Policija nima drugega dela? Samo denar isce?

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Pa saj sedaj lahko prečkaš cesto skoraj povsod, edini pogoj je da 100m okoli ni prehoda za pešce.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Aaa, vidim, poizkušaš postaviti strawmana, češ da je Slovenec=Balkanec, kar pomeni, da ne rabiš nobenega logičnega argumenta več, saj lahko s populističnim kvaziargumentom 'Balkanca' premagaš vsak logičen argument. Nadalje poizkušaš enačiti odpravo omejitve hitrosti z odpravo kazni za napačen prehod ceste,

Torej ja, enačim Britanca in Balkanca - oba sta sposobna pogledati levo in desno in prečkati cesto, to delata že sedaj. še več, v Sloveniji je že sedaj 100 odstotkov prebivalcev cesto prečkalo nepravilno .
ni res. jaz jo vedno prečkam pravilno. torej ni 100%.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Citat:
Aaa, vidim, poizkušaš postaviti strawmana, češ da je Slovenec=Balkanec, kar pomeni, da ne rabiš nobenega logičnega argumenta več, saj lahko s populističnim kvaziargumentom 'Balkanca' premagaš vsak logičen argument. Nadalje poizkušaš enačiti odpravo omejitve hitrosti z odpravo kazni za napačen prehod ceste,

Torej ja, enačim Britanca in Balkanca - oba sta sposobna pogledati levo in desno in prečkati cesto, to delata že sedaj. še več, v Sloveniji je že sedaj 100 odstotkov prebivalcev cesto prečkalo nepravilno.

Lol..ne, ne igram na to "noto". Samo dejstvo je pač da povprečen Balkanec niti približno ne razmišlja in posledično funcionira enako kot povprečen Skandinavec, absolutno pa drži, da sta oba enako zmožna pogledat levo in desno preden gre čez cesto. Samo Bbalkanec v večini primerov na to ne bo pomislil in tukaj pride potem do izraza razlika v mentaliteti.

Drugače pa mi je že nekaj časa jasno, da smo za tvoje pojme vsi ljudje na celi Zemlji povsem enaki. No...nismo. Pa če se na glavo postaviš pa delaš sklece na trepalnicah. Nadalje - ne enačim omejitev za vozila s prehodom za pešče temveč enačim omejitve pri nas z omejitvami drugje, kot ti primerjaš prehode pri nas s prehodi v tujini.

Ah ja, kravakonj, kravakonj.....

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Lol..ne, ne igram na to "noto". Samo dejstvo je pač da povprečen Balkanec niti približno ne razmišlja in posledično funcionira enako kot povprečen Skandinavec, absolutno pa drži, da sta oba enako zmožna pogledat levo in desno preden gre čez cesto. Samo Bbalkanec v večini primerov na to ne bo pomislil in tukaj pride potem do izraza razlika v mentaliteti.
Ampak, saj levo in desno moraš pogledati že sedaj - če si sposodim tvoj argument Balkanca: balkanski vozniki ne ustavljajo pri prehodih - drži? Kako je torej možno, da ni vsak dan 5 mrtvih pešcev, če, po tvoje, le ti niso sposobni pogledati levo in desno?

Dajmo se osredotočit zgolj na tole.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
No pa se dajva osredotočit zgolj na tole - kje sem napisal, da balkanski vozniki ne ustavljajo na prehodih za pešče? (t.j. argument, ki naj bi si ga "izposodil od mene") Ali pa tale, da pešči niso sposobni pogledati levo in desno. Seveda so sposobni, samo marsikdo tega ne izvaja. Kravakonj, the Last WordBender....dej no. Pejd rajši Ciganom pomagat in jih prepričevat, kako so ubogi in zatirani po naši krivdi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kje sem napisal, da balkanski vozniki ne ustavljajo na prehodih za pešče? (t.j. argument, ki naj bi si ga "izposodil od mene")
Sposodil sem si argument, da so Slovenci=Balkanci, Blakanci pa, kot vemo, ne spoštujejo zakonov. Torej Slovenci ustavljajo pred prehodi za peščce?
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Ali pa tale, da pešči niso sposobni pogledati levo in desno. Seveda so sposobni, samo marsikdo tega ne izvaja.
Aaa, semantika pa to. Kako potem Slovenci prečkajo cesto sedaj, če po tvoje 'ne izvajajo' manevra gledanja levo in desno? In kako to, da ni morja mrtvih - zaradi grožnje kazni?
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Kravakonj....dej no. Pejd rajši Ciganom pomagat in jih prepričevat, kako so ubogi in zatirani po naši krivdi.
če nimaš logičnega argumenta, užgi en ad hominem. preverjeno.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Logičnega argumenta nimaš ti, ki si zmišljuješ moje argumente in izjave ter primerjaš neprimerljivo, na koncu pa še tvojega večkrat izpostavljenega prepričanja ne smem podpirat, je to kar takoj žalitev oz. spravljanje na osebni nivo, c c c.

