Policija?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A kako odgovorit?
Samo napiši, kakšno kazen bi dal policaju, ki je v preveliki vnemi, kako nekoga spravit ob težko prislužen denar (za nepomemben prekršek) povzročil nesrečo s težko telesno poškodbo.

Zakaj kar nekaj predvidevaš? Se sploh še pogovarjama o policistu, ki je padel iz motorja? Kakšna vnema? Ustavil je vozilo, ki je prekoračilo dovoljeno hitrost in potem sam sebe poškodoval. Ti pa pišeš kot da je motor padel na ustavljeno osebo?

Vidim da imaš zelo slabo mnenje o policajih in tako sedaj vsakega vidiš. Išči napake in jih boš tudi našel. Ampak zapomni si, obstajajo dobri policaji in takšen kot si ti do njega, takšen bo on do tebe. Če pa si eden izmed tistih karakterjev, ki policaju takoj reče zakaj njemu gnjavi in naj gre raje prave zločince lovit pa je itak vse jasno kako bo potekal postopek.

Z policisti je treba delati v rokavicah. Imajo namreč poklicno deformacijo: za njih so vsi krivi nevarne vožnje, alkohol, droge, orožje, nasilnost,...to oni vidijo vsaki dan in to tudi vedno pričakujejo. Tudi sami morajo biti od začetka malce bolj agresivni, uradni, resni, strogi, da se vzpostavi avtoriteta, ki je nujno potrebna pri tej službi. In to marsikdo narobe interpretira. Ko pa vidijo da je oseba kul pa se tudi sami malce sprostijo in postanejo bolj človeški. Če pa je oseba tečna že od začetka in z vsemi štirimi ovira postopek potem pa ja, stvar postane zelo resna.

In seveda ja, obstajajo policaji, ki so totalni kreteni in se sploh ne ve zakaj so postali policaji. In veš kaj? Drugi policaji jih sovražijo ker dajejo slabo luč na celotno policijo.

Ali pa imajo ljudje prevelika pričakovanja od policije? Isto opažam v bolnicah in raznih inštitutih, ena sama napaka, lahko je tudi malce manjša in je panika kot da se celi sistem podira.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
A dej dej.....kadarkoli rabis posteno pomoc plicajev let ti najdejo 101 razlog, da ti ni pomoci kao.....ko pa malce prehitr peljes, al pa karkoli podobnega, je pa ceu drek....Cez fer policaja verjetno noben nima nic za povedat.....ponavad se "plujva" naduvane kekce v uniformah kajne? Vecina ni cloveskih, pa se lahko na trepalnice postavis.....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Brez besed sem. Kaj lahko sploh odgovorim takšnemu? Mi je pa jasno zakaj se ne razumeš z policaji (spet ne z vsemi saj niso klonirani). Pa verjetno imaš z ljudmi na splošno težave.
evil.gif
A kako odgovorit?
Samo napiši, kakšno kazen bi dal policaju, ki je v preveliki vnemi, kako nekoga spravit ob težko prislužen denar (za nepomemben prekršek) povzročil nesrečo s težko telesno poškodbo.

Nekateri ne štekate, da je policistov posel, da nadzoruje promet in piše kazni. Da nisi ti eden tistih pacientov, ki nadiraš redarje, ker so ti kazen dal za nepravilno parkiranje. Pol so pa vsi drugi krivi, samo ti ne. V bistvu imaš ti hujše komplekse kot policisti, čez katere tako pljuvaš.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Citat:
Brez besed sem. Kaj lahko sploh odgovorim takšnemu? Mi je pa jasno zakaj se ne razumeš z policaji (spet ne z vsemi saj niso klonirani). Pa verjetno imaš z ljudmi na splošno težave.
evil.gif
A kako odgovorit?

