Policija

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.525
3.901
113
Ljubljana
hmpg.net
Nedvomno je policija samo takrat ravnala "strogo", drugače so vedno ukrepali ustrezno:

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Nedvomno je policija samo takrat ravnala "strogo", drugače so vedno ukrepali ustrezno:

Prvi odstavek. V čem je bil problem? Še nosili so jih, kaj bi še radi...

Glavni hepening se je pravzaprav zgodil že pred samim protestom, kjer so Trg republike policisti danes v celoti ogradili. Že pred 17. uro pa se je na trgu zbrala skupina približno 30 protestnikov, v glavnem iz krogov kulturnikov, med njimi Prešernovimi nagrajenci, ki jih je opolicija najprej pozvala naj trg zapustijo. Ker večina ni ubogala ukaza policije, so jih iz trga fizično odnesli oziroma pospremili za ograjo levo proti parlamentu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Tako da ga dva policaja primeta in že ga ni več. Na faksu sem imel en predmet, ki ga je predaval bivši policaj, in je razlagal, kako sta dva šla v oštarijo, kjer so se stepli - in ni bilo šanse, da ne bi naredila reda. Ali pa ko je bil v službi na stadionu, ko je v Lj prišla CZ. Tle se pa prerekamo zaradi ene flaše? Halo?
Joj ne v resno debato vlect zgodbic nekih nekdanjih milicnikov (sploh takih ki se predavajo naokoli) ker njihovo poznavanje dela nima 10% skupnega z danasnjimi razmerami na terenu. Jaz tudi ne bom mogel o intervencijah cez 20 let pametovat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Se strinjam, treba je upoštevati, da danes barabo med postopkom le na pol grdo pogledaš, pa boš dobil lepe pozdrave (beri grožnje) Čeferina (Musarjeve?)... včasih je bilo pa drugače.

Kaj čmo, to smo hoteli. Evo jo... svobodo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ne le to. Prvo so pravljice o tem kako sta dva celo gostilno v red spravila…pravljice. Tako kot je eden 8 policajev premikastil.
Vcasih je milica in kasneje policija tepla ljudi. Jih “solala”. Enako je bilo nazaj.
V svoji karieri sem na neki intervenciji v odrocnem kraju v polni gostilni zaprl 3 ljudi. Od tega je en imel pistolo drugi pa sekiro. Bere se herojsko. Zamolcal pa sem da smo bili stirje in se dva sluzbena psa. Ko so trije iskali kdo je junak s pistolo, sem sam varoval ostali del gostilne z izvleceno pistolo. In jim vmes razlagal da vemo da ima nekdo pistolo, da jih ne poznam in da ne trdim da so oni to…ampak da morajo met roke v zraku. In ko smo sli je nekdo celo vprasal ce bomo kaj spili. Ce se ne bi pogovarjal z njimi in bi zaceli letet kozarci bi bil resen problem kako cel priti ven. Najblizja pomoc 20 min stran. Ampak ker sem vedel kam grem sem prej prosil za se eno ali dve patrulji. In komuniciral sem. In na koncu nisem tak jack kot se je prvo slisalo. V isti gostilni so 20 let prej dva policista tako pretepli, da so ju nehali brcat sele ko je eden ustrelil iz sluzbene pistole. Sam danes v penziji zagotovo ne pripovedujeta te zgodbe…

tko da… vcasih je bilo drugace… ampak superheroji pa vseeno niso bili :)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Kapo dol, najprej da si upal opraviti zaj... delo in da si rešil situacijo tako, da si sam in vsi udeleženi odnesli celo kožo z razumno količino fizične sile.

Nikakor nisem hotel pisati, da je bil človek superheroj, le da je znal delati s toliko sile, kot je bilo nujno, da je umiril situacijo, kar je precej podobno kot si opisal sam. Pri odločanju Hojsa pogrešam takšno treznost - če ga zelo vljudno opišem...