Dejansko druge opcije, kot da imaš ti prav, ni.
cheer.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Izogniva se bullshit stormu in narediva recap: jaz pravim, da je kaznovanje 'jaywalkinga' bedasto, ker so ljudje sposobni prečkati cesto brez grožnje kazni. Ti praviš, da so Slovenci Balkanci (za razliko od Britancev in Skandinavcev), zaradi česar ne bodo pogledali levo in desno:
Citat:
Seveda so sposobni, samo marsikdo tega ne izvaja.
moje vprašanje je bilo, zakaj Slovenci ne umirajo že sedaj (saj prečkanje ceste tudi sedaj zahteva, da pogledaš levo in desno)?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.651
3.130
113
v lokalni ostariji
zakaj britanci nimajo 0,24 omejitev ampak 0,8? zakaj morajo slovenci imet tako omejitev? dejmo naredit omejitev 1,0 v sloveniji sej smo dost sposobni brez kazni vozt...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sem ti že razložil, da ne gre za analogijo: analogija bi bila popolna ukinitev omejitve alkohola. v tvojem primeru gre zgolj za različno postavljeno mejo, prekršek kot tak, je pa še vedno isti.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Citat:
Izogniva se bullshit stormu in narediva recap: jaz pravim, da je kaznovanje 'jaywalkinga' bedasto, ker so ljudje sposobni prečkati cesto brez grožnje kazni. Ti praviš, da so Slovenci Balkanci (za razliko od Britancev in Skandinavcev), zaradi česar ne bodo pogledali levo in desno:
Citat:
Seveda so sposobni, samo marsikdo tega ne izvaja.
moje vprašanje je bilo, zakaj Slovenci ne umirajo že sedaj (saj prečkanje ceste tudi sedaj zahteva, da pogledaš levo in desno)?

Kako to mislis, zakaj ne umirajo že sedaj?

Rezultati enominutnega iskanja po netu:
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/peska-v-bolnisnici-podlegla-poskodbam.html
http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=60089048
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/za-pesca-usodno-preckanje-ceste.html
http://www.24ur.com/novice/slovenija/usodno-preckanje.html

Pa še en add-on: jaz ne trdim, da nihče od peščev ne pogleda levo-desno oz. ne pazi nase ampak, da jih tega veliko ne izvaja. Res ne rabiš zdaj posploševat stvari zato, da prikažeš situacijo tako kot tebi ustreza. Mislim, da običajno ravno ti nočeš poploševanja...lahko pa da se seveda motim. Oa kaj bi se sekiral, saj boš ti povedal kakšno je realno stanje.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Štekam: ti meniš, da je kazen tista, zaradi katerih ni mrtvih še več? Torej pešci gledajo levo in desno zaradi nevarnosti kazni in ne zaradi tega, če jih bo povozil avto?
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pa še en add-on: jaz ne trdim, da nihče od peščev ne pogleda levo-desno oz. ne pazi nase ampak, da jih tega veliko ne izvaja.
Tudi na Danskem povozi precej ljudi. Pa tudi v civilizirani VB. Vsa tvoja teorija pa še vedno sloni na 'argumentu', da smo Slovenci Balkanci.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
No pa se dajva osredotočit zgolj na tole - kje sem napisal, da balkanski vozniki ne ustavljajo na prehodih za pešče?

Glede na nacionalnost ne vem, ti bo pa prej ustavil mulc, kot pa kak starejši.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Štekam: ti meniš, da je kazen tista, zaradi katerih ni mrtvih še več? Torej pešci gledajo levo in desno zaradi nevarnosti kazni in ne zaradi tega, če jih bo povozil avto?
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pa še en add-on: jaz ne trdim, da nihče od peščev ne pogleda levo-desno oz. ne pazi nase ampak, da jih tega veliko ne izvaja.
Tudi na Danskem povozi precej ljudi. Pa tudi v civilizirani VB. Vsa tvoja teorija pa še vedno sloni na 'argumentu', da smo Slovenci Balkanci.

hysterical-1.gif

Ja, jaz menim, da je kazen tista, zaradi katerih ni smrnih primerov še več in zato tudi na polno zagovarjam višanje kazni za minorne prekrške CPPja v Sloveniji. Hitrost ubija, kazni pa rešujejo, to je to
aplauz.gif

Ja LoooL no
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
No pa se dajva osredotočit zgolj na tole - kje sem napisal, da balkanski vozniki ne ustavljajo na prehodih za pešče?

