Policisti v lovu za voznikom...voznika odneslo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Pravzaprav država raje vidi da je več prekrškov, več nesreč, več mrtvih, ker si ji to bolj splača.
glede na to, da je večina mrtvih v starostnem razredu do 30 let, torej gre za ljudi, v katere je država vložila od 10 do 20 let izobraževanja, otroških dodatkov, olajšav, subvencij itd, ....
Nisem vedel, da je največ mrtvih v starostnem razredu do 30 let. (A tle so najslabši šoferji?)
Vem pa, da jih je na zavodu na zaposlovanje največ v temj starostnem obdobju. torej takih, ki jim je država plačala 10 do 20 let izobraževanja, otroških dodatkov, olajšav, subvencij itd, .... zdej jim paplačuje še socialno.
Pa tudi če se uboije en 30-letni zaposlen, pač na njegovo delovno mesto skoči drug, pa potem njemu ni treba državi plačevar socialne, tko da je tud to plus za državo.
Zavarovalnice itak vse delajo z dobičkom, avto se pa hitro popravi.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Mejduš enega pisanja in bistvo vseh teh 7 strani je samo tole. Da sta policaja videla avto, registrsko. Lahko bi se ustavila, sporočila kakšni patrulji, če je slučajno bila še kje kakšna, po vsem tem pomanjkanju kadra, in bi ga elegantno ustavili. Še prej pa bi preverili lastnika ( vem obstaja možnost da ni vozil lastnik) in ga grejo počakati kar na dom. Če se daš na to, da bi ga čimbolj elegantno ustavil se da. Sam je lepo imet malo akcije. Še dobro, da res ni bilo hujših poškodb. To zagovarjanje, da kar zbrišemo zakone, pa lepo vas prosim. Ne gre se za tole ( moje razmišljanje ). V tem primeru je bilo pa no matther what. In ja, je veliko pobegov, ki jih ni evidentiranih. Tako kot so že omenili nekateri uporabniki. Jaz vem za enega prejšni mesec. Če se je tako dogajalo, kakor mi je bilo povedano,
hysterical-1.gif

Nauk: Ja, so željeni akcije. [censored] ga, novo škodo je treba testirat.
cool-1.gif
Lahko bi se potem lepo odpeljali naprej in čakal kakšnega ki bi privijugal mimo, so se pa z njim ukvarjali za brezveze.

Sedaj pa hitro pisat, da je bil sigurno nabit in da je bežal. ker če ne bi se ustavil.
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113
A vi ki pisete nebuloze preberete za seboj? Po vasi logiki, bi morala patrulja sporocit naslednji. kaj pa bi naslednja naredila? Sporocila se naslednji? In kok casa bi si tako sporocali? Ustavljati ga itak nima smisla ker se revez lahko ustrasi in zacne bezat.

Z blokadami pa je tako - nekega dne, bo nek tak bedak prevozil stingerja in se fajn razbil. takrat bomo pa lahko od nekaterih veleumov brali, da so policaji prevec filmov gledali, ce se niso mogli samo za njim peljat itd...

