Policijsko ustavljanje na odstavnem pasu

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
A ti si osebno videl da so ga ustavili? Al si samo videl ustavljena oba avtombila? Ker a ves, dolžnost policije je, da tak avto zavaruje. In policijsko vozilo s prižganimi rotacijskimi lučmi je enostavno bolj opazno kot če ima nek avto prižgane samo varnostne utripalke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pa da bi cesto zaprli za 2 minuti in zrinili avto na odstavni pas?

verjetno se je enrečni voz pokvaril tako, da mu je zategnil ročno, spredi so čeljusti prjele diske nemilostno, pa še iz prestave ga niso mogli dat. sem videl, da so ga z viličarjem naložili na avto vleko.
smile-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ja to ravno ne bom trdil, da sem videl, da ga je ustavil. Ampak če bi bilo vozilo v okvari bi se verjetno za njim ustavil in ga tako na nek način zavaroval, če prav sklepam. Policaj je pa stal pred njim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sori..sam moram

civilist je zavaroval policijsko vozilo v okvari. verjetno se je bal anleta in uničenja državnega premoženja.

mogoče je pa policijski voz crknil tkao an hitro, da je ta komaj ustavil in potem kolona..pa se ni mogel več vključit na sosednji pas.

ne vem kako lahko obsojaš, če nisi videl zgodbe od začetka do konca.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Glej, sam sklepam po logiki... nerazumem zakaj se je ustavil pred njim.... razen če ga ni mislu šlepat oz. če to policaji sploh počnejo. Verjetno bi se policaj moral ustavit na odstavnem, odkoratkat do "kao" pokvarjenega vozila, ga probat porinit do odstavnega pasu, da sprosti pospeševalni pas, pol pa zgodbo naprej reševat.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po tvoji logiki se pač sploh ni treba ustavit če te ustavlja policija, vedno se namreč lahko zgodi kaj nepredvidljivega in ti ne boš tvegal. go for it, samo ne se čudit ko te bo država fizično prisilila, da boš spoštoval njena pravila.

Samo komentiram tvoje pisanje. Kaj pa, če bi se ustavil, počakal na policaja, in ko bi slednji prišel do okna, ga prosil, če se lahko zapeljeta do naslednega izvoza, ker na tistem mestu ustavljanje ni varno? Bi to šlo skozi ali bi policaj to imel za nepotrebno podjebavanje?

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj pa da bi cesto zaprli za 2 minuti in zrinili avto na odstavni pas?

verjetno se je enrečni voz pokvaril tako, da mu je zategnil ročno, spredi so čeljusti prjele diske nemilostno, pa še iz prestave ga niso mogli dat. sem videl, da so ga z viličarjem naložili na avto vleko.
smile-1.gif

Ahaaa... sorry tega prej nisem porajtu... viličar je bil v igri... zdej mi je pa vse jasno
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po tvoji logiki se pač sploh ni treba ustavit če te ustavlja policija, vedno se namreč lahko zgodi kaj nepredvidljivega in ti ne boš tvegal. go for it, samo ne se čudit ko te bo država fizično prisilila, da boš spoštoval njena pravila.

Samo komentiram tvoje pisanje. Kaj pa, če bi se ustavil, počakal na policaja, in ko bi slednji prišel do okna, ga prosil, če se lahko zapeljeta do naslednega izvoza, ker na tistem mestu ustavljanje ni varno? Bi to šlo skozi ali bi policaj to imel za nepotrebno podjebavanje?

Sej če boš se potrudil in pogledal enega mojih odgovorov v tej temi na začetku, sem napisal da se folk na AC ustavlja izjemoma in to ne za neke nepomembne stvari. Vprašaš lahko, ni prepovedano, policist pa ti bo odgovoril kar ti bo...jaz tega ne morem predvideti.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Spet ogromno enega odvečnega pisanja.

Čisto normalno, da te ustavijo na odstavnem, saj miličniki ne morejo vedeti na katerem izvozu boš šel ven.

Je pa jasno, da če na človeški način izraziš dvom o varnosti, tudi miličnik ne bo imel nič proti vožnji do prvega izvoza.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tule nimaš prav. Policist nima pravice po nepotrebnem ogrožati mojega življenja, kar ustavljanje na odstavnem pasu je. Postajališča in izvozi na slovenskih AC so vsakih par minut vožnje. Nobenega, ampak prv nbenega razloga ni, da bi koga ustavljali na odstavnem pasu ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Spet ogromno enega odvečnega pisanja.

Čisto normalno, da te ustavijo na odstavnem, saj miličniki ne morejo vedeti na katerem izvozu boš šel ven.