Glede na nacionalnost ne vem, ti bo pa prej ustavil mulc, kot pa kak starejši.

A veš, da sem to tudi sam začel ugotavljat... kar "zabavno" ja.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
Al pa bohnedej baba. Tudi žmigavci so lep primer slovenske kulture. Res nevem zakaj je tak problem dat žmigovc. A je folk mentalno zaostal, ne spremljajo prometa ali pa se jim preprosto neda.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja, jaz menim, da je kazen tista, zaradi katerih ni smrnih primerov še več in zato tudi na polno zagovarjam višanje kazni za minorne prekrške CPPja v Sloveniji. Hitrost ubija, kazni pa rešujejo, to je to
aplauz.gif
Recap: praviš, da bi bilo z umikom kazni za nepravilno prečkanje ceste več mrtvih (zaradi tega poteka tale debata). Sedaj praviš, da po tvoje kazen nima vpliva na število mrtvih (predvidevam, da je tvoj post sarkastičen)?

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
1. Moj post je bil sarkastičen, to ti je uspelo pravilno razbrat, gre za povzetek tvojih povzetkov mojega pisanja, katerega tudi približno ne razbereš tako kot želim prikazat pa pustimo sedaj to ali je to namerno ali nenamerno

2. Vpliv (ne)kaznovanja je prezakompliciran, da bi se ga dalo tako enostavno opredelit, sploh s strani takšnega teoretika kot si ti - velikokrat si že v raznih debatah bil pozvan, da podaj najboljšo rešitev glede na to koliko veš" o (praktično vsaki) stvari in si odvrnil, da so za takšne stvari zadolženi strokovnjaki, kakšni so pa le-ti pri nas pa tudi vsi vemo - zaen k. In zato tudi je pri nas toliko stvari v k.
Kazen je namreč lahko še tako visoka, pa ti nič ne pomaga, dokler ni nadzora, da bi do kaznovanja sploh lahko prišlo in tako nima vpliva na karkoli. Po drugi strani bi lahko ljudje zakonsko nekaznovanje takšne stvari lahko razumeli povsem napačno in si razlagali kot "če ni prepovedano, je dovoljeno, torej grem lahko čez cesto kjerkoli želim, kadarkoli želim in kakorkoli želim pa mi nihče nič ne more. In to -(ne)kaznovanje - torej ima vpliv na prometno varnost.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
velikokrat si že v raznih debatah bil pozvan, da podaj najboljšo rešitev glede na to koliko veš" o (praktično vsaki) stvari in si odvrnil, da so za takšne stvari zadolženi strokovnjaki, kakšni so pa le-ti pri nas pa tudi vsi vemo - zaen k. In zato tudi je pri nas toliko stvari v k.
moje mnenje je tule precej jasno: ukinitev kazni in dovoljenje, da lahko prečkaš cesto, kjer želiš (z nekaterimi izjemami, kot npr. AC).

Citat:
Uporabnik Matey pravi:Kazen je namreč lahko še tako visoka, pa ti nič ne pomaga, dokler ni nadzora, da bi do kaznovanja sploh lahko prišlo in tako nima vpliva na karkoli. Po drugi strani bi lahko ljudje zakonsko nekaznovanje takšne stvari lahko razumeli povsem napačno in si razlagali kot "če ni prepovedano, je dovoljeno, torej grem lahko čez cesto kjerkoli želim, kadarkoli želim in kakorkoli želim pa mi nihče nič ne more. In to -(ne)kaznovanje - torej ima vpliv na prometno varnost.
Torej se, če razumem pravilno, niti ne strinjaš s kaznijo, strah te je zgolj tega, da bi ljudje 'nekazen' razumeli kot dovoljenje za kaotično obnašanje?

Tu se pač ne strinjava: jaz menim, da so ljudje dovolj odgovorni, da bodo prečkali cesto tako, kot jo sedaj (ker ko sedaj ljudje prečkajo cesto, ne mislijo na kazen, pač pa na to, da jih lahko povozi avto). Kot dokaz lahko navedem podatke iz Nizozemske, kjer se število smrtnih žrtev med pešci ni povečalo, ko so umaknili zakone o jaywalkingu. Upam, da imaš toliko logike, da ne boš prišel zopet na plan z argumentom 'mi smo Balkanci'.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Ne ne, jaz se povsem strinjam s kaznijo, neznana spremenljivka je zgolj višina le-te in pa sam nadzor, ki te kazni tudi podeljuje...saj če ni tega, je vse bolj ali ne enako kot če kazni sploh nebi bilo.