Lejte frajerji - ce voznika ne ustavis, mu ne mores dokazovat voznje pod vplivom alkohola. verjamem da bi vas nekaj tu gor zelelo da bi lahko mirno furali pijani ampak zal vam tega zakon ne dopusca. In ne bit taki hinavci in jamrat kako je policija kriva zaradi pregona - ce bi ta voznik bil trezen je vprasanje ce bi sploh bezal in mogoce bi tudi ovinek zvozil oz. s ena koncu ne bi zaletel.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Maaahhhh.... glej, men je dejansko čist vseeno kakšen voznik je v avtu. Pijan, zadrogiran, slep, brez nog, s samo enim prstom, če se pripelje po svojem pasu, je zame dovolj. Gre se za tole, da se take ljudi spravi s ceste. Ne pa za vsako ceno in da se elegantno. Kako? Ja prov no, ti bom opisal svoj primer, ko sem dohitel enega takega. Ne pravim, da je bilo pravilno, mogoče pa bi bilo potrebo razmisliti. Več ksno, sedaj se mi mudi naprej.
wink-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Heh, se vidi, koliko različnih ljudi je prijavljenih z različnim razmišljanjem. Zakaj bi dal spredaj vozečemu sploh povod, da bi bežal.
wink-1.gif
Moja taktika bi bila taka, da pijanček spredaj sploh nebi bežal.
Se vračam ponoči domov in dohitim avtomobil, ki mi je deloval sumljivo. Neko čudno vijuganje, ma mu je še kar dobro šlo po svoji strani, je pa bil trenutek, ko je bilo groza gledat. Vozim nekaj 10m za njim. On je iz neznanega razloga pospešil.
shocked-1.gif
V tem trenutku je občutek tako beden, ko veš, da bo lahko svetovna štala, pa ne moreš NIČ. Seveda se nisem pognal za njim. Enostavno spustil gas, da se je odpeljal naprej. Tako bi lahko naredil tudi policist. ( govorim za moj primer ) Sem ga pa iz ovinka še vedno imel v vidnem polju. In glej ga zlomka, na mojo srečo je potem zavil pri odcepu Šebrelje. No, tam me potem ni več skrbelo. Ogrožal bo samo še sebe ob taki uri. Policaj pa takoj lučke in gremo lovit, no matter what. Sklepam, da bi bilo tako, po tem kar delajo. Lapo bi zavili za njim in šele tam vklopili lučke. Ne, še bolj elegantno. Lepo nakazuješ, da si hitrejši, če te lahko spusti naprej. Ko ga prehitiš se lepo ustaviš in ga maš. Brez akcije in ogrožanja drugih.
Sedaj bo sledilo vprašanje, kaj pa če se v tem primeru ne ustavi. Ja spoustiš ga naprej in se odpelješ za njim. Brez lučk, ker to ga še dodatno vzpodbuja. In dejstvo je, da tak pijan človek bo slej ko prej nekje končal. Bolje, da se mu konča pri 50km/h kot pri 80km/h.
Najbolj butasto je tole, da se potem še zaganja vate od zadaj, češ, dejva midva še malo pospešit, da bo plen še večji. Glej, to ni delo policije. In ne mi s kakšnimi rekla kazala, ker sem bil lahko še sam deležen tega. Ma je mojster naletel na napačno osebo. Pa nisem edini. Pride za tabo pa se nekaj zaganja, da boš ja naredil še več prekrškov ( odvisno kolk si munjen v glavi) in tega jaz ne odobravam. Sedaj boste rekli, je že dobil svoje, kar je đek iskal. Se popolnoma strinjam z vami. Ne pomislite pa, da bo sprovociran voznik divjal čez vse meje in se lahko mi znajdemo ob napačnem času na napačnem kraju.
zmaga.gif
Houston, we have a masaker.

Evo, lepo so jih zasledovali, posneli vse norčije, majo tudi tablice. Ampak potem je bilo treba dobiti tega motorista no matter what. Tukaj se ni nič zgodilo, k sreči. Sedaj bo pa Apollo povedal kje bi nastal problem, če tega motorista nebi ustavili. Posnetek je, tablice so tudi, ga obiščeš oz počakaš na domu in pišeš položnice. A tale video posnetek ni dovolj trden dokaz?

Tukaj so vedeli da niso imeli šans, pa so vedno divjali za njim. Ja sej vem, treba ga je spravit s ceste. Ampak po n poizkusih so videli, da ne gre tako. Zgruntat bi moral drugo taktiko. Potem pa poka.

In NE, ne bomo kar brisal zakonov, ker potem jaz ne grem več na cesto, SPLOH.

Nazadnje urejeno:

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kot da nismo predebatirali že o tablicah ki ne pripadajo vozilu in o nekom ki s svojo vožnjo (brez preganjanja) ogroža druge. zgleda da le še eno in isto ponavljamo v nedogled... hja no, je pač težko prebrat celo temo od začetka do konca.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
...
Nisem vedel, da je največ mrtvih v starostnem razredu do 30 let. (A tle so najslabši šoferji?)
Vem pa, da jih je na zavodu na zaposlovanje največ v temj starostnem obdobju. torej takih, ki jim je država plačala 10 do 20 let izobraževanja, otroških dodatkov, olajšav, subvencij itd, .... zdej jim paplačuje še socialno.
Pa tudi če se uboije en 30-letni zaposlen, pač na njegovo delovno mesto skoči drug, pa potem njemu ni treba državi plačevar socialne, tko da je tud to plus za državo.
Zavarovalnice itak vse delajo z dobičkom, avto se pa hitro popravi.
starost mrtvih po nesrečah si lahko ogledaš na statistikah od policije. tistih, katerim ti sicer ne verjameš, ampak se vseeno rad sklicuješ nanje. pa to niti nima veze. verjetno ti zdaj ne bo težko malo argumentirati tvojo izjavo o zaslužkih države s zaradi nesreč, seveda tudi ob upoštevanju stroškov, ki sem ti jih jaz naštel?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
mal narobe si povedu, on se sklicuje na podatke policije samo kadar govorijo njegovi trditvi v korist. Če podatki policije nasprotujejo oz. se ne ujemajo z njegovimi trditvami, takrat so podatki netočni oz. namerno prikriti.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
mal narobe si povedu, on se sklicuje na podatke policije samo kadar govorijo njegovi trditvi v korist. Če podatki policije nasprotujejo oz. se ne ujemajo z njegovimi trditvami, takrat so podatki netočni oz. namerno prikriti.