Je pa jasno, da če na človeški način izraziš dvom o varnosti, tudi miličnik ne bo imel nič proti vožnji do prvega izvoza.

Saj ne rabijo vedet, kje boš šel ven. Pkažejo ti, naj voziš za njimi in gredo do primernega kraja. Če si namraval iti kam drugam, pa to ni njihov problem - sledit jim moraš.
Pa zato niti ne rabijo svetlobne table zadaj, se da z roko pokazat. Mene so tako na portugalskem sneli s provido, brez take table. Je prižga lučke, zaplejal všttric z mano in mi z gesto pokazal, naj mu sledim ... Ustavila sva kakih 15 km naprej, na izvozu šla ven.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Jah tko nekak bi bilo normalno ja, ampak če oni ne mislijo, jim je treba kakšno stvar tudi namignit
cool-1.gif

Na avtocesti me še niso snel, v mestu pa se nisem ustavil niti na avtobusni, niti nisem enkrat hotel na pločnik zapeljat. Sem lepo pojasnil zakaj in ni bilo problema, obakrat smo potem opravili v prvi stranski ulici, brez hude krvi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Jah tko nekak bi bilo normalno ja, ampak če oni ne mislijo, jim je treba kakšno stvar tudi namignit
cool-1.gif

Na avtocesti me še niso snel, v mestu pa se nisem ustavil niti na avtobusni, niti nisem enkrat hotel na pločnik zapeljat. Sem lepo pojasnil zakaj in ni bilo problema, obakrat smo potem opravili v prvi stranski ulici, brez hude krvi

ko te policaj ustavlja je kdo na delovnem emstu, v službi in mora razmišljat? ti, ali on?
če bi ti razmišljal, potem ne bi bilo potrebe po ustavljanju, ker pa nisi, si v nekem prekršku in sedaj naj pametnejši oz tisti, ki razmišlja takrat, pa to očitno nsii ti, uredi ustavljanje tako, da bo varno za vse.

jaz na blagajni ne razmišljam kako bo blagajničarka aksirala. gledam jo v roke, d ane kasira dvakrat, spotoma pa v vidno polje lovim noge, joške, al pa njene oči. razmišljam pa, kje imam denarnuico. če sem pri volji, se mal nasmehnem, kako ustrelim in če ona pozabi razmišljat, grem dam s par evrov več v denarnici.

tok o rzamišljanju

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Kar se tiče ustavljanja na AC, Res je da te lahko policisti ustavi kjer mu paše ampak jetreba gledat na varnost kot prvo..

Primer, ko sm se pelu proti severu Nemčije in sm zagledu Policijsko Omego pred razcepom se ustavu na odstavnem pasu da jih uprašam za smer (leta in leta nazaj) me je tako nadrl da nism vedu kaj bi... sploh do besede nism pršu
confused-1.gif

... da kaj se grem in ali se hočem ubiti in da kaj takega NIKOLI več ne naredim!!!

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ne, obakrat sem bil ustavljen zaradi "kontrole" in jo odnesel z "hvala lepa, srečno"

Povedal sem svojo izkušnjo in namignil kako se da zadevo z minimalno napora rešit čisto človeško.

Ampak si očitno apriori proti mahonyjem, pa si me takoj napadel
tongue-1.gif

Tist o blagajničarki pa je bolj za spam kotiček
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..apriori sem proti bedarijam. če me nekdo želi povprašat po lajsn end ređistrejšn na način, da me ustavi na odstavnem..je zrel za odpoved.
če naredim prekršek, pa naj tudi malo razmisli kako in kje me bo varno ustavil. sem 100% prepričan, da bo mahoni potrdil, da jih to tudi učijo. mahoniji čuvajo življenja, ne ogrožajo. praviloma.

nisem pa jaz nič proti njim. imam samo dve mnenji..ki se izključujeta in je ne 100% pravo.
al so premalo plačani za večjo učinkovitost
al so pa totalno nesposobni.

naš mahoni se recimo tuki trudi, nam pojasni amrsikaj, ga mal podražimo..odločno preveč si nalaga dela za tisto mezdo. pač dejstvo je, d aimajo mezde. je pa res, da si mnogi še mezde ne zaslužijo. sam kaj je bilo prej. nesposoben policaj, al slaba plača.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
ti imaš čist preveč cajta
grin1.gif

lej, še enkrat tole

Citat:
Povedal sem svojo izkušnjo ...

pa še enkrat preberi moje poste, nikjer ti ne nasprotujem

ampak če že hočeš komentar, pa ja, se strinjam, tudi sem že videl, ko je octavija ustavila avto na odcepu btc proti golovcu

tko
evil.gif