(Pa še nekaj je krivda Hojsa in pr. vlade, in to je slabo za vso družbo: policija si je v zadnjih 35 letih ustvarila izjemno dobro ime, Hojs pa je prebutast, prenarcističen in prezaslepljen, da bi sploh lahko pomislil, koliko dela in let bo spet potrebnih, da bo v družbi pridobila zapravljeno dobro ime. To, da je naša policija korektna, nepodkupljiva, razumna in v postopku vedno na strani šibkejšega (povem iz prve roke, ko so prijatelja prijeli ob sumu vloma) je v Vzhodni Evropi daaaleč od samoumevnega. V Rusiji npr. ne rečeš "policija" ampak rečeš "smeti". Kumarast brezveznik na oblasti je sfukal cela desetletja trdega dela.)

Konkretno je bil prfoks mojster karateja, in če gremo v detajle, roko na srce: v prostor sta šla dva miličnika, stari znanec policije - razgrajač pa je bil en sam, čeprav ga je bilo lahko skupaj za oba njiju. Pravzaprav si bil sam v mnogo bolj zafrknjeni sceni, zgodb da bi v socializmu miličnikom grozili s pištolo vsaj sam ne poznam. (Ali pa se o njih ni smelo pisati?)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Point je tudi to da je to en dogodek. Ni ti pa opisal kako kje drugje kdaj ni slo. Jaz ti tudi nisem opisal kako smo trije vklepali enega bivsega varnostnika in je bil po 15 min rezultat - on vklenjen ampak s serijskim zlomom reber in v nezavesti. Pac ni slo. Je pa bil tok dec da je vse skupaj pozrl. Ce bi se pritozil bi nas ornk peglali zakaj take poskodbe.
Pustiva mojstre karateja. Pa spostujem borilne vescine in njihove mojstre… v policiji pride prav judo in ju-jitsu.
enostavno je zgreseno da kdorkoli zacne pripoved: ko smo mi delali smo to naredili tako in bolje…. Pac cist drugi casi so. Ljudje drugace razmisljajo in se ne bojijo oblasti

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in tony

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
"In ko smo sli je nekdo celo vprasal ce bomo kaj spili." :valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::zmaga:
Ma ja… tega ni bilo malo…sej folk je normalen ce si normalen do njih. Ampak danes ko se vse snema se pac nihce ne bo usedel za mizo in nekaj spil. Pa pac dejstvo je bilo da si bli v kibli trije zaprti in je blo se za dve uri pisnih izdelkov treba spisat.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
No ko smo pri policiji - ena taka svetla zvezda, ki se trudi može v modrem "očlovečiti" in približati ljudem je meni Bojan Kos, ki je 9 let delal kot PRovec PU Kranj. Je krivec za veliko število šaljivih, pronicljivih in hudomušnih objav na FBju, s katerimi mislim, da se je image policistov res dvignil. Te dni je žal svojo vlogo predal nasledniku, ker odhaja v letalsko policijsko enoto. Upam da bo njegov nasledik/ca nadaljeval/a z začrtano smerjo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
"enostavno je zgreseno da kdorkoli zacne pripoved: ko smo mi delali smo to naredili tako in bolje…."

Tega ne trdim. Moje pisanje o časih soc. milice je bila pravzaprav replika mosseru, ki je opravičeval uporabo solzivca z nasiljem ("s flašo po glavi") posameznikov v množici protestnikov. Moja teza je bila, da je bilo to pretirano in da je takratnemu vodstvu MNZ eskalacija bolj ustrezala kot deeskalacija. In da smo že imeli polcijo (v bolj železnih časih), ki je v nekaterih primerih znala ravnati tudi bolj modro.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ja ampak te je pa v vecini primerov natepla ce si bil sam in si kaj prevec spraseval.
Pri protestih JBTZ je milica zelo dobro skomunicirala protestnikom, da ce bodo pocel neumnosti na roski, da bo vojska streljala na vsakega ki bo vstopil na obmocje kasarne. In enostavno niso imeli tega kar se je lani dogajalo po ljubljani.
Najvecja neumnost je bila, da so varovano vozilo poslali direktno proti mnozici