Če sem pravilno razbral iz prej napisanega...ti situacijo, v kateri se policist ustavi in med sestopanjem iz motorja pade ter se poškoduje smatraš za povzročitev nesreče s težko telesno poškodbo? DA/NE?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Saj to je neprilagojena hitrost. Če ne bi vozil 0 km/h, gotovo ne bi padel. Torej mora biti kaznovan za prepočasno vožnjo in za oviranje prometa.
hysterical-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A dej dej.....kadarkoli rabis posteno pomoc plicajev let ti najdejo 101 razlog, da ti ni pomoci kao.....ko pa malce prehitr peljes, al pa karkoli podobnega, je pa ceu drek....Cez fer policaja verjetno noben nima nic za povedat.....ponavad se "plujva" naduvane kekce v uniformah kajne? Vecina ni cloveskih, pa se lahko na trepalnice postavis.....

Ja sam se pa pojavi problem, ker je vsak policaj, ki se vas pač ne usmili, ko peljete 70km/h čez naselje, kekec ki si pumpa ego ane?
Ma dej zaradi takih pacinetov, kjer velja samo pljuvanje pa so policaji v velikih primerih tako zajebani kot so. Nimaš se kaj žaliti, če narediš prekršek se lepo človeško zmeniš in stojiš za svojimi dejanji, brez pametovanja, pluvanja zakaj je prasec ravno tebe ustavil
bonk.gif

Sam sem že parkrat padel na radar in na hinavskih lokacijh ob tabli konec naselja, pa sem pripeljal 66, pač [censored] ga, kršil sem in sprejel kazen za katero sem sam odgovoren. Niti na kraj pamet mi ni padlo, da bi iz tega vidika na policaja gledal kot nekoga naduvanega, nečloveškega. Opravlja svoje dela, mar ga vi ne? Pa četudi je to ustavljanje ob tabli konec naselja, [censored] ga zakon je tako pisan. In ja še kako znajo biti človeški, me pa zanima kako človeško se vi z njimi menite da imate take probleme?
In kadar sem jaz rabil policaje sem jih vedno dobil, brez problemov, tko da ne lapajte v tri dni. Je pa vsesplošno pljuvanje pri plicajih tle pri nas in po balkanu itak stalnica, tako da me sploh čudi da se sploh kdo odliči za poklic prometnika.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Če sem pravilno razbral iz prej napisanega...ti situacijo, v kateri se policist ustavi in med sestopanjem iz motorja pade ter se poškoduje smatraš za povzročitev nesreče s težko telesno poškodbo? DA/NE?

DA. O tem ni nobenega dvoma.
Padec z motorjem je povzročitev nesreče, zlom ključnice pa težja poškodba. Tako bi policaj napisal v zapisnik, če bi se tebi zgodilo isto. Pa pri nesrečah s telesnimi poškodbami tud moraš poklicat policijo, pa ne mislit da zastonj pridejo. In če bi kar sam odšel do bolnice, bi ti zaračunali še pobeg - na policijo bi te prijavili na urgenci, to so dolžni narest.

A nismo pred časom tu brali, ko je policaj na hrvaškem spravil upokojenko ob pol pokojnine, ko je padla s kolesom in se ni poškodovala?

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Niti na kraj pamet mi ni padlo, da bi iz tega vidika na policaja gledal kot nekoga naduvanega, nečloveškega. Opravlja svoje dela, mar ga vi ne? Pa četudi je to ustavljanje ob tabli konec naselja, [censored] ga zakon je tako pisan. In ja še kako znajo biti človeški, me pa zanima kako človeško se vi z njimi menite da imate take probleme?
.
Bi ti dal prav, ČE
-bi bile tud kazni v zakonu človeške (no saj so, samo policaji opominov ne izrekajo..
-omejitve človeške,
-table pravilno postavljene
-policaji ustavljali korektno....

Dokler me pa policaj čaka v zasedi takoj za tablo na koncu naselja, ko ni še nobene hiše, pa NE smatram, da svoje delo korektno opravlja.
Če bi svoje delo korekno opravljal, bi moral najprej kaznovat tistega, ki je tablo postavil v nasprotju z zakonom. Tako pa zavestno goljufa in se znaša nad vozniki.

