak glede na tole slabo izkušnjo, od njih ne pričakujem več ničesar pozitivnega.