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ker glih okrog policije
Greva enkrat letos pozimi jan feb zvecer sz fotrom na sprehod do mesta, pa vidva plave lucke za cesto pri trgovin..greva mimo pa slisva en zensk dretje a lohk pomagata ..pa vidva dva policaja, eden m druga ž se valata po tipu pa ga hoceta vklent, pa se ni pustu, tip orjak, policaja pa oba žgoljava. Rece fotr ja lohk, a ma kaj orozja, noz flašo ipd..rece zenska ne, pomagajta ga vklent. Pistola radio vse po tleh lezal, je sunil z nogo vkraj, da ne bi tip kaj zagrabu. Pol pa ok, fotr ga prime za roko pac zvije na hrbet jaz za noge pa smo ga komaj vklenil.
V tem prleti drug civilni avto, ven skoci mali debeli v trenerki in se dere ko bik policija, sune fotra ud zadaj vstran, da se zvali po tleh, policajka se dere ne tega, ta je dober..komedija. Foter debelega poslje v Pm, ker ga je fajn bolela roka in rece pejva, tle je štala, da ne bova se imela jajca nazadnje...pol je pa se nekaj maric prletelo z vseh koncev na kup.
Kaj misli policaj tlele o takem dogodku?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
Ker glih okrog policije
Greva enkrat letos pozimi jan feb zvecer sz fotrom na sprehod do mesta, pa vidva plave lucke za cesto pri trgovin..greva mimo pa slisva en zensk dretje a lohk pomagata ..pa vidva dva policaja, eden m druga ž se valata po tipu pa ga hoceta vklent, pa se ni pustu, tip orjak, policaja pa oba žgoljava. Rece fotr ja lohk, a ma kaj orozja, noz flašo ipd..rece zenska ne, pomagajta ga vklent. Pistola radio vse po tleh lezal, je sunil z nogo vkraj, da ne bi tip kaj zagrabu. Pol pa ok, fotr ga prime za roko pac zvije na hrbet jaz za noge pa smo ga komaj vklenil.
V tem prleti drug civilni avto, ven skoci mali debeli v trenerki in se dere ko bik policija, sune fotra ud zadaj vstran, da se zvali po tleh, policajka se dere ne tega, ta je dober..komedija. Foter debelega poslje v Pm, ker ga je fajn bolela roka in rece pejva, tle je štala, da ne bova se imela jajca nazadnje...pol je pa se nekaj maric prletelo z vseh koncev na kup.

kaj pa naj si misli? običajen postopek ko se nasilneža ne da umiriti z besedami, verjetno nasilja v družini...

Najbližja patrulja se je odzvala, ostale so bile na poti... čudno edino, da nista policaja uporabila solzilca ali šokerja.

mora bit pa to stresno za policista. se spravit na kakšnega, k je dve glavi večji... ampak se moreš...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: tony

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Da so kvote zapolnili z policistkami da vejo povedat ker je dober ,verjetno misljeno 300e informator?

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Ker glih okrog policije
Pa petek je bil, ne? :evil:

• Haha
Reactions: Kamele0N

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
kaj pa naj si misli? običajen postopek ko se nasilneža ne da umiriti z besedami, verjetno nasilja v družini...

Najbližja patrulja se je odzvala, ostale so bile na poti... čudno edino, da nista policaja uporabila solzilca ali šokerja.

mora bit pa to stresno za policista. se spravit na kakšnega, k je dve glavi večji... ampak se moreš...
Kaj pa vem..ni blo nasilje v družin, ker je bilo to na uvozni cesti do štacune in bifeja, ki pa je blo vseskupi zaprt. tip se je pomoje hotu odpeljat, ker je tam zraven parking, bil je pa zadet, ker je tulu in sopu k en medved mater. V glavnem, valal so se ob robu ceste-pločnika, policajko je imu pod sabo stisnjeno v kotu med robnikom, drug ga je pa hotu davit al neki...nista mela šans kar tko. to se so moral kar en cajta matrat, ker sva midva vidla plave lampe že od daleč.

Sobota je bla drgač.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Oprosti ,pozabim da se pogovarjam z policajem.

Ja z policistkami so zapolnili kvote. To da se je drla ta je dober ... Ja vaš je bil informator za 300e. Ce ste dvignl cene se pa opravičujem.