Ja, zbentimo nad policajem, ki ti kazen prisodi, čeprav bi lahko dal opomin. Ne piše v zakonu da policaj MORA kaznovati. No sej ciganov in podobnih ne kaznuje a ne? Policaji se zgovarjajo vlado, na zakonodajalca, ta pa na tistega, ki je pisal zakon, pa smo že spet pri policiji. Policijska država je tista, kjer zakone pišejo policaji.

Naše delo je, da ljudem pomagamo, policaj pa nam puli težkoprislužen denar iz žepa, napogosteje za prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost in ne škodujejo nikomur.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
te kdo sili v prekrsek? je za tvoj prekrsek kriv policaj ali ti? policaj opravlja svoje delo, ne pisejo pa zakonov, kateri so velikokrat smesni ampak taki pac so, ni to krivda policaja z loparckom. In, ja tudi opozorjen sem bil za prekrske za katere bi me lahko posteno in brez dileme dobro oglobili.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ko te bo naslednjič policaj ustavil zaradi prehitre vožnje, mu serviraj tale izgovor:

Citat:
"Poštovani Sude!
Dana 02.03.2009. godine sam stvarno kraj ceste zamijetio neki okrugli znak sa crvenim obrubom u kome je na bijeloj podlozi stajao broj sedamdeset, ali pokraj tih brojeva nije stajala nikakva oznaka koja označava mjernu jedinicu na što se taj broj odnosi. Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice određene na temelju međunarodnih ugovora, koji obvezuju Republiku Hrvatsku i da su u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava. U toj uredbi piše da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda. Izvedenica za brzinu je jedinica duljine kroz vrijeme. Ne mogu si zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krše jedan od temeljnih Zakona u RH. Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH međunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila. Tako sam ja, cijenjeni sude, pretpostavio da se radi o 70 m/s, odnosno nešto više od 250 km/h.
Kako sam ja vozio samo 180 km/h, što je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (252 km/h), molim da mi se vrati vozačka dozvola, koju su mi revnosni prometni policajci bespravno oduzeli."

Konec citata.
hysterical-1.gif

Ko ste že ravno hrvate omenili
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Policijska država je tista, kjer zakone pišejo policaji.
Pri nas pišejo policisti oz. Policija kot ustanova zakone? To pa je nekaj novega
zmaga.gif
Prometni zakon so spisali na policiji, vlada ga je predlagala in parlament sprejel. Kazni pa spet pišejo policaji.

Kako si pa ti mislil?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Ja seveda... pa na policiji so spisali kazenski zakonik... v bistvu tudi pravilnik o nabavi potrosnega materiala v klinicnem centru so spisali na policiji. Mislim da je za pravilnike v onkoloskem institutu zadolzen stalni dezurni na PP Lj center, Golnik pokrivajo na PPIU Kranj... Tale ZVCP je pa spisal verjetno LKS iz Maribora ane? Aja ne oni so meli cez zako o SOVA-i, ZVCP so spisali na oddelku za sodelovanje s tujimi obvescevalnimi sluzbami?

Ti si res cuden. Upam da slej ali prej naletis na nekoga ki ti bo takega placilca spisal da ne bos imel za internet. Nato bos sel nekam delat in svoj cas bolje izkoristil in ne bos trosil takih neumnosti tu zgoraj.

Drzava smo ljudje. Ker so med nami taki ki se ne drzijo pravil smo davno nazaj ustanovili represivne organe. Danes je to policija. In policija zastopa interese vecine.

Interesi vecine pa so da se brez pijanih idiotov na cesti lahko peljejo z dekliscine in da jih nima nihce pravice namlatit ali oropat.

Ker se ljudje teh pravil ocitno nocejo drzat, policija zato opozarja in kaznuje. In ocitno so denarne kazni kar ucinkovite ker je to edino ob cemer se slovenci sploh zdrznemo.