Seveda policijski podatki NISO NIKOLI namreno prikriti..ne ne..NIKOLI NIKDAR

Tudi takrat niso bili ko je bila ubita poštna uslužbenka v kresnicah....policaji so takoj povedali da je njihova kolegica skrivala morilca pri sebi doma... in seveda so policaji takoj povedali da je ta policajka SODELOVALA pri preiskavi v tej nesrečni pošti...in policija je takoj povedala kdo je zdaj sploh kriv..al je bil umor po naročilu ali v čem je smisel policajkine vloge v tej dramatični zgodbi..

Torej policaji NIKOLI ne zavajojo javnost s svojimi akcijami...NIKOLI IN NIKDAR

Zdaj pa to 10x preberi...vendar pazi kaj boš prebral in seveda kaj boš ugotovil..pa vem da ti ne bo uspelo..posebej če si v resnici policaj/ka

Povzetek:: Nimaš pojma nič
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113
zadnjic si pisal da si je kraj ogledala kljub temu da je bila prosta. Torej a je sodelovala v preiskavi ali ne...?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
kot da nismo predebatirali že o tablicah ki ne pripadajo vozilu in o nekom ki s svojo vožnjo (brez preganjanja) ogroža druge. zgleda da le še eno in isto ponavljamo v nedogled... hja no, je pač težko prebrat celo temo od začetka do konca.

Uff...zajebal. Res spregledal. Hja....to sedaj res spremeni situacijo, močno. Ampak, po osebnih izkušnjah, kar jih imaš. Ravno vsi se pa ne vozijo kr z enimi tablicami, ali pač?. Če si obravnaval 100 primerov, ko to toliko zagovarjate, potem je morala biti vsaj polovica kar z enimi tablicami?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ravno vsi se pa ne vozijo kr z enimi tablicami, ali pač?. Če si obravnaval 100 primerov, ko to toliko zagovarjate, potem je morala biti vsaj polovica kar z enimi tablicami?
Upoštevaj še lokacijo dogodka: NM

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
razmisli, da če bi policija odkrito nehala preganjati tiste, ki ne ustavijo, potem bi ljudje (ob višinah trenutnih kazni) postali motivirani za menjavo tablic, ali pa kar avtov s prijatelji.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
@suzica
seveda da so takoj povedali ko so ugotovili da je res. Ja maš prav. So prikrili, skrili, zanikali... Sam čudno da dons o tem govorimo...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Metek v celo, in ja kljubtemu bodo se vedno bezali, a bo vsaj selekcija da nebi isti v prihodnje spet bezal

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/bo-sel-v-zapor-potem-ko-je-zbil-sedem-ljudi.html

Se en,ki ga je bilo treba ujet za vsak ceno, čeprav so imeli njegovo REG številko, cena je pa za državo nizka, 7 oseb poškodovanih, na srečo nič mrtvih.

aplauz.gif

Očitno po novem dobis lahko celo zapor, ce povzrocis prometno nesrečo brez smrtnega izida.
crazy1.gif

Daj a sploh veš kakšne pišeš
bonk.gif

Evo ti ena iz prve roke : enkrat sta na petrol pripeljala tankat 2 očitno zadeta/pijana osebka, poklicali policijo, posneta na kameri, policaji rekli da jih ne bodo lovili itak sta na posnetku pa registracija pa vse, so ju samo tako iskali po mestu, čez pol ure je pa počilo - zaletela sta se z najmanj 100 kmh v družino z dojenčkom. Eden je bil na mestu mrtev, drugi huje poškodovan, družina hvala bogu lažje poškodovana ker so imeli neki velik avto pa vsi privezani.

Zdaj pa ti meni povej kaj je bolje, da jih policija lovi in MOGOČE ob tem pride do prometne ali pa če se divjaki prosto vozijo po cesti
confused-1.gif

Če se mene vpraša, cestno zaporo pa metek v čelo
10.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, tudi jaz mislim, da je treba take spravit iz ceste. Če obstaja zakon, obstaja za vse. Če te policaj hoče ustavit, morš pač ustavt. Kje je logika pobega zdej? Tukaj ni izgovorov. In če takšen človek fura dalje ma da ga policija ustavi kakor jim pač rata.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ja, tudi jaz mislim, da je treba take spravit iz ceste. Če obstaja zakon, obstaja za vse. Če te policaj hoče ustavit, morš pač ustavt. Kje je logika pobega zdej? Tukaj ni izgovorov. In če takšen človek fura dalje ma da ga policija ustavi kakor jim pač rata.
Jest tud mislim da je treba take spravit s ceste, pa ne samo pijance, tudi prehitre, tiste ki ne upoštevajo prometnih znakov, ...skratke vse ki delajo prekrške BREZ RAZLIKE.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
In zakaj policija pri nekaterih tudi nevarnih prekrških voznika niti ne poskuša ustavit (npr divjake), pri drugih prekrških pa lovi za vsako ceno neglede na krive ali nedolžne žrtve? Znaš to pojasnit?