Polna/prazna luna - vpliv na nas?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jutri bo polna luna.

Policisti govorijo o tem fenomenu da je v tem času več nesreč in izgredov ko ponavadi.
Zdravniki govorijo o tem da je takrat več ponesrečencev.
Znanstveniki govorijo da vpliva na počutje in izločanje tekočine iz telesa v tem času.
Vsi poznamo geofizikalna pojava plimo in oseko.

Moji doma pravijo da sem takrat neverjetno razdražljiv in se z lahkoto skregam. Sam tudi zadnje čase opažam da sem res tečen in da sem tudi bolj apatičen če ne že skoraj depresiven.

Mene pa zanima kako vi kaj občutite tole polno ali/in prazno luno? Ali kaj vpliva na vas? Na kakršen koli način?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
To je vse v glavi
wink-1.gif

Je pa res, da je ob polni luni dosti bolj svetlo, zato lahko počneš razne norije, medtem ko v trdi temi tega ne moreš.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Babice v porodnišnicah trdijo, da je ob polni luni več porodov.
Mogoče res luna nekako vpliva, spomnimo se na setveni koledar.
Jaz osebno nimam občutka, da bi luna kaj vplivala name, ssem pa res danes do konca utrujena.
Samo za to ni kriva luna, ampak sem kriva sama, ker sem hotela delo za katerega bi rabila
najmanj 3 dni , narediti vse v enem dnevu.
bonk.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
jst sm občasno tečna, ko je polna luna, ampak to res bolj poredko. Večkrat se mi zgodi, da zvečer ne morem zaspat...aja, pa lačna sem bolj takrat (zakaj le ni obratno
rolleyes-1.gif
)

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
joj, ta polna luna... Takrat ko je polna ni govora da bi zaspala normalno ampak kar bedim in se premetavam po postelji vse do jutra. čeprav nikoli ne vem kdaj je/bo, to vedno znova ugotovim zvečer, ko bi mogla zaspat pa ne morm
uf-1.gif
. drugače pa nima name nobenega drugačnega vpliva

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Domači mi pravijo, da sem ob polni luni bolj tečna. Ampak ne vem če bo ravno držalo. Tečna sem lahko tudi, če ni polne lune. :p Sama pa ne opazim nobenega vpliva lune name, no vsaj zaenkrat ga še nisem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Tisti dnevi se ponavljajo v enakih intervalih kot lunine mene
grims-1.gif

naključje.press

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Polna luna ima po tradiciji določen vpliv na vsa živa bitja. Ker ni popolna tema kot pri mlaju je okolica vidna zato je primeren čas za plenilce da poiščejo svojo žrtev. Živčnost, nevroza se ponavadi pojavi pri potencialnemu plenu, ki si misli "dej me že enkrat ulovi da bo mir".
tongue-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Se spomnim primerov, ko smo meli kakšne nore vikende, pijanica do kraja, pizdarije non stop v igri, pa še sami nismo zakaj je tako in smo prišli do ugotovitve; Ni kriv alkohol, kriva je polna luna
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
jst sm občasno tečna, ko je polna luna, ampak to res bolj poredko. Večkrat se mi zgodi, da zvečer ne morem zaspat...aja, pa lačna sem bolj takrat (zakaj le ni obratno
rolleyes-1.gif
)

Kot da bi sebe brala
grin1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
na mene polna luna vpliva samo pri vožnji ... ponavadi sem tisti dan ful neskoncentriran na cesti

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Zdravniki govorijo o tem da je takrat več ponesrečencev.

Not true. So delali v KC raziskavo o tem in rezultat je bil, da ni prav nobene povezave.

Na splošno mislim, da je zadeva mit, placebo, pravljice naših starih mam... kot še marsikatera podobna zadeva.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Name tudi kar malo vpliva, opažam, da znam biti bolj tečen kot ponavadi. Sploh na šihtu.

Drugače pa na našo malo (2 leti) vpliva, da je joj. Sploh ni treba gledat na koledar, samo da si malo z njo tisti dan in ti je vse jasno. Drugače je ful pridna, ko pa je polna luna ji pa nič ni prav pa fertik.

lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Veš kako jaz rečem. Polna luna in PMS, sta le še 2 od 365 dni v letu, ko so ženske še posebej občutljive in razdražljive.
grin1.gif

Dec je pa itak že po defaultu kriv.
grin1.gif

ups, "kriv"