Ce sam sebi povzrocis telesno poskodbo se kvecjemu lahko obravnava prekrsek (ti si priletel s preveliko hitrostjo in se poskodoval) zoper tebe pa se ne uvede kazenski pregon.

Ker pa vem da je tole sele zacetek tvojih paranoidnih zbeganih motenj te bom prepustil mracnim silam ki te opazujejo in zasledujejo in se jih tako mocno bojis da pises take neumnosti tu zgoraj.

Uzivaj.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

DA. O tem ni nobenega dvoma.
Padec z motorjem je povzročitev nesreče, zlom ključnice pa težja poškodba. Tako bi policaj napisal v zapisnik, če bi se tebi zgodilo isto. Pa pri nesrečah s telesnimi poškodbami tud moraš poklicat policijo, pa ne mislit da zastonj pridejo. In če bi kar sam odšel do bolnice, bi ti zaračunali še pobeg - na policijo bi te prijavili na urgenci, to so dolžni narest.

Stari, ti si živa legenda. Mulder ti ne seže do jajčk...
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja seveda... pa na policiji so spisali kazenski zakonik...
Točno tako. Če ne verjameš, se malo pozanimaj.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ti si res cuden. Upam da slej ali prej naletis na nekoga ki ti bo takega placilca spisal da ne bos imel za internet. .
A zato, ker pišem nekaj, s čimer se ne strinjaš? Fant, ti tud živiš v oblakih.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Drzava smo ljudje. Ker so med nami taki ki se ne drzijo pravil smo davno nazaj ustanovili represivne organe. Danes je to policija. In policija zastopa interese vecine.
.
Napaka. Policaj zastopa interese države. Zdej ni več ljudske milice.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Interesi vecine pa so da se brez pijanih idiotov na cesti lahko peljejo z dekliscine in da jih nima nihce pravice namlatit ali oropat.
.
Razen policajev seveda. Ti nas lahko ropajo, delajo prekrške, ne da bi jih kdo kaznoval.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ker se ljudje teh pravil ocitno nocejo drzat, policija zato opozarja in kaznuje. In ocitno so denarne kazni kar ucinkovite ker je to edino ob cemer se slovenci sploh zdrznemo.
.
Tud jaz mislim da zakon deluje, in da je dosegel svoj namen. Kakšen je ta namen, sem pa že zgoraj napisal.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce sam sebi povzrocis telesno poskodbo se kvecjemu lahko obravnava prekrsek (ti si priletel s preveliko hitrostjo in se poskodoval) zoper tebe pa se ne uvede kazenski pregon.
Sem lepo vprašal, kakšno kazen bi dal policaju, ki je v preveliki vnemi, kako nekoga spravit ob težko prislužen denar (za nepomemben prekršek) povzročil nesrečo s težko telesno poškodbo.
Pa nisi nč konkretno odgovoril. Bo šlo sedaj? Pa ne pozabi na enakost pred zakonom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Plačilo dobitne franšize na službenem motorju, to bi bila primerna kazen.
Maš majhen plus, ker si edini, ki jsi nekako skušal odgovorit na moje vprašanje.
Ampak, precej verjetno imajo policaji z zavarovalnico sklenjen posebno pogodbo in pavšal, ki zajema vsa vozila, pa za poškodbo enega motorja naslednje leto nebi plačali nič več kot sicer.
Torej se tvoj odgovor glasi v številkah 0€.
Kaj pa enakost pred zakonom? jest še za neprivezanost dobiš kazen, policaj pa za zlomljno ključnico nič?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
synthman bi za samomor predlagal smrtno obsodbo.
grin1.gif
Pa povej, zakaj mora bit obsojeni v Ameriki, kjer imajo še smrtno kazen pred izvršitvijo smrtne kazni zdrav?
In ga prej pregleda zdravnik? k si tako pameten.

mimogrede, samomor v sloveniji ni dovoljen.